چرا مجسمه فردوسی دو رنگ شد؟-راهبرد معاصر

چرا مجسمه فردوسی دو رنگ شد؟

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران گفت: شستشوی غیر کارشناسی مجسمه فردوسی باعث دو رنگ شدن آن شده است.
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۱ - ۱۲ تير ۱۴۰۱ - 2022 July 03
کد خبر: ۱۴۰۸۵۲

به گزارش راهبرد معاصر، چند روز پیش برخی از کاربران فضای مجازی نسبت به دو رنگ شدن مجسمه فردوسی در میدان فردوسی واکنش نشان دادند و آن را ناشی از شستشوی غیراصولی دانستند.

آسیب وارده به مجسمه حکیم ابوالقاسم فردوسی پذیرفتنی نیست

سوده نجفی عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران با انتشار‌ی توئیت در صفحه شخصی خود گفت: آسیب وارده به مجسمه حکیم ابوالقاسم فردوسی در میدان منتسب به نام این شعر بزرگ، به هر دلیلی رخ داده است، پذیرفتنی نیست.

وی در ادامه تاکید کرده است: از مجموعه شهرداری تهران انتظار می‌رود تا نسبت به مرمت این اثر ارزشمند که یکی از نماد‌های ارزشمند پایتخت است، اقدام کند.

از دو سال گذشته زیباسازی برنامه‌ای برای شست‌وشوی یا مرمت این سازه انجام نداده است

محمد جواد زمان‌آبادی، مدیر روابط عمومی سازمان زیباسازی شهر تهران در واکنش به این انتقادات توضیح داده است: مرمت و بازسازی، بهسازی و شست‌وشوی المان‌های حجمی یکی از وظایف ذاتی سازمان زیباسازی است، اما به واسطه حساسیت مسئله و دغدغه‌هایی که در این باره وجود دارد؛ هر کدام از موارد یعنی شست‌وشو یا مرمت سازه‌ها، تندیس‌ها و یا سردیس‌ها زیر نظر کارشناسان و متخصصان با دقت خاصی انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه اتفاقاً در سال ۱۴۰۱ سازمان زیباسازی برنامه مفصلی برای مرمت یا شست‌وشوی سازه‌های حجمی و المان‌هایی مثل مجسمه‌های میادین دارد، افزود: مجسمه میدان فردوسی در محلی است که آنجا در معرض آلودگی، آفتاب و بارندگی قرار دارد و دائما نیازمند این است که به آن رسیدگی شود. اما سازمان زیباسازی طی دو سال گذشته هنوز برنامه‌ریزی برای شست‌وشوی یا مرمت این سازه انجام نداده است.

شستشوی غیر کارشناسی مجسمه فردوسی باعث دو رنگ شدن شد

در جلسه امروز شورای شهر تهران نیز نرگس معدنی پور رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر با تاکید بر شستشوی غیر اصولی این بنا بیان داشت: اخیرا شستشوی غیر کارشناسی مجسمه فردوسی باعث دو رنگ شدن آن شده است.

وی ادامه داد: این مجسمه ۶۳ سال پیش توسط مرحوم ابوالحسن صدیقی ساخته و در محل میدان فردوسی نصب شد. در گذشته مرمت و شستشوی این پیکره با استفاده از روش‌های علمی و زیر نظر کارشناسان مجرب صورت می‌گرفت. در ادوار قبل هم گا‌ها مشاهده می‌شد که مداخلات غیر کاشناسی صورت می‌گرفت، اما نهایتا نظر کارشناسان، اجرایی و شستشو به روش صحیح صورت می‌گرفت.

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران خاطر نشان کرد: در گذشته شورای شهر برای حفظ آثار فاخر هنری مصوبه‌ای را به تصویب رسانده بود با عنوان «حفظ حریم آثار هنری و نگهداری آثار فاخر». انتظار این است که شهرداری تهران ضمن رفع این اقدام غیر فنی، نسبت به حفظ و نگهداری آثار فاخر هنری حساسیت و دقت لازم را داشته باشد./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار