حماس خواستار تشکیل کمیته حقیقت‌یاب بین‌المللی شد نبیه‌بری: حزب‌الله به آتش‌بس پایبند و با ارتش هماهنگ است واکنش اروپا به تعرفه‌های جدید آمریکا غریب‌آبادی: گزارش آژانس با هدف استفاده سیاسی بر برخی ادعا‌های بسته شده تمرکز دارد کشتاری جدید در مرکز توزیع غذا در جنوب غزه با ۳۰ شهید و ۱۲۰ زخمی انگلیس به دنبال خرید جنگنده‌های آمریکایی با قابلیت استفاده از تسلیحات اتمی تاکتیکی عراقچی به گروسی: ایران به هر تحرک نامناسب اروپا واکنش مقتضی نشان می‌دهد الجولانی: ما و اسرائیل دشمنان مشترک داریم / مهره کسی نیستم المیادین: تهران به اروپا درباره هرگونه تشدید تنش هشدار داده است همسر نتانیاهو: ترامپ و شوهرم قربانی «دولت‌های پنهان» هستند وزیر خارجه عربستان وارد دمشق شد ادعای برخی رسانه‌های غربی به نقل از آژانس: ایران تولید اورانیوم ۶۰ درصدی را تسریع کرده است «ناوگان آزادی» فردا به مقصد غزه حرکت می‌کند عراقچی: انرژی هسته‌ای حق مسلم مردم ایران است / سیاست خارجی نه شرقی و نه غربی به معنای نفی روابط با غرب و شرق نیست ترامپ: تعرفه فولاد به ۵۰ درصد افزایش می‌یابد

اعترافات عجیب مشاور امنیت ملی ترامپ

مشاور امنیت ملی ترامپ در تازه‌ترین اظهارات خود اعتراف کرده است که در کمک به پیشبرد بسیاری از کودتاها در جهان نقش داشته است.
تاریخ انتشار: ۱۱:۱۶ - ۲۲ تير ۱۴۰۱ - 2022 July 13
کد خبر: ۱۴۲۲۴۹

به گزارش راهبرد معاصر، «جان بولتون» مشاور امنیت ملی آمریکا در دوران ریاست‌جمهوری «دونالد ترامپ» به تلاش برای کودتاهای زیادی در کشورهای جهان کمک کرده است.

خبرگزاری رویترز در این خصوص گزارش کرد، «جان بولتون» سفیر سابق ایالات متحده در سازمان ملل متحد و مشاور سابق امنیت ملی کاخ سفید، روز گذشته (سه شنبه) گفت که به طراحی کودتا در کشورهای خارجی کمک کرده است.

بولتون این اظهارات را پس از جلسه استماع کنگره در مورد حمله 6 ژانویه 2021 طرفداران ترامپ به ساختمان کنگره ایالات متحده به شبکه سی ان ان بیان کرد.

قانون‌گذاران این هیئت استماع کنگره روز سه‌شنبه، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق ایالات متحده را به تحریک خشونت در آخرین تلاش برای ماندن در قدرت پس از شکست در انتخابات 2020 متهم کردند.

با این حال، بولتون در گفت‌وگو با «جیک تاپر» مجری شبکه سی‌ان‌ان گفت که ترامپ به اندازه کافی صلاحیت ندارد که «کودتای با دقت برنامه‌ریزی‌شده» را انجام دهد.

بولتون در ادامه اضافه کرد: «به عنوان کسی که به برنامه‌ریزی کودتا کمک کرده است - نه در این جا همانطور که می‌دانید در مکان‌های دیگر- این اقدام (کودتا) کار زیادی می‌طلبد و این کاری نیست که او (ترامپ) انجام داده باشد».

تاپر در ادامه از بولتون درباره جزئیات کودتاها سؤال پرسید و بولتون قبل از آن که به ونزوئلا اشاره کند، گفت: «من وارد جزئیات نمی شوم. معلوم شد که موفقیت آمیز نبود. نه این که ما اقدامات زیادی در این راستا انجام دادیم بلکه شاهد آن چه که برای یک اپوزیسیون برای تلاش برای سرنگونی یک رئیس‌جمهور غیرقانونی انتخاب شده انجام شد، بودیم و آن‌ها شکست خوردند».

طبق گزارش رویترز، در سال 2019، بولتون به عنوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید علناً ​​از درخواست «خوان گوایدو» رئیس‌جمهور خودخوانده ونزوئلا برای حمایت از تلاش ارتش برای برکناری نیکلاس مادورو حمایت کرد و استدلال کرد که انتخاب مجدد مادورو غیرقانونی است اما در نهایت مادورو در قدرت باقی ماند.

مجری سی‌ان‌ان گفت: «احساس می‌کنم چیزهای دیگری وجود دارد که شما به من نمی‌گویید (فراتر از ونزوئلا)،» که باعث شد بولتون پاسخ دهد: «مطمئنم وجود دارد».

طبق این گزارش، بسیاری از کارشناسان سیاست خارجی در طول سال‌ها از تاریخ مداخلات واشنگتن در کشورهای دیگر، از نقش این کشور در سرنگونی «محمد مصدق» نخست‌وزیر ملی‌گرای وقت ایران در سال 1953 و جنگ ویتنام گرفته تا تهاجم این قرن به عراق و افغانستان، انتقاد کرده‌اند اما برای مقامات آمریکایی بسیار غیرعادی است که آشکارا نقش خود را در دامن زدن به ناآرامی در کشورهای خارجی تصدیق کنند.

«دیکنز اولو» روزنامه‌نگار بی‌بی‌سی از کنیا در توییتر نوشت: «جان بولتون که در بالاترین سمت‌های دولت آمریکا از جمله سفیر سازمان ملل خدمت کرده است، به طور اتفاقی به خود می‌بالد که به برنامه‌ریزی کودتا در کشورهای دیگر کمک کرده است»./ فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار