دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

متن کامل پیش نویس قطعنامه احتمالی شورای حکام علیه ایران

متن کامل پیش‌نویس قطعنامه ارائه شده از سوی آمریکا، انگلیس، آلمان و فرانسه به شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی منتشر شده است.
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۲ - ۱۸ خرداد ۱۴۰۱ - 2022 June 08
کد خبر: ۱۳۷۳۷۳

به گزارش راهبردمعاصر، آمریکا، انگلیس، آلمان، و فرانسه پیش‌نویس قطعنامه‌ای را به شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ارائه کرده‌اند که در آن ادعا‌های اثبات‌نشده علیه ایران تکرار، و به عدم همکاری کامل با آژانس متهم شده است.

پیش‌نویسی از این متن که در تاریخ ۳۱ می‌میان اعضای شورای حکام توزیع شده به بیرون درز کرده است. با آنکه ممکن است متن نهایی تفاوت‌هایی با این پیش‌نویس داشته باشد خبرگزاری رویترز در گزارشی روز گذشته نوشته متن رسمی که قرار است بر روی آن رأی‌گیری شود تفاوت اندکی با این پیش‌نویس دارد.

همچنین مقام‌های ایران از جمله وزیر خارجه حسین امیرعبداللهیان هشدار داده‌اند که هرگونه اقدام سیاسی در آژانس، با واکنش متناسب، مؤثر و فوری جمهوری اسلامی ایران مواجه خواهد شد.

ترجمه غیررسمی این پیش‌نویس در زیر آمده است:

شورای حکام:

الف) ضمن تقدیر از تلاش‌های مستمر حرفه‌ای و بی‌طرفانه مدیر کل برای اجرای "موافقت‌نامه پادمان‌های ان‌پی‌تی" با ایران در راستی‌آزمایی پایبندی ایران به تعهدات پادمانی خود.

ب) ضمن تأکید بر نقش ضروری و مستقل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در راستی‌آزمایی پایبندی ایران به تعهدات پادمانی خود.

ج) ضمن تأکید بر اهمیت پایبندی ایران به تعهدات پادمانی و ضرورت همکاری کامل و به موقع ایران با آژانس با هدف شفاف‌سازی وحل [همه مسائل پادمانی باقی‌مانده][مسائل پادمانی تشریح شده در گزارش GOV/۲۰۲۲/۲۶ مدیرکل].

د) ضمن خاطرنشان کردن نگرانی عمیق مدیر کل از وجود مواد هسته‌ای اعلام‌نشده در چندین مکان اعلام‌نشده در ایران و ناشناخته بودن مکان (اماکن) فعلی برای آژانس [و ارزیابی او مبنی بر اینکه مواد هسته‌ای مورد استفاده در ایران طبق الزامات "توافقنامه جامع پادمانی" ایران اعلام نشده‌اند].

ه) ضمن یادآوری قطعنامه مورخ ۱۹ ژوئیه ۲۰۲۰ مربوط به شورای حکام، مندرج در گزارش GOV/۲۰۲۰/۳۴ که از ایران می‌خواهد به طور کامل با آژانس همکاری کند و درخواست‌های آژانس را بدون تأخیر‌های بیشتر اجابت کند.

و) ضمن خاطرنشان کردن جمع‌بندی مدیر کل مبنی بر اینکه مگر در صورتی که ایران برای وجود ذرات اورانیوم با منشأ انسانی در سه مکان اعلام‌نشده توضیحات معتبر فنی ارائه نماید و آژانس را از مکان (اماکن) مواد هسته‌ای و/یا تجهیزات آلوده خود مطلع کند آژانس نمی‌تواند درستی و کامل بودن اعلانیه‌های ایران ذیل "توافقنامه جامع پادمانی" را تأیید کند.

ز) ضمن تأکید بیشتر بر آمادگی آژانس برای تداوم تعامل بدون تأخیر با ایران برای حل و فصل مسائل باقی‌مانده پادمانی؛

۱) از تلاش‌های مستمر آژانس با هدف ارائه تضمین در خصوص ماهیت صرفاً صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای ایران قویاً حمایت می‌کند؛

۲) از اینکه مسائل پادمانی مرتبط با این سه مکان، به رغم تعامل‌های متعدد بین آژانس و ایران و به دلیل همکاری ناکافی سیستماتیک ایران کماکان حل‌نشده باقی مانده‌اند عمیقاً ابراز نگرانی می‌کند؛

۳) از ایران می‌خواهد تعهدات قانونی خود را به صورت اضطراری اجرا کرده و فوراً پیشنهاد مدیر کل را برای تعامل بیشتر جهت توضیح در خصوص تمامی مسائل پادمانی باقیمانده و حل و فصل آن‌ها اجابت کند؛

۴) متذکر می‌شود که اقدام ایران در ارائه کلیه اطلاعات، اسناد و ادله معتبری که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای ارزیابی‌های خود به آن‌ها نیاز دارد ضروری است تا دبیرخانه آژانس در موقعیتی قرار بگیرد که بتواند اعلام کند این موضوعات دیگر حل‌نشده نیستند و ضرورت بررسی‌های شورا در خصوص این مسائل را از بین ببرد؛

۵) از مدیر کل درخواست می‌کند تا زمانی که مسائل فوق حل‌نشده باقی مانده‌اند به گزارش‌دهی به شورای حکام ادامه دهد. /تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر