سهم کنکور سراسری ۱۴۰۲ در پذیرش داوطلبان-راهبرد معاصر
پلیس راه: آزادراه تهران - شمال بازگشایی شد | جاده چالوس همچنان بسته است هواشناسی: وزش باد شدید، کیفیت هوای تهران را بهبود می‌بخشد متلاشی شدن باند ۶ نفره گروگان‌گیر / رهایی گروگان اتفاق هولناک در بیمارستان؛ به جای پای راست، پای چپ را قطع کردند سرپرست پلیس راه مازندران: مسدودیت کندوان تا روز شنبه ادامه دارد انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه انفجار پیجرهای لبنان در ایران صدور کیفرخواست برای مدیر عامل معدن زمستان یورت تداوم بارش در ارتفاعات کشور آدرس سامانه ثبت معاملات اموال غیرمنقول دستگیری اراذل و اوباش مسلح شرق تهران اساسنامه نهضت سوادآموزی تغییر کرد؟ پرداخت بیش از ۲۹۵ هزار فقره تسهیلات به بازنشستگان کشوری اولین تصاویر از تیراندازی به یک اتوبوس مسافربری زاهدان + واکنش فوری یک مقام ارشد پلیس رئیس سازمان نظام پزشکی: اتحاد بین طب سنتی و مدرن منافع برخی را به خطر می‌اندازد دستور جدید وزیر علوم به دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی کشور

سهم کنکور سراسری ۱۴۰۲ در پذیرش داوطلبان

به گفته رییس سازمان سنجش آموزش کشور سهم کنکور سراسری ۱۴۰۲ در پذیرش داوطلبان به ۶۰ درصد رسید.
تاریخ انتشار: ۲۳:۳۵ - ۱۷ خرداد ۱۴۰۱ - 2022 June 07
کد خبر: ۱۳۷۳۲۰

به گزارش راهبرد معاصر  رییس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: سهم کنکور سراسری ۱۴۰۲ در پذیرش داوطلبان به ۶۰ درصد و سهم سوابق تحصیلی به ۴۰ درصد تاثیر قطعی رسید؛ همچنین در آزمون سال آینده دروس عمومی حذف شد و بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، آزمون دروس اختصاصی ۲ بار در سال برگزار می‌شود.

 عبدالرسول پورعباس سه شنبه شب در گفت وگوی ویژه خبری با اشاره به مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص کنکور سراسری سال ۱۴۰۲ اظهار داشت: تاثیر کنکور سراسری سال ۱۴۰۲ به ۴۰ درصد سابقه تحصیلیِ سال دوازدهم بر مبنای ۱۰ درسی است که آزمون آن به شکل استاندارد کشوری برگزار می شود و ضرایب خاص خود را دارد و ۶۰ درصد هم بر مبنای آزمون سراسری است.

وی افزود: کنکور مقوله ای است که از سال ۸۴ بحث قانون به آن ورود کرد و اولین قانون با عنوان حذف کنکور مطرح شد؛ سپس قانون سال ۹۵ و اکنون این قانون تصویب شد. هر سه قانون متکی بر توانایی وزارت آموزش و پرورش مبنی بر برگزاری امتحانات سراسری استاندارد است.

رییس سازمان سنجش آموزش کشور ادامه داد: در کنکور سال آینده تحولات اساسی را شروع می کنیم؛ همچنین دروس عمومی در کنکور سال آینده حذف و به سوابق تحصیلی منتقل می شود که از سال ۱۴۰۲ آغاز می شود و تا سال ۱۴۰۵ ادامه دارد.

معاون وزیر علوم درباره آزمون سوال های اختصاصی خاطرنشان کرد: آزمون اختصاصی برای دروس اختصاصی پنج گروه آزمایشی ۲ بار در سال برگزار شود و نتیجه آن برای ۲ سال معتبر است.

پورعباس با بیان اینکه داوطلبان به ۲ روش در دانشگاه ها پذیرش می شوند، ادامه داد: یک شیوه پذیرش فقط بر اساس سوابق تحصیلی بر مبنای معدل معمولی دانش آموزان است و هم اکنون ۸۵ درصد ظرفیت پذیرش دانشگاه ها را شامل می شود.

نحوه اعمال تاثیر قطعی ۴۰ درصدی سوابق تحصیلی

وی درباره تاثیر قطعی ۴۰ درصدی سوابق تحصیلی در کنکور ۱۴۰۲، خاطرنشان کرد: منظور از تاثیر قطعی سوابق تحصیلی این است که نمره کنکور، تحت تاثیر سوابق تحصیلی بالا و پایین می رود. اگر داوطلب از سوابق تحصیلی خوبی برخوردار باشد، نمره کل را بالا می برد و حالت برعکس آن هم ممکن است رخ دهد.

پورعباس درباره برگزاری ۲ آزمون دروس اختصاصی در سال، گفت: داوطلب در ۲ آزمون دروس اختصاصی شرکت می کند و نمره هر کدام از آزمون‌ها که بالاتر بود، به عنوان ملاک پذیرش خود در دانشگاه اعلام می‌کند. نمره آزمون با نمره سوابق تحصیلی ترکیب و نمره کل ساخته می‌شود. بنابراین نمره کل، ملاک پذیرش نهایی است.

رییس سازمان سنجش آموزش کشور درباره برگزاری آزمون سراسری سال ۱۴۰۱، تاکید کرد: امسال سوابق تحصیلی در آزمون تاثیر مثبت دارد؛ به این معنا که اگر داوطلبی نمره کنکور خوبی داشت، معدل نه تنها این نمره را پایین نمی‌آورد بلکه به بالا بردن نمره آزمون نیز کمک می‌کند. 

معاون وزیر علوم در ادامه با بیان اینکه سال آینده، زیر گروه ها حذف می شود، ادامه داد: بر این اساس، افراد بر مبنای یک نمره، انتخاب رشته می کنند. همچنین وزن دهی و ضرایب همه دروس کنکور در حوزه آزمون سوال های تخصصی و همه دروس آموزش و پرورش تغییر می کند که این امر باید به تصویب شورای سنجش و پذیرش دانشجو برسد. 

به گفته پورعباس، به سازمان سنجش آموزش کشور تکلیف شد این موضوع را تا پایان شهریورماه تعیین تکلیف و اطلاع رسانی کند که امیدواریم تا خردادماه به این هدف  برسیم. 

آزمون بدون کاغذ از سال ۱۴۰۳

رییس سازمان سنجش آموزش کشور همچنین درباره برگزاری آزمون تمام الکترونیک سراسری در سال ۱۴۰۳، گفت: برای سال ۱۴۰۳ آزمون سراسری به شکل الکترونیکی و بدون کاغذ برگزار می‌شود. بر اساس پیش بینی ها، سازمان سنجش سالی ۶ آزمون برگزار می کند که از این تعداد، داوطلب ۲ آزمون را می تواند به رسمیت بشناسد و چهار آزمون دیگر، آزمایشی محسوب می شود. 

پورعباس به این نکته اشاره کرد که آزمون های استاندارد کشوری در چارچوب آزمون سازمان سنجش آموزش کشور برگزار می شود. 

معاون وزیر علوم همچنین تاکید کرد که داوطلبان تا زمانی که در آزمون های آزمایشی به نقطه مطلوب نرسیده اند، حق شرکت در آزمون ها دارند./ایرنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار