به گزارش راهبرد معاصر «میراسلام تیموری» روز دوشنبه در نشست خبری به مناسبت روز جهانی شیر با بیان اینکه در پی اصلاح نظام یارانهای برای سرانه مصرف محصولات لبنی باید برنامهریزی داشته باشیم، افزود: هرگونه تغییر قیمتی موجب کاهش سرانه مصرف شیر و فراوردههای لبنی میشود، بهطوری که اکنون با دو موضوع کاهش قدرت خرید مردم و اولویتگذاری مردم برای نیازهایشان روبهرو هستیم.
رئیس هیات مدیره انجمن صنایع لبنی با بیان اینکه این صنعت با افت مصرف ۱۵ تا ۲۰ درصدی روبهروست، اظهارکرد: اکنون انجمن طرحی را ارائه داده که اگر اجرایی شود نه فقط عقب افتادگی مصرف شیر در دهکهای پایین جامعه جبران میشود، بلکه سرانه مصرف به حد استاندارد ۹۰ کیلوگرم خواهد رسید.
وی بیانداشت: بنابراین به تازگی طرحی را به دولت ارائه دادیم که لبنیات با کالا برگ توزیع شود که در این صورت سرانه مصرف افزایش خواهد یافت.
تیموری اضافهکرد: مبالغ یارانه ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومانی برای جبران افزایش چهار قلم کالا بسیار مناسب است، اما واقعیت این است که اصلاح قیمتی این اقلام کالایی موجب افزایش نرخ سایر کالاها شده است. بنابراین برخی از خانوادهها به دنبال خرید محصولات ضروری هستند و از خرید محصولات لبنی غفلت میکنند.
وی گفت: با احتساب سرانه مصرف ۹۰ کیلوگرم، هزینه خانوار شیر در ماه ۷۵ هزار تومان خواهد شد بنابراین به دولت پیشنهاد دادیم که معادل این میزان کالا برگ محصولات لبنی به مردم بدهد تا بتوانند صرف خرید محصولات لبنی کنند.
رئیس هیات مدیره انجمن صنایع لبنی درباره افزایش نرخ لبنیات در یک ماه اخیر، افزود: شیرخام یکی از مواد اولیه و اصلی فرآوردههای لبنی است که سال گذشته کیلویی ۶ هزار و ۴۰۰ تومان نرخ داشت و امسال به ۱۲ هزار تومان رسیده است؛ بر این اساس با توجه به افزایش هزینههای تمام شده تولید از جمله رشد نرخ دستمزد کارگری، انرژی و سایر عوامل دیگر، نرخ لبنیات ۸۰ درصد افزایش داشته است.
وی اضافهکرد: برای قیمتگذاری محصولات لبنی طرحی را با اتاق بازرگانی در دست بررسی داریم تا نوع قیمتگذاریها تغییر یابد.