به گزارش راهبرد معاصر سخنگوی وزارت امور خارجه چین امروز چهارشنبه از «دموکراسی آمریکا» انتقاد کرد و آن را «جعلی» خواند.
سخنگوی وزارت خارجه چین در پاسخ به سوال یک خبرنگار که با اشاره به نتایج یک نظرسنجی پرسید که اکثر مردم آمریکا کشورشان را دموکراسی نمیدانند گفت: «این یافتهها نشان میدهند که از نگاه اکثریت مردم آمریکا، دموکراسی این کشور، نوعی مردمسالاری برای عدهای اقلیت است.»
وی اضافه کرد: «چیزی که اقلیت را به دولت پیوند میدهد چیزی نیست جز پول. مارک هانا، یکی از سناتورهای آمریکایی بیش از یک قرن پیش اصل مطلب را بیان کرد و گفت: "در سیاست دو چیز هستند که مهمند. اولی پول است و مورد دوم یادم نمیآید."»
سخنگوی وزارت خارجه چین اضافه کرد: «امروزه آمریکا مقادیر هنگفتی پول برای دموکراسی هزینه میکند. مقدار پول هزینهشده در انتخابات ریاستجمهوری سال ۲۰۲۰ و ستادهای تبلغیاتی به ۱۴ میلیارد دلار رسید که این رقم، دو برابر انتخابات سال ۲۰۱۶ بود.»
وی در ادامه تصریح کرد: «بیش از ۴۰ میلیون نفر در آمریکا در فقر زندگی میکنند. نزدیک به یک پنجم کل خانوارها در آمریکا میگویند همه پساندازهایشان را در زمان شیوع کووید-۱۹ از دست دادهاند. و بیش از ۶۰ هزار نفر مجبور شدند در نتیجه از دست دادن خانههایشان در خیابانها بخوابند.»
وی اضافه کرد: «مردم فقط زمان انتخابات حساب میشوند و بعد از انداختن رأیشان دور انداخته میشوند. مردم در دوران تبلیغات انتخاباتی با وعدههای وسوسهانگیز بمباران میشوند اما بعد از انتخابات کاملاً صدایشان را از دست میدهند.»
سخنگوی وزارت خارجه چین گفت: «این دموکراسی واقعی نیست. ممکن است اینطور به نظر میرسد که سیستم انتخابات آمریکا بر اصل "یک رأی به ازای هر نفر" مبتنی است اما در واقعیت، اساس آن یک رأی به ازای هر یک دلار، یک رأی در ازای یک پست و یک رأی در ازای یک تبلیغ است.»
او اضافه کرد: «جای تعجب نیست که گفته میشود دموکراسی به سبک آمریکا یک مردمسالاری جعلی است. دولت آمریکا به دولتی تبدیل شده که تحت تملک یک درصد جمعیت آمریکا است و برندهها و منتفعانش هم همان یک درصد هستند؛ اما [دولت آمریکا] در نهایت اعتماد مردمش را از دست خواهد داد.»
حساب کاربری سخنگوی وزارت خارجه آمریکا هم نوشته است: «دموکراسی آمریکایی، یک دموکراسی جعلی، دموکراسی پولمحور و دموکراسی برای اقلیت است.»
در ادامه این توییت با اشاره تلویحی به جملهای از «رونالد ریگان»، رئیسجمهور اسبق آمریکا که دولتش را «دولتی از مردم، برای مردم و [تشکیلشده] توسط مردم» خوانده بود آمده است: «دولت آمریکا، دولت ۱ درصدیها برای آنها و [تشکیلشده] توسط آنها است.»
وزرارت خارجه آمریکا در توییت دیگر به سوابق حقوق بشری آمریکا اشاره کرده و نوشته است: «نسلکشی بومیهای آمریکا، گناه اصلی ایالات متحده است و هرگز قابل پاک کردن نخواهد بود.»
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا همچنین تصریح کرده که کشته شدن مهاجران در تگزاس را «غمانگیز» خواند و گفت چنین حوادثی بر حسب تصادف در آمریکا رخ نمیدهند.
منابع خبری چند روز پیش گزارش داده بودند تلاش عدهای از مهاجران غیرقانونی برای رساندن خودشان به آمریکا حداقل ۴۶ کشته بر جای گذاشت و ۱۶ نفر را راهی بیمارستان کرد.
نیروهای پلیس آمریکا چند روز پیش یک کامیون حامل مهاجران غیرقانونی را در نزدیکی ایستگاه قطار خیابان «ساوتوست ساید» شهر سن آنتونیو در ایالت تگزاس پیدا کردند. مقامهای ایالت تگزاس اعلام کردند که پس از پیدا شدن یک کامیون (یدککش) در یک جاده دورافتاده در جنوب غربی سن آنتونیو، جسد ۴۶ نفر پیدا شد و ۱۶ نفر دیگر هم به بیمارستان انتقال داده شدند.
مهاجرانی که از فقر و خشونت در آمریکای مرکزی فرار میکنند، معمولاً از طریق مکزیک برای رسیدن به مرز ایالات متحده اقدام میکنند و گاهی اوقات در کامیونهای بزرگی که توسط قاچاقچیان در شرایط بسیار خطرناک سازماندهی شده، سوار میشوند.
پس از روی کار آمدن دولت بایدن در آمریکا و وعدههای وی در خصوص تغییر در سیاستهای ضد مهاجرتی ترامپ، تعداد بیسابقهای از افراد در مرز آمریکا و مکزیک دستگیر شدهاند.
دولت بایدن از مهاجران خواسته که وطن خود را به مقصد ایالات متحده ترک نکنند و برخلاف وعدههایش، سیاست بازگرداندن پناهجویان به مکزیک در دوره ترامپ را از سر گرفت.
برخی از منتقدان استدلال میکنند که سیاستهای سختگیرانهتر، مهاجران را طعمه قاچاقچیان انسان میکند و جان آنها را به خطر میاندازد./فارس