ارتش آمریکا کشته شدن یک نظامی دیگر را تائید کرد / تلفات آمریکا در چند روز اخیر به ۴ تن رسید رایزنی‌های فشرده دوحه برای کاهش تنش در منطقه / تاکید وزیر خارجه قطر بر ضرورت بازگشت به دیپلماسی قانون ساماندهی الحشد الشعبی در آستانه تصویب در مجلس عراق حمله مجدد به نیروگاه برق و آب‌شیرین‌کن کویت شمار نظامیان کشته شده آمریکایی به ۱۶ تن رسید ادعا‌ی تازه سنتکام درباره محاصره دریایی ایران سنتکام: دو نظامی آمریکایی در جریان حملات ایران کشته شدند / یک نظامی آمریکایی مفقودالاثر است رهبر بعدی حماس کیست؟ بیانیه سنتکام درباره تجاوز به برج مراقبت دریایی چابهار سفارت ایران در بغداد: دوران حمله بدون پرداخت هزینه به پایان رسیده است لاوروف: با همه طرف‌های درگیر در بحران خلیج فارس در تماسیم نامه ایروانی به شورای امنیت در پی اقدامات جنگی آمریکا علیه ایران تصاویر ماهواره‌ای از اصابت موفق موشک‌های سپاه به امارات حمله به یک نفتکش در نزدیکی سواحل عمان حمله غافلگیرانه ایران به مرکز فرماندهی پایگاه نظامی آمریکا در سوریه حزب‌الله: روایت‌های دروغین فعالیت نظامی در سوریه را قویاً رد می‌کنیم

اولیانوف: قطعنامه شورای حکام علیه ایران احیای برجام را دشوارتر می‌کند

اولیانوف: قطعنامه شورای حکام علیه ایران احیای برجام را دشوارتر می‌کند نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین اتریش هشدار داد که قعطنامه احتمالی روز دوشنبه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه ایران، چشم انداز تکمیل موفقیت آمیز گفت‌وگوهای وین برای احیای برجام را مبهم‌تر خواهد کرد.
تاریخ انتشار: ۱۸:۲۴ - ۱۴ خرداد ۱۴۰۱ - 2022 June 04
کد خبر: ۱۳۶۷۹۵

به گزارش راهبردمعاصر، «میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین اتریش در پیامی توییتری نسبت به صدور قطعنامه انتقادی علیه ایران در نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هشدار داد.

وی در پیامی توییتری نوشت: «در صورتی که هفته بعد (دوشنبه این هفته) شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قطعنامه غرب درباره ایران را بپذیرد، چشم انداز تکمیل موفقیت آمیز گفتگو‌های وین برای احیای برجام مبهم‌تر خواهد شد».

اولیانوف در ادامه تاکید کرد: «اگر اتحادیه اروپا خواستار رسیدن به توافق است، باید (به جای یک قطعنامه) تلاش‌های دیپلماتیک بیشتری انجام بگیرد».

قرار است دوشنبه این هفته ۱۶ خرداد ماه نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برگزار شود. خبرگزاری رویترز روز چهارشنبه ۱۱ خرداد ماه گزارش داد آمریکا و سه کشور اروپایی عضو برجام (آلمان، فرانسه و انگلیس) قصد دارند در این نشست با صدور قطعنامه‌ای از ایران بابت آنچه «عدم همکاری با آژانس اتمی» خوانده شده انتقاد کنند.

مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین از چند ماه پیش دچار وقفه شد. دولت آمریکا از زمان آغاز این مذاکرات به جای پیشنهاد دادن ابتکار‌های عملی برای پیشرفت گفتگو‌ها بار‌ها تلاش کرده طرف‌های مختلف را به کند کردن روند مذاکرات و ایجاد مانع بر سر راه آن متهم کند.

یکی از دلایل عدم انجام اقدامات لازم از سوی طرف‌های آمریکایی در مذاکرات وین مخالفت‌های نماینده‌های کنگره با سیاست‌های دولت بایدن در خصوص برجام بوده است. از جمله انتقادات این گروه از قانونگذاران آمریکایی این است که برجام به همه حوزه‌های اختلاف آمریکا با ایران از جمله فعالیت‌های منطقه‌ای و برنامه موشکی ایران نمی‌پردازد.

کشور‌های غربی و به ویژه آمریکا در ادامه عملیات‌های رسانه‌ای و روانی خود بعد از وقفه مذاکرات وین به توجیه‌های متفاوتی برای مقصرنمایی ایران به جای عمل به تعهداتشان جهت احیای برجام متوسل شده‌اند.

این کشور‌ها ابتدا با متصل کردن موضوع مذاکرات به جنگ اوکراین ادعا کردند که روسیه مانع از پیشبرد گفتگو‌ها شده است. بعد از آنکه «سرگئی لاوروف»، وزیر امور خارجه روسیه در جریان سفر «حسین امیرعبداللهیان»، وزیر امور خارجه ایران تصریح کرد که موضوع درخواست ضمانت مسکو برای همکاری با ایران پس از اجرای کامل برجام مانعی برای ادامه گفتگو‌ها نیست، کشور‌های غربی به برجسته‌سازی یک موضوع ایران پرداخته و مدعی شدند درخواست تهران برای حذف نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از فهرست سازمان‌های اصطلاحاً تروریستی مذاکرات را به بن‌بست کشانده است.

ضرورت گزارش‌دهی به رژیم صهیونیستی یکی دیگر از عواملی بوده که روند حرکت رو به جلوی مذاکرات را کند کرده است. دولت بایدن بار‌ها اعلام کرده نظر این رژیم را در مذاکرات وین در نظر می‌گیرد. رژیم صهیونیستی بار‌ها اعلام کرده که با احیای برجام مخالف است، هر چند که برخی از مقام‌های اطلاعاتی این رژیم اکنون تصریح کرده‌اند که بازگشت به برجام را به نفع خود می‌دانند. /فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار