چین: اقدامات یک‌جانبه آمریکا علیه شرکای ایران «غیرقانونی» است اعلام وضعیت اضطراری هواپیمای آمریکایی در نزدیکی تنگه هرمز واشنگتن پست: ترامپ گزینه‌ چندانی برای تشدید تحریم علیه ایران ندارد حزب‌الله مصاحبه جعلی العربیه درباره بلندی‌های علی الطاهر را تکذیب کرد نیویورک‌تایمز: تهدیدهای ترامپ برای وادار کردن ایران به امتیازدهی، نتیجه معکوس داشته است تأکید نخست‌وزیر قطر بر تلاش برای میانجیگری میان ایران و آمریکا ایهود باراک: اقدام نتانیاهو در تشدید تنش‌ با ترکیه احمقانه است غریب آبادی: آمریکا اسم شکست بعدیش را «جنگ اقتصادی» گذاشته‌ است هشدار صنعا: مرحله جدید معادلات علیه عربستان دردناک‌تر خواهد بود عراقچی: اصرار آمریکا به سیاست شکست خورده شکست‌های بیشتر به بار می‌آورد حزب‌الله: با حمایت ایران قاطعانه ایستاده‌ایم/ معادله تهران تثبیت شد آمریکا مدعی شد: ۷۵۷ نظامی در جنگ ایران زخمی شده‌اند جلالی: پروژه‌های مشترک ایران و روسیه با سرعت بیشتری دنبال خواهد شد ادعای جدید ترامپ درباره مذاکره با ایران: مذاکره با آنها اتلاف وقت است! ۷ تحریم جدید انگلیس علیه ایران + جزییات واکنش حماس به ادعای ترور فرماندهان مقاومت توسط اسرائیل

بولتون: بایدن در برابر ایران وا داده است

بولتون: بایدن در برابر ایران وا داده است جان بولتون، مشاور امنیت ملی سابق آمریکا امروز چهارشنبه گفته «جو بایدن»، رئیس‌جمهور این کشور در برابر ایران وا داده است.
تاریخ انتشار: ۲۲:۲۱ - ۱۵ تير ۱۴۰۱ - 2022 July 06
کد خبر: ۱۴۱۴۸۱

به گزارش راهبرد معاصر بولتون مدعی شده اطلاعیه اخیر وزارت امنیت داخلی آمریکا برای تسهیل ورود افراد مرتبط با سازمان‌های اصطلاحاً «تروریستی» بخشی از تلاش جو بایدن برای ورود به توافق هسته‌ای با ایران است.

جان بولتون گفت: «فکر می‌کنم این یک تصمیم فاجعه‌بار است. من دلیل آن را تا حد زیادی تلاش‌های ادامه‌دار دولت برای بازگشت به توافق هسته‌ای می‌دانم.»

ادعای جان بولتون در حالی مطرح شده که وزارت خارجه آمریکا ادعاهای منتشرشده در برخی رسانه‌ها مبنی بر اینکه اطلاعیه جدید این کشور با ایران مرتبط است را رد کرده‌اند. 

برخی رسانه‌ها مدعی شده‌ بودند وزارت خارجه و امنیت داخلی آمریکا بیانیه‌ای صادر کرده‌اند تا رویه قبلی دولت آمریکا در جلوگیری از ورود ایرانیانی به آمریکا که خدمت نظام وظیفه‌شان را در سپاه پاسداران گذرانده‌اند اصلاح کنند.

وزارت خارجه آمریکا گفته که هدف از صدور این اطلاعیه عدم جلوگیری از ورود افغانستانی‌هایی بوده که برای امنیت ملی آمریکا تهدید محسوب نمی‌شوند اما سابقا از ورودشان به آمریکا جلوگیری به عمل آمده است.

با وجود این، بایدن صدور این اطلاعیه را به ایران مرتبط دانسته و مدعی شده است: «این نشانه دیگری از وا دادن و تعظیم شدن در برابر ایران است.»

دولت آمریکا فروردین‌ماه سال ۱۳۹۸ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست «سازمان‌های تروریستی خارجی» (FTO) قرار داده بود. این اقدام نخستین باری بود که کاخ سفید نیروهای مسلح رسمی یک کشور خارجی را در فهرست «سازمان‌های تروریستی» قرار می‌داد. پس از این تصمیم، شورای عالی امنیت ملی ایران مقر مرکزی فرماندهی ارتش آمریکا در منطقه را در فهرست گروه‌های تروریستی قرار داد.

پیش از اقدام دولت ترامپ در این راستا کارشناسان در خود آمریکا هم درباره تبعات این اقدام هشدار داده‌ و تلاش کرده‌ بودند کاخ سفید را از آن برحذر دارند. روزنامه نیویورک‌تایمز، به عنوان اولین رسانه‌ای که اسفندماه ۱۳۹۷ مقاصد دولت آمریکا در این باره را گزارش کرد نوشت این طرح هنگام ارائه با مخالفت مقام‌های پنتاگون و «سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا» (سیا) رو به رو شده است.

در آن زمان ارزیابی پنتاگون و سیا این بود که چنین اقدامی نظامیان ایالات متحده و مأموران اطلاعاتی آن را در معرض خطر اقدامات متقابل توسط دولت‌های خارجی قرار می‌دهد.

کارشناسان مسائل حقوقی در آن زمان عنوان کردند چنانچه طرف‌های کنوانسیون‌های ژنو در بدعتی جدید نیروهای مسلح یکدیگر را «سازمان تروریستی» بنامند و این رویه رواج پیدا کند، اعضای نیروهای مسلح آمریکا نیز، در صورت دستگیری در یک کشور ثالث، ممکن است متقابلاً «تروریست» تلقی شده و محاکمه شوند.

کارشناسان مستقل می‌گویند اقدام دولت آمریکا علیه سپاه در ادامه سیاست‌های تنبیهی واشنگتن علیه کشورها و گروه‌هایی تصور می‌شود که واشنگتن را در پیشبرد اهدافش در منطقه ناکام گذاشته‌اند.

جان بولتون در بخش دیگری از اظهاراتش مدعی شده که تلاش جو بایدن برای ورود به توافق هسته‌ای ایران به تضعیف روابط آمریکا با همه دوستانش در خاورمیانه و اسرائیل منجر خواده شد.

او همچنین گفت که ایران «اصلی‌ترین تهدید علیه صلح و امنیت است.»

این در حالی است که دولت جو بایدن در مدت ۱۶ ماهی که از شروع مذاکرات برای رفع تحریم‌ها علیه ایران می‌گذارد اراده‌ای برای بازگشت به این توافق از خودش نشان نداده است.

مقصرجلوه دادن ایران، سلب مسئولیت کامل از طرف غربی و القای اینکه پیشرفت مذاکرات تنها به تصمیم‌گیری طرف ایرانی وابسته است رویه ثابت موضع‌گیری مقام‌های آمریکا و سایر کشورهای غربی و رسانه‌های همسو با آنها در تقریباً تمامی ادوار مذاکرات رفع تحریم‌ها بوده است./فارس

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار