آخرین جزییات از تیراندازی به دو نیروی گارد ملی آمریکا/ کاخ سفید موقتا تعطیل شد انتقاد عراقچی از اقدامات تروئیکای اروپایی در دیدار با همتای فرانسوی تیراندازی به ۲ عضو گارد ملی آمریکا در واشنگتن فرانسه: درباره موضوع هسته‌ای ایران به راه‌حل دیپلماتیک پایبندیم ارتش اسرائیل: عملیات نظامی در شمال کرانه باختری آغاز شده است وزارت دفاع عراق منشأ صدای هواپیما‌های جنگی در مرز با ایران را اعلام کرد پاپ لئو چهاردهم به ترکیه می‌رود ادعای اوکراین درباره هدف قرار دادن تأسیسات دفاعی روسیه عراقچی: پیگیری پرداخت غرامت به قربانیان شیمیایی سردشت در دستورکار ما قرار دارد  لاریجانی: برای برقراری صلح میان پاکستان با هند و افغانستان، حاضر هستیم یک «کارت سفید» به پاکستانی‌ها بدهیم تا هر زمان نیاز بود، از آن استفاده کنند ریابکوف: روابط روسیه و آمریکا در اولین مراحل عادی‌سازی قرار دارد ترامپ: به توافق درباره اوکراین نزدیک شده‌ایم ضرب الاجل ۴۸ ساعته ونزوئلا به شرکت‌های هواپیمایی لاریجانی: به ملت شریف پاکستان سلام رهبر معظم انقلاب را ابلاغ می‌کنم/ ملت پاکستان در جنگ ظالمانه اسرائیل، مسئولیت‌شناسانه از ایران دفاع کردند جهاد اسلامی شهادت ۲ رزمنده سرایا القدس را تایید کرد

جوزپ بورل احتمالا هفته آینده به تهران سفر می‌کند

العربی الجدید به نقل از منابع آگاه ایرانی از احتمال سفر مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به تهران در هفته آینده خبر داد.
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۷ - ۰۳ تير ۱۴۰۱ - 2022 June 24
کد خبر: ۱۳۹۶۵۳

به گزارش راهبرد معاصر، العربی الجدید به نقل از منابع آگاه ایرانی اعلام کرد که جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به احتمال زیاد در اوایل هفته آینده به تهران سفر خواهد کرد تا درباره تحولات توافق هسته‌ای و از سرگیری مذاکرات وین گفتگو کند.

این منابع که نخواستند نامشان فاش شود، افزودند که در روز‌های اخیر رایزنی‌هایی بین تهران و کمیسیون سیاست خارجی اتحادیه اروپا برای ایجاد مقدمات سفر بورل به تهران انجام شده است و دو طرف مقدمات را آغاز کرده‌اند و «اگر اتفاق ناگهانی رخ ندهد به احتمال زیاد بورل خواهد آمد.»

از آنجا که بورل و معاون او، انریکه مورا به‌ویژه طی ماه‌های اخیر پیام‌هایی را میان تهران و واشنگتن رد و بدل کرده‌اند، این‌بار نیز احتمالا حامل پیام آمریکایی‌ها خواهند بود.

العربی الجدید به نقل از این منابع ایرانی نوشت: «دولت آمریکا علیرغم تشدید فعالیت اخیر خود در ارسال پیام‌های میانجی به ایران مبنی بر تمایل این کشور برای بازگشت به توافق هسته‌ای، تاکنون تصمیم مناسبی که منجر به احیای توافق شود، نگرفته است.»

این منابع گفته اند که توافق بین بورل و وزارت امور خارجه ایران برای این سفر و از سرگیری مذاکرات وین به زودی تعیین می‌شود.

شنبه گذشته، وزیر امور خارجه ایران و جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، در مورد از سرگیری مذاکرات وین که از ۱۱ مارس به حالت تعلیق درآمده، تلفنی گفتگو کردند.

بر اساس بیانیه وزارت امور خارجه ایران که در این خصوص منتشر شده است، در این تماس، این مقام سیاست خارجی اتحادیه اروپا از ایران خواست تا مذاکرات را از سر بگیرد و مدعی شد: «زمان از سرگیری سریع مذاکرات و تلاش برای جلوگیری از افزایش تنش فرا رسیده است».

بورل در آن زمان تاکید کرد که «ادامه دیپلماسی و پرهیز از اقدامات غیرسازنده راه برون رفت از شرایط کنونی است «و بر تمایل خود برای ادامه «نقش مثبت برای رسیدن به توافق نهایی» تاکید کرد.

پیش از این رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی مدعی شد مذاکرات با ایران برای احیای توافق هسته‌ای به بن بست رسیده است و گفت: «آژانس در تلاش است تا برخی از واقعیت‌ها در ایران را توضیح دهد. ما هنوز در ارتباط با برخی سوال‌های فنی که از تهران پرسیده ایم، پاسخی دریافت نکرده ایم.»

این اظهارات گروسی در حالی مطرح شده است که آژانس بین المللی انرژی اتمی با وجود همکاری‌های مناسب و مورد نیاز ایران با آن در زمینه فعالیت‌های هسته ای، در گزارش اخیر خود مدعی شد که ایران اکنون به تولید مواد مورد نیاز برای ساخت سلاح‌های هسته‌ای نزدیک شده است و به سؤالات آژانس در مورد منبع آثار اورانیوم یافت شده در سه سایت اعلام‌نشده پاسخ معتبری نداده است./باشگاه خبرنگاران

کلمات کلیدی: جوزپ بورل بورل
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار