لغو رزمایش ناتو در دریای سیاه-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

لغو رزمایش ناتو در دریای سیاه

وزیر امور خارجه ترکیه گفت: «ما درخواست‌هایی از روسیه و آمریکا برای عبور کشتی‌های جنگی به این دریا داشتیم و ما بر اساس کنوانسیون، رزمایش‌های برنامه ریزی شده ناتو در این دریا را لغو یا به تعویق انداخته‌ایم».
تاریخ انتشار: ۲۳:۳۹ - ۱۰ خرداد ۱۴۰۱ - 2022 May 31
کد خبر: ۱۳۶۳۷۷

به گزارش راهبرد معاصر «مولود چاووش‌اوغلو» وزیر امور خارجه ترکیه روز سه‌شنبه گفت که آنکارا تعدادی از رزمایش‌های برنامه ریزی شده ائتلاف ناتو در دریای سیاه را بر اساس کنوانسیون مونترکس و به دلیل جنگ میان روسیه و اوکراین لغو یا به تعویق انداخته است.

وی که با خبرگزاری آناتولی مصاحبه می‌کرد، گفت: «اگر ما به تحریم‌ها (علیه روسیه) بپیوندیم نمی‌توانیم نقش میانجی‌گرانه‌ای که در حال حاضر داریم را انجام دهیم».

چاووش‌اوغلو اضافه کرد: «ما کنوانسیون مونترکس را درباره ناوهای جنگی اعمال کردیم اما حریم هوایی را هنوز باز گذاشته‌ایم».

وی گفت: «ما درخواست‌هایی از روسیه و آمریکا برای عبور کشتی‌های جنگی به این دریا داشتیم و ما بر اساس کنوانسیون، رزمایش‌های برنامه ریزی شده ناتو در این دریا را لغو یا به تعویق انداخته‌ایم».

وزیر امور خارجه ترکیه گفت: «آنکارا از همان ابتدا گفت تنها به تحریم‌های سازمان ملل که به صورت رسمی علیه روسیه اعمال شود خواهد پیوست».

وی افزود: «در حال حاضر هر کسی می‌تواند علیه هر کس دیگری که می‌خواهد به اعمال تحریم بپردازد. این به آنها مربوط است اما ما نقش میانجی‌گری را انتخاب کرده‌ایم و این موضوع با استقبال اتحادیه اروپا و جهان مواجه شده است».

«چارلز میشل» رئیس شورای اروپا نیز بامداد امروز در پیامی توئیتری اعلام کرد که کشورهای عضو این اتحادیه برای تحریم بخش اعظم واردات نفت از روسیه به توافق رسیده‌اند.

میشل در این بیانیه توضیح داد: «روی ممنوعیت واردات نفت روسیه به اتحادیه اروپا توافق حاصل شد. این امر بلافاصله بیش از دو سوم واردات نفت از روسیه را پوشش می‌دهد و منبع عظیمی از تامین مالی ماشین جنگی این کشور را کاهش می‌دهد».

فون‌درلاین با استقبال از اتفاق نظر سران اتحادیه اروپا برای تحریم نفتی روسیه، توضیح داد: «این امر عملاً حدود ۹۰ درصد از واردات نفت روسیه به اتحادیه اروپا را تا پایان سال ۲۰۲۲ قطع می‌کند. ما به زودی برمی‌گردیم تا درباره آن ۱۰ درصد باقیمانده نیز تصمیم بگیریم»./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار