به گزارش راهبرد معاصر زمان بازی ایران و لهستان والیبال در جریان مرحله یک چهارم نهایی رقابتهای لیگ ملتهای سال 2022 از سوی فدراسیون جهانی والیبال اعلام شد. بر این اساس ایران و لهستان روز پنج شنبه 30 تیر ماه ساعت 23:30 به وقت تهران مقابل لهستان بازی خواهد کرد. همزمان با ایران و لهستان فرانسه و ژاپن نیز در ساعت 23:30 به مصاف هم می روند.
برنامه زمانبندی مرحله یک چهارم نهایی رقابتهای والیبال لیگ ملتهای سال 2022 از سوی فدراسیون جهانی والیبال اعلام شد.
براساس این برنامه تیم ملی والیبال ایران روز پنجشنبه 30 تیر ماه ساعت 23 و 30 دقیقه به وقت تهران به مصاف لهستان خواهد رفت.
برنامه مرحله یک چهارم نهایی لیگ ملتها 2022 به وقت ایران به شرح زیر است:
روز چهارشنبه 29 تیر
آمریکا- برزیل ساعت 20:30
ایتالیا- هلند ساعت 23:30
روز پنجشنبه 30 تیر
فرانسه- ژاپن ساعت 20:30
لهستان- ایران ساعت 23:30
تیم ملی والیبال ایران پنجشنبه شب در یک جدال فوقالعاده حساس و تماشایی در مرحله یک چهارم نهایی لیگ ملتها به مصاف لهستان خواهد رفت. تکرار مسابقه دور گروهی که در آن بازی، تیم بهروز عطایی موفق شد در مقابل ١٠ هزار تماشاگر حاضر در گدانسک، لهستان را شکست دهد.
امیرحسین اسفندیار، در حاشیه تمرین امروز تیم ملی، در رابطه با این مسابقه گفت: قطعا مرحله سختی است زیرا به شکل تک بازی است و در مرحله یک چهارم نهایی هر تیمی شکست بخورد از دور مسابقات حذف میشود.
وی ادامه داد: مسابقه مهم و سختی در این مرحله با تیم لهستان داریم. یک بار در هفته سوم لهستانیها را در خانه خودشان شکست دادیم و این تیم با دو برابر توان خود به میدان میآید تا شکست برابر ایران را جبران کند.
دریافت کننده قدرتی تیم ملی والیبال ایران تاکید کرد: بازیکنان نیز تمام توان خود را در این مسابقه به کار خواهند گرفت تا با شکست دوباره لهستان یک برد دیگر به دست آورند و مردم را نیز خوشحال کنند. در مجموع بازی خیلی سختی خواهد بود زیرا دو تیم با صد درصد توان به میدان میآیند تا بهترین عملکرد خود را داشته باشند.
وی درباره دلایل ماندن در لهستان و پیگیری تمرینات در این کشور تا آغاز مرحله نهایی نیز گفت: ایتالیا نتوانست شرایط مناسب برای تیم ملی را مهیا کند بنابراین در گدانسک ماندیم و دو سالن بدنسازی و والیبال اجاره کردیم. قطعا سالن والیبال شرایط سالن مسابقات را ندارد، اما سالن خوبی است و کمی هم مشکل تغذیه داشتیم که برطرف شد.
بهروز عطایی درباره آخرین وضعیت تیم ملی ایران اظهار داشت: خوشبختانه بعد از نتایج قابل قبول مرحله مقدماتی و صعود به مرحله نهایی وضعیت خوبی داریم. نیاز بود بعد از آخرین مسابقه مقابل صربستان استراحتی چند روزه داشته باشیم و دور جدید تمرینات از دو روز پیش شروع شده است. بر اساس برنامه تدوین شده تا سفر به ایتالیا پنج جلسه تمرین توپی و سه جلسه وزنه خواهیم داشت.
وی با بیان اینکه سایر تمرینات تیم ملی والیبال ایران در بولوینا پیگیری میشود تا آماده مسابقه با لهستان شویم، افزود: بازی سخت و پرفشار مقابل لهستان خواهیم داشت و تیم ایران نیز با تمام توان آماده این مسابقه خواهد شد.
عطایی درباره تمرین توپی شب گذشته تیم ایران در گدانسک که پرفشار و خاص انجام شد، گفت: حقیقت این است که توقع از تیم مشخص است و میدانیم که چهکارهای میخواهیم انجام دهیم. به عنوان مربی تیم ملی همیشه برای بچهها بهترینها را میخواهم و انتظار دارم که بهترین عملکرد نیز داشته باشند. مهم انجام بهترین بازی در مرحله بعد است.
وی ادامه داد: تمام تلاش را برای بهترین عملکرد خواهیم داشت و این روند ادامه دارد. نتیجه مهم نیست اما باید تمام تلاش و نیرو برای موفقیت داشته باشیم که اگر همدلی و همقسم باشیم، بهترین عملکرد را خواهیم داشت. از روز اول نیز اینگونه عمل کردیم و این موضوع اهمیت دارد.
سرمربی تیم ملی والیبال ایران تاکید کرد: کار در مرحله مقدماتی تمام شد و نتایج دیدارهای این مرحله را نیز کنار گذراشتیم. استراتژی برای مرحله نهایی بازی به بازی است تا نتیجه خاص در روز بازی رقم بخورد. بنابر این برای تک بازی با لهستان برنامه داریم.
وی تصریح کرد: به نظرم دیدار خوبی با لهستان خواهیم داشت. بازی سختی است زیرا لهستان یک بار شکست در این رقابتها مقابل ایران شکست خورده است و هر تیم که در این مرحله نتیجه نگیرد به مرحله نیمهنهایی نمیرسد. هر دو تیم این را میدانند. بنابر این دو تیم ایران و لهستان با تمام قدرت و هدف حداقل اشتباهات وارد این مسابقه خواهند شد.
سرمربی تیم ملی والیبال ایران درباره اظهارنظر بازیکنان لهستان و حاشیههای بوجود آمده برای دیدار حساس با ایران، گفت: توجهای به این مضوعات نداریم و سعی میکنیم کار خود را انجام دهیم. در هفته سوم لهستان در خانه خودش بازی میکرد و محکوم به شکست حریفان بود و حق انتخاب دیگری نداشت. چون مقابل ایران شکست خورده بود باید بازی آخر را با پیروزی به پایان میرساند.
وی تصریح کرد: دو تیم ایران و لهستان رقابت حاشیهای در سالهای اخیر داشتهاند البته دیدار هفته سوم هیچ حاشیه نداشت. اما بازیکنان و کادر فنی تیم ایران خیلی به این موضوعات توجه ندارند و همه توجه به عملکرد خودمان است. هدف این است که در جریان مسابقات متفاوت باشیم. اما شرایط بازی سبب میشود که در مسیرهای جدید و شرایط متفاوت قرار بگیریم. تیم لهستان از تیمهای با کیفیت جهان است و ایران نیز جزو 10 تیم برتر جهان هست. امیدوارم بازیکنان ایران مقابل این تیم عالی بازی کنند.
عطایی بخش اعظم موفقتهای تیم ملی والیبال ایران را مرهون حمایتهای مردم دانست و گفت: هدف تلاش بازیکنان خوشحال کردن مردم است و امیدوارم با توجه به شرایط سخت اقتصادی عملکرد تیم ملی والیبال ایران لبخند را به ارمغان آورد.
این روزها از برخی بازیکنان تیم ملی والیبال که عملکرد خوبی در لیگ ملتها داشتهاند تعریف و تمجیدهای عجیبی میشود که این مساله میتواند در بلندمدت به ضرر آنان شود.
تیم ملی والیبال ایران امسال با ترکیبی متفاوت نسبت به دوره پیشین لیگ ملتها در این تورنمنت شرکت کرد. این تیم در هفته ابتدایی لیگ ملتها از ۴ بازی خود صاحب ۲ پیروزی شد؛ نتیجهای که حداقل روی کاغذ، قابل قبول بود. با توجه به اینکه اکثر بازیکنان تیم ملی سابقه بازی در چنین تورنمنتی را نداشتند و سرمربی این تیم هم بارها عنوان کرده بود که هدف از حضور در لیگ ملتها کسب تجربه است، با این حال هجمههای زیادی علیه بازیکنان و کادرفنی این تیم شکل گرفت.
با وجود این هجمهها و فشاری که روی تیم ملی بود این تیم به یکباره متحول شد و توانست مقابل تیمهای قدرتمندی همچون لهستان، آمریکا، صربستان و اسلوونی به پیروزی برسد و ناباورانه به مرحله نهایی این رقابتها صعود کند. این نتایج باعث شد تعریف و تمجیدها از تیم ملی جای انتقادات را بگیرد و بسیاری از مردم و حتی منتقدان عنوان کنند که نسل جدید تیم ملی همچون نسل پیشین این تیم نسلی «طلایی» است و بازیکنانی مثل امین اسماعیلنژاد، امیرحسین اسفندیار، مهدی جلوه و .... ستارههای جدید والیبال ایران محسوب میشوند.
واقعیت این است که جو ستارهسازی که در والیبال ایران وجود دارد همچون سمی است که میتواند درخت این رشته را بخشکاند. چگونه میشود بازیکنی که هنوز سن و سالش به ۲۰ نرسیده و تعداد بازیهای ملیاش دورقمی نشده دارای چندین فنپیج در فضای مجازی باشد؟ حتی بزرگان والیبال دنیا مثل انگاپت هم اینگونه و تا این حد مورد توجه مردم کشورش نیستند.
ملیپوشانی که در رشتههای مختلف ورزشی برای کشورمان به میدان میروند و افتخارآفرینی میکنند طبیعتا باید مورد احترام جامعه قرار بگیرند؛ اما در بیشتر مواقع این احترام آنقدر بیش از حد میشود که برخی از آنها را دچار وهم میکند. همین مسئله باعث میشود ملیپوشان حضورشان در تیمهای ملی را به مثابه لطفی بدانند که در قبال این تیمها داشتهاند. این موضوع در والیبال چشمگیرتر است و اغراق در تعریف و تمجید از بازیکنان تیم ملی که رسانهها هم در آن دخیل هستند سبب شده تا اینگونه به نظر برسد که ملیپوشان والیبال ایران ستارههایی دستنیافتنی هستند.
یکی از مهمترین مشکلاتی که در گذشته گریبانگیر والیبال ایران بود و باعث شد این تیم دچار رکود شود همین ستارهسازیهای افراطی بود که باعث شد مشکلات زیادی گریبانگیر تیم ملی شود. در چنین شرایط مدیریت بازیکنان هم سخت میشود و انرژی زیادی را از کادرفنی تیم ملی میگیرد؛ چرا که بازیکنی که خودش را ستاره میپندارد و تصور میکند که نامش بزرگتر از تیم ملی است دیگر در خدمت تیم نخواهد بود و حتی در مقام تصمیمگیری برای تیم ملی هم برخواهد آمد.
در گذشته ستارهسازی تا جایی پیش رفت که این تصور به وجود آمده بود تغییر نسل تیم ملی باعث سقوط این تیم خواهد شد؛ اما نه تنها اینگونه نشد که تیم ملی فعلی بدون حضور برخی از بازیکنان کلیدی خود توانست نتایج خیرهکنندهای در مرحله مقدماتی لیگ ملتها کسب کند. با این حال القابی همچون «نسل طلایی» میتواند سدی برای پیشرفت این تیم باشد.
حالا که خون تازهای به تیم ملی والیبال تزریق شده باید مراقب بود که اتفاقات گذشته برای این تیم رخ ندهد. والیبال ایران پس از سالها رکود در مسیر پیشرفت قرار گرفته و باید امیدوار بود کادرفنی تیم ملی به این مسائل اشراف داشته باشد و اجازه رخ دادن اتفاقات غیرطبیعی را ندهد تا به معضلاتی همچون بازیکنسالاری گرفتار نشود.