زائران ایرانی حج باید واکسن فلج اطفال بزنند-راهبرد معاصر

زائران ایرانی حج باید واکسن فلج اطفال بزنند

دولت سعودی در صفحه ۴۵ تعلیمات حج، زائران ایرانی را ملزم به تزریق واکسن فلج اطفال IPV کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۲:۵۳ - ۰۵ خرداد ۱۴۰۱ - 2022 May 26
کد خبر: ۱۳۵۴۸۸

به گزارش راهبرد معاصر با وجود اینکه سال‌هاست که فلج اطفال در ایران ریشه‌کن شده و واکسن فلج اطفال هم یکی از واکسن‌هایی است که همه ایرانیان در کودکی تزریق کردند، اما دولت سعودی در صفحه ۴۵ تعلیمات حج، زائران ایرانی را ملزم به تزریق واکسن فلج اطفال IPV کرده است.

این اقدام سعودی‌ها به دلیل مشاهده فلج اطفال در بین افغانستانی‌های مقیم مشهد و گزارش سازمان بهداشت جهانی صورت گرفته است و تمام زائران حج تمتع سال جاری باید براساس شرایط عربستان، علاوه بر تزریق ۲ دُز واکسن سینوفارم یا آسترازنکا، نسبت به تزریق واکسن فلج اطفال اقدام کنند.

البته هرساله زائران خانه خدا قبل از اعزام به سرزمین وحی، واکسن مننژیت نیز تزریق می‌کردند که امسال نیز با تدابیر مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر باید همه زائران حداقل ۲ هفته قبل از اعزام، واکسن مننژیت نیز دریافت کنند.

تزریق واکسن فلج اطفال IPV و مننژیت برای زائران حج تمتع سال جاری الزامی است. البته فلج اطفال توسط خانه‌های بهداشت و مراکز دولتی تزریق می‌شود و خوراکی نیست. همچنین واکسن مننژیت توسط هلال احمر تزریق می‌شود.

با وجود اینکه تزریق واکسن فلج اطفال و مننژیت برای زائران خانه خدا الزامی است، هماهنگ نبودن وزارت بهداشت و هلال احمر و همچنین تأمین نشدن واکسن مننژیت، موجب اعتراض زائران و مدیران کاروان‌ها شده است؛ تا جایی که بسیاری از مراکز هنوز از این دستورالعمل وزارت بهداشت، بی‌اطلاع بوده و زائران سرگردان هستند.

نکته دیگر در محدودیت‌هایی که عربستان اعمال کرده است، تزریق واکسن کرونا است که فقط زائران باید واکسن آسترازنکا یا سینوفارم تزریق کنند و سایر واکسن‌ها مورد تأیید سعودی‌ها نیست. برهمین اساس، زائرانی که سه دُز واکسن برکت، پاستوکووک یا سایر واکسن‌هایی که عربستان تأیید نکرده است، تزریق کرده‌اند، اکنون باید ۲ دُز واکسن سینوفارم یا آسترازنکا بزنند. تا زمانی که مدیر کاروان، برگه واکسن زائر را در سامانه حج کاروان بارگذاری نکند، عملیات صدور روادید امکان‌پذیر نیست.

با این وجود، ‌به گفته مسؤولان مرکز پزشکی حج و زیارت، روند واکسیناسیون زائران ایرانی انجام می‌شود و محدودیتی در تأمین واکسن‌ها وجود ندارد.

بر اساس اعلام سعودی‌ها، زائران ایرانی باید علاوه بر تزریق ۲ دُز واکسن سینوفارم یا آسترازنکا، یک دُز واکسن فلج اطفال هم تزریق کنند. تزریق یک دُز واکسن مننژیت و انجام آزمایش PCR، حداکثر ۷۲ ساعت قبل از سفر از دیگر شروط تشرف به حج تمتع سال جاری است.

امسال ۳۹ هزار و ۶۳۵ ایرانی به حج تمتع مشرف می‌شوند که با توجه به شروط سعودی‌ها همه زائران کمتر از ۶۵ سال دارند.‌/فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار