بیت کوین یا اتریوم، ارزش خرید کدام رمز ارز بیشتر است؟-راهبرد معاصر
داروی جدید در آزمایش‌ها، ممکن است روند پیشرفت بیماری پارکینسون را کند کند قاضی پرونده چای دبش: پاسخ بانک‌های شاکی به استعلام‌ها متناظر با سوالات دادگاه تنظیم نشده است خبر جدید وزیر ارشاد درباره هنرمندان ممنوع الفعالیت سازمان هدفمندی یارانه‌ها: مردم حتما حساب بانکی خود را برای دریافت یارانه چک کنند عارف: راهبرد دولت این است که اصلاح قیمت‌ها به سه دهک پایین جامعه آسیبی نرساند کلاس‌های جبرانی دانشگاه‌ها چگونه تشکیل خواهد شد؟ قصاص برای عامل جنایت در بازی خرس وسطی فیلم / گل اول مس رفسنجان به پرسپولیس در دقیقۀ ۴ پیاده‌روی روزانه می‌تواند افسردگی را کاهش دهد لحظهٔ هجوم خودرو به میان جمعیت در آلمان با دست‌کم ۱۱ کشته + فیلم وقوع زلزله ۴ ریشتری در هفتکل ایران ۱۵ - ۱۱ پرتغال/ صعود واترپلو ایران به نیمه نهایی سطح ۲ کاپ جهانی  برتری استقلال مقابل آلومینیوم در ۴۵ دقیقه اول  تساوی یک نیمه‌ای هوادار و نساجی ترکیب آلومینیوم و استقلال اعلام شد

بیت کوین یا اتریوم، ارزش خرید کدام رمز ارز بیشتر است؟

بیت کوین بخرم یا اتریوم؟ این سوال اساسی بسیاری از فعالان دنیای کریپتوکارنسی است و توصیه اغلب کارشناسان، داشتن هر دوی این رمزارزها در سبد سرمایه‌گذاری است؛ اتفاقا هر دو نیز رشد قابل توجهی داشته‌اند.
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۶ - ۲۵ خرداد ۱۴۰۱ - 2022 June 15
کد خبر: ۱۳۸۵۱۷

بیت کوین یا اتریوم، ارزش خرید کدام رمز ارز بیشتر است؟

 

به گزارش راهبرد معاصر، در طی سال‌های گذشته گاهی بیت کوین بیشتر رشد کرده و گاهی اتریوم؛ هر بار نیز شاهد شکل‌گیری جنگ بین طرفداران سرسخت بیت کوین و اتریوم بوده‌ایم که خود را برتر دانسته‌اند. در این مقاله قصد داریم تا با کسب اطلاعات در مورد رمزارزهای اول و دوم بازار، پاسخی برای سوال بیت کوین یا اتریوم پیدا کنیم. با ما همراه باشید.

 

 

 

 

بیت کوین چیست؟

بیت کوین یا اتریوم، ارزش خرید کدام رمز ارز بیشتر است؟

بیت کوین نخستین ارز دیجیتال دنیا است که با هدف تبدیل‌شدن به یک پول نقد الکترونیکی همتا به همتا ایجاد شد. همتا به همتا یعنی این که هر شخصی بتواند به هر شخص دیگری، بدون دخالت نهادهای واسط مثل بانک،‌ پول انتقال دهد. به نوعی می‌توان گفت بیت کوین آمده تا بانک مرکزی را از چرخه مبادلات مالی ما کنار بگذارد.

 

چرا بیت کوین ایجاد شد؟

در بانکداری سنتی،‌ هر بانکی برای خودش دفتر کلی دارد که تمام حساب و کتاب مشتریان را در آن وارد می‌کند. همه چیز در اختیار آن بانک است و هیچ شفافیتی وجود ندارد. ما مجبور هستیم و به بانک‌ها اعتماد می‌کنیم؛‌ امیدواریم که درست کار کنند و اتفاقات بدی در پشت پرده نیفتد. در این برهه از زمان و با توجه اختلاس‌های صورت‌گرفته و غیره،‌ تعداد زیادی به این نتیجه رسیده‌اند که سیستم بانکی سنتی دیگر قابل اعتماد و به پویایی گذشته نیست.

 

در نتیجه بیت کوینی ایجاد شد که غیرمتمرکز و توزیع شده است. هر کس که مایل باشد می‌تواند با تخصیص منابع لازم، اطلاعات را در دفتر کل آن وارد کند و همگان می‌توانند اطلاعات ثبت‌شده را در هر لحظه مشاهده کنند. به این داوطلب‌ها ماینر گفته می‌شود که احتمالا اسمش به گوشتان خورده است. منابع لازم نیز سخت‌افزارهایی با توان پردازشی بالا است که برق زیادی هم مصرف می‌کنند . لازم به ذکر است که از هویت خالق یا خاقان بیت کوین،‌ فقط یک اسم مستعار به نام ساتوشی ناکاموتو در دسترس است.

 

بیت کوین چطور کار می‌کند؟

بیت کوین با تعریف یک سری توابع ریاضی، الگوریتمی را ایجاد کرده است که به جای بانک،‌ صحت اطلاعات و تراکنش‌های مالی این شبکه را می‌سنجد و اعتماد را بین کاربران برقرار می‌کند. ماینرها به کمک این الگوریتم با هم به توافق می‌رسند که کدام تراکنش‌ها معتبر است و به دفتر باید اضافه شود. به این الگوریتم، مکانیزم اجماع گفته می‌شود و بیت کوین از مکانیزم گواه اثبات کار استفاده می‌کند.

 

ماینرها تراکنش‌های تایید شده در دسته‌هایی به نام بلاک قرار می‌دهند و این بلاک‌ها با توجه به زمان شکل‌گیری،‌ پشت سر هم قرار می‌گیرند. بدین ترتیب زنجیره‌ای از بلاک‌ها شکل می‌گیرند که به آن بلاکچین می‌گوییم.

 

بلاکچین سیستمی برای ذخیره‌سازی داده‌هاست که سال‌ها قبل از بیت کوین ایجاد شد و کاربرد خاصی پیدا نکرده بود. ساتوشی ناکاموتو به بهترین نحو از آن برای طراحی ارز دیجیتالش بهره بردو بلاکچین به زیرساخت اساسی ارزهای دیجیتال تبدیل شد. طراحی ساتوشی به گونه‌ای است که حدودا هر ۱۰ دقیقه،‌ یک بلاک از تراکنش‌های کاربران شکل گرفته و به بلاکچین اضافه می‌شود. نکته مهم این است که اطلاعات ذخیره شده در بلاکچین،‌ قابل تغییر نیستند.

 

اتریوم چیست؟

 

بیت کوین یا اتریوم، ارزش خرید کدام رمز ارز بیشتر است؟

پس از بیت کوین،‌ ارزهای دیجیتال دیگری با اهداف مختلف به وجود آمدند. یکی از این رمزارزها اتریوم بود که ۶ سال بعد از بیت کوین ایجاد شد،‌ اما به سرعت توانست به جایگاه دوم بازار پس از BTC برسد. به نوعی می‌توان گفت که بیت کوین بی‌نیاز از واسطه‌ها و غیرمتمرکز بودن را به دنیای مالی و ارسال پول آورد، اما اتریوم آمد تا عدم تمرکز را در همه فرآيندها ایجاد کند. فساد در سیتم‌های و واسطه‌های متمرکز، مسئله‌ای بوده که همه ما شاهد آن بوده‌ایم و اتریوم می‌خواهد این مشکل را حل کند.

 

اتریوم چطور کار می‌کند؟

اتریوم نیز ساز و کاری مشابه با بیت کوین دارد. از مکانیزم اجماع گواه اثبات کار استفاده می‌کند و ماینرها اطلاعات را ثبت می‌کنند. اتریوم برای این که بتواند فرآيندها را غیرمتمرکز کند، مفهومی به نام قرارداد هوشمند را ایجاد کرد. این قراردادها کدهای ریاضی هستند که شرایط خاصی برای آن‌ها تعریف می‌شود. در صورت ارضای شرایط، قرارداد هوشمند به صورت خودکار فعالیت تعریف‌شده را انجام می‌دهد.

 

این قراردادها در بلاکچین اتریوم ثبت می‌شوند؛ این یعنی پس از ثبت،‌ دیگر هیچکس قادر به تغییر دادن و جلوگیری از اجرای آن نیست.

 

بیت کوین بهتر است یا اتریوم؟

پاسخ دادن به این سوال، به هیچ وجه کار ساده‌ای نیست. تصویر فوق قیمت اتریوم بر حسب بیتکوین را نشان می‌دهد. هر ۲ دارای مزایا،‌ معایب و کاربردهای مختلف هستند. مزایای این رمزارزها به قدری بوده که در همه این سال‌ها، افراد حاضر به پذیرش و استفاده از آن‌ها بوده‌اند. برخی از مزایای بیتکوین و اتریوم عبارتند از:

 

  • غیرمتمرکز و توزیع شده (عدم تمرکز به خودی خود،‌ مزایای بیشماری همچون آزادی دارد)
  • شفاف
  • همتا به همتا

شاید بزرگترین مزیت اتریوم نسبت بیت کوین،‌ قابلیت تعریف قراردادهای هوشمند است که باعث شده به زنجیره‌ای بسیار کاربردی تبدیل شود. پروژه‌های زیادی در حوزه‌های مختلف برای تحقق اهدافشان، از بستر و قراردادهای هوشمند اتریوم استفاده می‌کنند.

 

بیت کوین و اتریوم هر دو به دلیل مکانیزم اجماعی که دارند، با مشکلی به نام مقیاس‌پذیری دست و پنجه نرم می‌کنند. بیت کوین فقط می‌تواند ۳ تا ۷ تراکنش در ثانیه پردازش کند که کاربرد آن به عنوان وسیله‌ای برای پرداخت‌های روزانه را از بین می‌برد (البته راه‌حل‌هایی همچون شبکه لایتنینگ برای جبران ایجاد شده است). اتریوم هم همین مشکل را دارد و بعد از استقبالی که پروژه‌های دیگر از آن کردند، کارمزد آن به طور وحشتناکی بالا رفت و مشتریان اتریوم را به سمت رقبایش سوق داد.

 

اتریوم برای حل مشکلش قصد دارد مکانیزم اجماعش را از اثبات کار به اثبات سهام تغییر دهد. این کار مقیا‌پذیری اتریوم را افزایش می‌دهد،‌ ا ما میزان عدم تمرکز (شاید بزرگترین مزیت رمزارزها) آن را در مقایسه با بیتکوین کاهش می‌دهد. ضمن اینکه این اقدام،‌ به پروسه‌ای بسیار سنگین و پیچیده نیاز دارد. یک اشتباه در این فرآيند،‌ می‌تواند منجر به نابودی اتریوم شود.

 

این اطلاعات فقط مقایسه بخشی از ویژگی‌های این ۲ رمزارز بود. احتمالا متوجه شده‌اید که بهتری وجود ندارد و هرکس بر اساس دیدگاه و باورهایش، رتبه ۱ و ۲ به آن‌ها می‌دهد. البته از نظر ارزش بازار،‌ بیت کوین همواره از اتریوم پیش بوده است.

 

رشد قیمت بیت کوین بیشتر بوده یا اتریوم؟

 

بیت کوین یا اتریوم، ارزش خرید کدام رمز ارز بیشتر است؟

عکس فوق روند قیمت اتریوم را نشان می‌دهد. برای دریافت اطلاعات و مشاهده قیمت ارزهای دیجیتال می‌توانید به وبسایت‌های انگلیس زبان مرجعی مثل کوین مارکت کپ (Coinmarketcap) و کوین‌گکو (Coingecko) و همچنین سایت خبری تحلیلی ارز دیجیتال میهن بلاکچین (MihanBlockchain) مراجعه کنید. برای مقایسه قیمت بیت کوین و اتریوم،‌ به صفحه قیمت ارز دیجیتال میهن بلاکچین اینجا می‌رویم.

 

می‌خواهیم قیمت‌ها را در بازه یکسال گذشته مقایسه کنیم. در نظر داشته باشید که سال ۲۰۲۱ ارزهای دیجیتال رشد شدیدی داشتند و در ادامه سال ۲۰۲۲،‌ شاهد ریزش در این مارکت بوده‌ایم.

 

قیمت بیتکوین نسبت به یکسال پیش این رمزارز، نزدیک به ۴۳ درصد کاهش یافته است. با وجود این کاهش،‌ بیتکوین برای سرمایه‌گذاران اولیه‌اش بازدهی ۱۶٬۳۰۰ درصدی داشته است. البته برای مقایسه بازدهی، قیمت‌ روزهای نخست بیت کوین ملاک نبوده است؛ زیرا اطلاعات دقیقی از آن زمان در دست نیست

 

قیمت اتریوم نسبت به سال گذشته آن، حدودا ۵۳ درصد کاهش داشته است. بازدهی اتر برای سرمایه‌گذاران اولیه‌اش، بیش از ۴۰٬۰۰۰ درصد بوده است.

 

در این مقاله با بیان ویژگی‌های بیت کوین و اتریوم، سعی کردیم امکان مقایسه بین آن‌ها را برای شما فراهم کنیم. فکر می‌کنم شما هم پذیرفته‌اید که نمی‌توان یکی را برتر از دیگری برای سرمایه‌گذاری دانست. هر دو طی سال‌های گذشته عملکرد بی‌نظیری داشته‌اند و اکنون شاید توصیه کارشناسان مبنی بر داشتن هر دو رمزارز در سبد سرمایه‌گذاری،‌ معقول به نظر رسد.

ارسال نظر