تکمیل شکست‌های رژیم صهیونیستی با «گنبد آهنین سایبری»-راهبرد معاصر
یمن: ناوهواپیمابر را هدف قرار دادیم/سرنگونی جنگنده آمریکایی الجولانی: گروه‌های نظامی در نهاد واحدی ادغام خواهند شد دیدار سفیر چین در ایران با علی لاریجانی بازگشایی سفارت قطر در دمشق پس از ۱۳ سال توضیحات عراقچی در خصوص بازدید از برخی اماکن تاریخی-مذهبی در قاهره آمریکا جایزه ۱۰ میلیون دلاری بر سر الجولانی را لغو کرد فایننشال تایمز: ترامپ به حمایت از اوکراین ادامه خواهد داد جزئیات دیدار الجولانی با هیئت آمریکایی در دمشق هشدار وزیر خارجه عراق: داعش در حال سازماندهی مجدد خود است وزارت خارجه آمریکا زندان قزل حصار و ۴ نهاد مرتبط با تجارت نفت ایران را تحریم کرد گروه‌های مسلح تحریرالشام وارد مرز‌های رقه شدند حمله به کنسولگری اسرائیل در نیویورک تحریم‌های جدید آمریکا علیه ناوگان دریایی پنهان ایران پزشکیان در دیدار اردوغان: کمترین خدشه به تمامیت سرزمینی سوریه، به هیچ وجه قابل قبول نیست دیدار پزشکیان با نخست‌وزیر پاکستان/ دعوت شهباز شریف از رئیس‌جمهور برای سفر به پاکستان
راهبرد معاصر بررسی می‌کند؛

تکمیل شکست‌های رژیم صهیونیستی با «گنبد آهنین سایبری»

رسوایی نفوذ و حملات هکرها در یک سال گذشته به زیرساخت‌های داخلی و امنیتی تل‌آویو نشان می‌دهد تهدیدهای سایبری به چالشی برای رژی جعلی و موقت صهیونیستی تبدیل شده است و اقداماتی پوشالی همچون طراحی «گنبد آهنین سایبری» نیز نمی‌تواند دردی از آن‌ها دوا کند.
حسین سعیدی؛ کارشناس مسائل بین الملل
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۹ - ۱۷ تير ۱۴۰۱ - 2022 July 08
کد خبر: ۱۴۱۳۷۱

تکمیل شکست‌های رژیم صهیونیستی با «گنبد آهنین سایبری»

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ دنی گلد رئیس سابق تحقیق و توسعه نظامی رژیم صهیونیستی به‌عنوان ایده پرداز و طراح سپر موشکی گنبد آهنین، نخستین مقام صهیونیست بود که در سال 2014 از ابتکار «گنبد آهنین سایبری» سخن به میان آورد؛ طرحی که ادعا می شود می‌تواند در مدت سه سال با هزینه‌ای معادل 100 میلیون شِکِل (معادل 27.6 میلیون دلار) ایجاد و مستقر شود. گلد ریاست کمیته ملی سایبری شورای داخلی تحقیق و توسعه رژیم صهیونیستی را برعهده داشت؛ نهادی متشکل از دانشمندان، مهندسان و صنعتگران برجسته که به تل‌آویو در زمینه سیاست‌ها و اولویت‌های علمی مشاوره می‌دهد.


حال پس از گذشت هشت سال، ‌بار دیگر موضوع ایجاد گنبد آهنین سایبری در محافل رژیم صهیونیستی بر سر زبان‌ها افتاده است. سه‌شنبه گذشته گابی پورتنوی، رئیس کمیته سایبری رژیم صهیونیستی خبر داد، تل‌آویو در حال ساخت گنبد آهنین سایبری است. در مانیفست موسوم به «دکترین اختاپوس» که نفتالی بنت، نخست‌وزیر سابق رژیم صهیونیستی پیش از متلاشی شدن کابینه ائتلافی اش ارائه کرد، عرصه سایبری به‌عنوان یکی از کانون‌های راهبرد ضدایرانی تعریف‌ شده بود.

طبق مأموریت ادعایی که برای گنبد آهنین سایبری تعریف شده است، این سامانه حملات به اجزای مختلف شبکه‌های رایانه‌ای رژیم موقت صهیونیستی را ازجمله سیستم‌هایی که به وسیله افراد، کابینه، ارتش و بخش خصوصی اداره می‌شوند، دفع می‌کند


بنت در حالی مدعی بود ایران را در این حوزه شکست خواهد داد، که اشغالگران سال‌هاست برای مختل کردن فعالیت‌های سایبری ایران تلاش می‌کنند، اما هر بار شکست می‌خورند.

 

ویژگی‌های گنبد آهنین سایبری

طبق مأموریت ادعایی که برای گنبد آهنین سایبری تعریف شده است، این سامانه حملات به اجزای مختلف شبکه‌های رایانه‌ای رژیم موقت صهیونیستی را ازجمله سیستم‌هایی که به وسیله افراد، کابینه، ارتش و بخش خصوصی اداره می‌شوند، دفع می‌کند. این سامانه در چهار لایه اصلی کار می‌کند: شناسایی تهدیدها، محافظت از سیستم‌ها در برابر تهدیدها، کاهش تهدیدهای موجود در شبکه و انجام حملات تلافی‌جویانه علیه مهاجمان سایبری.


رژیم صهیونیستی مدعی است برخلاف گنبد آهنین که موشک‌ها را برای فعال کردن پدافند شناسایی می‌کند، نسخه سایبری در ابتدا به هدف خود حمله نمی‌کند، اما اطلاعات دقیق درباره منشأ حملات را در اختیار ارتش این رژیم قرار می‌دهد. در واقع هدف ادعایی شبکه پدافند سایبری این است که از قبل تهدید را شناسایی، از حمله مجدد جلوگیری و درنهایت به هکرهای نفوذی در شبکه حمله کند.


برنامه دفاع سایبری رژیم جعلی صهیونیستی شرکت‌های اینترنتی و فناوری در داخل و خارج از این رژیم را تشویق می‌کند در طرح مذکور با کابینه و ارتش همکاری کنند. در میان شرکت‌های بزرگ و شرکایی که تمایل به مشارکت در این پروژه دارند، می‌توان گوگل، آی‌بی‌ام و مایکروسافت و همچنین دو شرکت بزرگ دفاعی رژیم صهیونیستی که دارای یگان های امنیت سایبری شامل «البیت سیستمز» (Elbit Systems) و «صنایع هوا – فضای رژیم صهیونیستی» (Israel Aerospace Industries) هستند، نام برد.


بنابر ادعای مقام های رژیم صهیونیستی، حدود 250 شرکت سایبری و 15 مرکز تحقیق و توسعه سایبری که به وسیله شرکت‌های چندملیتی مانند آی بی ام، لاکهید مارتین، مایکروسافت و کوالکام اداره می‌شوند، در سرزمین های اشغالی نمایندگی دارند.

 

سردرگمی صهیونیست‌ها در سازمان‌دهی استارت آپ‌های پراکنده

مشارکت شرکت‌های بزرگ در این طرح به رژیم صهیونیستی کمک می‌کند تا گنبد آهنین سایبری ایجاد شود، اما تل‌آویو روی کمک نوآورها (استارت آپ‌ها) حساب ویژه‌ای باز کرده است. طبق این طرح، صدها شرکت نوپا در زمینه سایبری در سرزمین های اشغالی وجود دارند، اما هیچ نهادی نیست که آن‌ها را ادغام کند. یک شرکت بزرگ می‌تواند با 10 استارتاپ کوچک که هرکدام در حال ‌توسعه بخشی خاص در یک ساختار هستند، کار کند تا بتواند ساختار بزرگ‌تر و یکپارچه‌تری ارائه کند.


این رویکرد مشابه زمانی است که رژیم صهیونیستی شروع به توسعه سامانه گنبد آهنین کرد، سامانه ای که ارتش این رژیم ادعا می‌کند میزان موفقیت آن در نبرد اخیر با حماس موسوم به «شمشیر قدس» بیش از 90 درصد بود.

 

مهندس صهیونیست: گنبد آهنین دروغی بزرگ بود

سال گذشته میلادی یک مهندس صهیونیست در گفت‌وگو با شبکه الجزیره نکاتی بیان کرد که نشان می‌دهد سامانه جامع پدافندی رژیم صهیونیستی به‌عنوان الهام‌بخش مهندسان صهیونیست برای ساخت گنبد آهنین سایبری با مشکلات ساختاری مواجه است. او در آن مصاحبه تصریح کرد، این سامانه پدافندی دروغی بزرگ است.


به گفته این مهندس دست‌اندرکار در صنایع موشکی، گنبد آهنین نخستین بار در حمله سال 2012 رژیم صهیونیستی به نوار غزه ناکارآمدی خود را نشان داد و این اتفاق درست در مقطعی روی داد که گروه‌های فلسطینی در حال ارتقای سطح موشکی خود بودند. افزون بر این، تئودور بوستول نخستین فردی بود که حدود 10 سال پیش در کارایی این سامانه پس اولین شلیک میدانی تشکیک ایجاد کرد.

 

حمله سایبری به سامانه‌های هشدار در سرزمین‌های اشغالی

رژیم صهیونیستی هیچ‌گاه از گزند حملات هکرها در امان نمانده است. در 30 خرداد سال جاری به دنبال حمله ای سایبری، آژیرهای هشدار خطر در سرزمین های اشغالی بارها به صدا در آمد. عصر روز پیش از آن، آژیرهای هشدار خطر حمله موشکی در سراسر «تل بیوت»، «قطمون» و «بیت هاکرم» و «ایلات» برای حدود یک ساعت بدون وقفه فعال شدند.


گروه هکری «عصای موسی» نیز در بهمن‌ماه گذشته اعلام کرد به دوربین‌های مداربسته امنیتی در معابر فلسطین اشغالی دسترسی پیدا کرده است و تصاویری از آن‌ها را منتشر کرد. هکرهای عصای موسوی در پیامی به صهیونیست‌ها هشدار دادند «پیش‌ازاین هم گفته بودیم به شما در جایی ضربه می‌زنیم که تصورش را نمی‌کنید».


عصای موسی در زمستان سال گذشته وزارت جنگ رژیم صهیونیستی را غافلگیر کرد. این گروه با نفوذ به سامانه های فوق امنیتی این وزارتخانه، داده‌های نظامی ارتش در رسته‌های مختلف ازجمله پست الکترونیک، اسامی، آدرس، شماره تماس و فایلی شامل اطلاعات مهم گردان رزمی این رژیم موسوم به «گردان الفون» را هک کرد. این گروه همچنین در اقدامی بی‌سابقه شبکه برق رژیم صهیونیستی را هک و مستنداتی از آن را رسانه‌ای کرد.


این گروه همچنین از هک دوربین‌های فوق امنیتی اطراف شرکت «رافائل» خبر داد و آن را «تنها یک شروع» توصیف و به دو زبان عبری و انگلیسی وعده کرد تصاویری از دفتر و محل سکونت مقام های رژیم صهیونیستی منتشر خواهد کرد. رافائل شرکت تسلیحاتی فعال در زمینه ساخت پدافند هوایی و ادوات نظامی برای ارتش رژیم صهیونیستی است و نفوذ در آن، از اشراف و احاطه دقیق و بسیار فنی هکرها حکایت دارد.


رسانه‌های عبری همچنین در اسفندماه گذشته از هک شدن اطلاعات دیوید بارنیع، رئیس سازمان جاسوسی موساد خبر دادند. گروه هکری موسوم به «دستان باز» در حساب کاربری خود در تلگرام ویدئویی منتشر کرد که در آن اسنادی محرمانه شامل اطلاعات شخصی و گزارش‌های مالی رئیس موساد افشا شده بود. طبق اعلام هکرهای دستان باز، داده‌های هک شده در نتیجه عملیاتی هشت‌ساله از چند هدف در داخل خاک فلسطین اشغالی ازجمله مقام های ارشد سرویس‌های امنیتی و نظامی حساس تل‌آویو به‌ دست‌آمده بود.

 

سایه سنگین حاج قاسم بر سر اشغالگران

13 دی‌ماه سال گذشته روزنامه صهیونیستی جروزالم پست از هک شدن سایت خود خبر داد و همزمان، روزنامه معاریو هک شدن توئیتر خود را رسانه‌ای کرد. هکرها همچنین تصویری گرافیکی از حمله موشکی به سایت اتمی دیمونا منتشر کردند که در آن یک انگشتر در یک مشت گره شده نشان داده ‌شده بود که از آن موشکی به‌سوی قلب دیمونا شلیک ‌شد.


این در حالی است که روزنامه صهیونیستی هاآرتص تهدیدات سایبری را یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های این رژیم برشمرد و اعتراف کرد، مقام های تل‌آویو به میزان کافی به این تهدیدات توجه نمی‌کنند و قدرت سایبری خود را برتر از دیگران می‌دانند. غافل از اینکه نبرد در این حوزه، اشغالگران را با تخلیه اطلاعاتی مواجه می کند و قواعد و مناسبات درگیری را تغییر می‌دهد.


حملات سایبری خطرناک‌ترین تهدید علیه موجودیت رژیم صهیونیستی به شمار می‌رود که آن‌ها را دستپاچه کرده و از این واقعیت وحشت دارند هکرها قادرند تنها با فشردن یک دکمه، تحرک را از آن‌ها سلب کنند.

روزنامه صهیونیستی هاآرتص تهدیدات سایبری را یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های این رژیم برشمرد و اعتراف کرد، مقام های تل‌آویو به میزان کافی به این تهدیدات توجه نمی‌کنند و قدرت سایبری خود را برتر از دیگران می‌دانند

 

موارد مذکور تنها بخش اندکی از مصائب این روزهای صهیونیست‌هاست و تعداد و حجم حملات سایبری به مراکز داخلی، شرکت‌های خصوصی، افراد و مقام های برجسته رژیم صهیونیستی در ماه‌های اخیر ‌چنان فزونی یافته که برای بررسی آن‌ها شاید انتشار ده‌ها جلد کتاب کفایت نکند.

 

درنهایت اینکه رژیم اشغالگر قدس با وجود اینکه به تجهیزات و امکانات مدرن برای محافظت از نفوذ الکترونیک مجهز است، اما رسوایی نفوذ و حملات هکرها در یک سال گذشته به زیرساختهای داخلی و امنیتی تل آویو نشان می دهد تهدیدات سایبری به چالشی برای رژی جعلی و موقت صهیونیستی تبدیل ‌شده است و اقداماتی پوشالی همچون طراحی «گنبد آهنین سایبری» نیز نمی‌تواند دردی از آن‌ها دوا کند.

ارسال نظر