صرفه‌جویی روزانه 500 هزار مترمکعب آب در تهران بازسازی پالایشگاه‌های آسیب‌دیده پارس جنوبی شتاب می‌گیرد واردات بدون انتقال ارز؛ نرخ ارز برای محاسبه مالیات چه تغییری کرد؟ / ابلاغ دستورالعمل جدید خبر جدید درباره سهام عدالت / ورود مجلس و دیوان محاسبات به موضوع آزادسازی سهام عدالت آخرین وضعیت نوسانات قیمت موبایل در بازار ایران / شیائومی، گلکسی، سامسونگ، آیفون چند شد؟ پیش بینی قیمت دلار پنجشنبه ۸ مرداد ۱۴۰۵ / دلار ۲۰۰ هزار تومانی می‌شود؟ افزایش قیمت نفت پس از اظهارات ترامپ درباره احتمال حمله به ایران پیش بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه ۸ مرداد ۱۴۰۵ / سکه به ۱۹۰ میلیون می‌رسد؟ آخرین قیمت سکه پارسیان امروز چهارشنبه ۷ مرداد ۱۴۰۵ + جدول کامل قیمت‌ها فروش ایران خودرو مرداد ۱۴۰۵ آغاز شد | شرایط ثبت‌نام + لیست قیمت محصولات آخرین قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها امروز ۷ مرداد ماه ۱۴۰۵ + جدول پیش‌بینی مهم درباره قیمت طلا و سکه تا پایان هفته/ سطح تغییر قیمت طلا و سکه مشخص شد آخرین قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه ۷ مرداد ۱۴۰۵ / قیمت طلا و سکه اوج گرفت؟ نحوه محاسبه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان اعلام شد + جزئیات کامل ضریب حقوق ۱۴۰۵ وثیقه خروج از کشور برای سفر و تحصیل پسران ۲۰۰ میلیون شد + جدول کامل قیمت‌ها  افت اونس جهانی مانع رشد قیمت طلا و سکه نشد/بازار همچنان در رکود

توضیحات میرکاظمی درباره وام ۲۰۰ میلیونی مسکن روستایی و تورم‌ وحشتناک

توضیحات میرکاظمی درباره وام ۲۰۰ میلیونی مسکن روستایی و تورم‌ وحشتناک در حالی قرار بود پرداخت وام ۲۰۰ میلیونی مسکن روستایی از اول تیر آغاز شود که رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: پرداخت این وام اگر از محل بدهی دولت به بانک‌ها تامین شود، باعث افزایش پایه پولی و تورم می‌شود.
تاریخ انتشار: ۱۳:۰۴ - ۰۸ تير ۱۴۰۱ - 2022 June 29
کد خبر: ۱۴۰۴۱۱
تعداد نظرات: ۱ نظر

به گزارش راهبرد معاصر؛ مسعود میرکاظمی در خصوص دلایل تاخیر در پرداخت وام 200 میلیون تومانی مسکن روستایی، اظهار کرد:‌ این وام، بار مالی سنگینی را به همراه خواهد داشت؛ پرداخت این وام از دو راه میسر است. یکی این‌که به بانک‌ها بنویسیم که این وام جزو بدهی دولت به بانک‌ها باشد که پایه پولی را بالا می‌برد و تورم وحشتناکی را به همراه دارد.

 

وی ادامه داد: یکی از ریشه های تورم در سنوات گذشته بدهی دولت به بانک‌ها بوده است. یا باید این اجازه را بدهیم یا این‌که بپذیریم از محل یارانه تامین شود. در مدت 20 سال بازپرداخت وام مذکور، 80 هزار میلیارد تومان بار مالی دارد که باید از یک جایی تامین شود.

 

وی افزود: راه دیگر این است که اجازه بدهیم از صندوق مسکن که در قانون دیده شده، مابه‌التفاوت سود وام 100 تا 200 میلیون تومانی پرداخت شود، چون وام 100 میلیونی ابلاغ شده است.

 

رئیس سازمان برنامه و بودجه درباره صندوق مسکن نیز گفت: هنوز منابع مالی این صندوق تامین نشده که بخشی از این منابع از محل مالیات است. تا برج 4 حقوق‌ها را با زحمت می‌توان تامین کرد. قاعدتا از مرداد ماه درآمدهای مالیاتی برمی‌گردد.

 

میرکاظمی گفت: همچنین بخشی از این مابه‌التفاوت باید از محل فروش دارایی‌ها تامین شود.

 

وی با بیان این‌که تلاش می‌کنیم پایه پولی را افزایش ندهیم، تاکید کرد: ممکن است برای 100 هزار نفر مسکن را ارزان کنیم، اما این کار برای اقشار جامعه تورم ایجاد می‌کند. تا منابع مالی تامین نشود نمی‌توانیم وام 100 میلیونی مسکن روستایی را به 200 میلیون تومان افزایش دهیم.

 

وی اضافه کرد: به رئیس‌جمهوری هم نامه زده‌ایم که اگر تشخیص می‌دهید پایه پولی را بالا ببریم این را انجام خواهیم داد. علاوه بر این وزارت راه و شهرسازی هم می‌گوید هیچ نظارتی بر این وام‌ها نداریم، یعنی اگر قرار است صندوق مسکن یارانه‌ها را پرداخت کند وزارت راه حق دارد بر این فرآیند نظارت کند.

 

وی اظهار کرد: اگر بخواهیم خلق پول نکنیم از مردادماه می‌توانیم وام را پرداخت کنیم. وگرنه خیلی راحت است امروز می‌توانم یک نامه به بانک‌ها ارسال کنیم و بگوییم این را جزو بدهی‌های دولت ببرید. ولی این درست نیست چون دولت عهد کرده که پایه پولی را کنترل کند.

 

نیمه ماه گذشته رییس بنیاد مسکن از دستور رئیس‌جمهور برای پرداخت تسهیلات 200 میلیون تومانی ساخت مسکن روستایی از ابتدای تیر خبر داده و گفته بود:‌در جلسه ای که با حضور رئیس‌جمهور، مسئولان سازمان برنامه‌وبودجه و وزارت راه و شهرسازی برگزار شد آقای رئیسی دستور داد تا تسهیلات 200 میلیون‌ تومانی ساخت مسکن روستایی با نرخ سود 5 درصد هرچه سریع‌تر پرداخت شود.

 

وی افزود:‌با هماهنگی سازمان برنامه و بودجه از ابتدای تیر دستورالعمل پرداخت وام 200 میلیون تومانی مسکن روستایی به بانک‌ها ابلاغ می‌شود.

ارسال نظر
captcha
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی:
غیر قابل انتشار: ۱
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۲۴ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۸
0
0
آقای برنامه بودجه . الان سیمان چقدر هست. میلگرد چند شده . دستمزد چند هست مگر شما در این کشور زندگی نمیکنید. تورم و گرانی سر به فلک کشیده
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار