بیانیه وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران: اظهارات ترامپ، نشانه دیگری از رویکرد مزوّرانه سیاستگزاران آمریکا نسبت به ملت‌های منطقه است ترامپ: در حال تلاش برای دستیابی به توافقی با ایران هستیم تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران «ویتکاف» و «روبیو» عازم استانبول می‌شوند بقایی: تناقض‌ها در مواضع، نشانه جدّیت و حسن نیّت آمریکایی‌ها در روند مذاکرات نیست هشدار انصارالله به ۲ شرکت هواپیمایی برای پرواز به فرودگاه بن گوریون کاخ سفید: ترامپ توافق همکاری اقتصادی با قطر به ارزش بیش از یک تریلیون دلار را امضا کرد کاخ سفید: ترامپ توافق همکاری اقتصادی با قطر به ارزش بیش از یک تریلیون دلار را امضا کرد ترامپ: الجولانی اسرائیل را به رسمیت خواهد شناخت اسلامی: برچیده شدن غنی سازی را نمی‌پذیریم/ دنبال نظامی سازی هسته‌ای نیستیم سخنگوی وزارت خارجه: نشست مدیران سیاسی ایران و سه کشور اروپایی جمعه برگزار خواهد شد دیدار امیر قطر با ترامپ با محوریت همکاری برای صلح در منطقه حمایت رئیس جمهور عراق از مذاکرات جاری بین آمریکا و ایران پاکستان: به آتش‌بس با هند پایبند می‌مانیم واشنگتن: مذاکرات با ایران همچنان پیشرفت دارد

اظهارات جدید عربستان درباره ناتو

وزیر امور خارجه عربستان سعودی تاکید کرد که چیزی به اسم «ناتوی عربی» وجود ندارد و ریاض در پی ایجاد هیچ ائتلافی با رژیم صهیونیستی در منطقه نیست.
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۴ - ۲۶ تير ۱۴۰۱ - 2022 July 17
کد خبر: ۱۴۲۷۳۴

به گزارش راهبرد معاصر، «فیصل بن فرحان» وزیر امور خارجه عربستان سعودی روز گذشته (شنبه) در حاشیه نشست جده تاکید کرد که چیزی به اسم «ناتوی عربی» وجود ندارد و صحبتی درباره ایجاد ائتلاف منطقه‌ای با رژیم صهیونیستی مطرح نیست.

طبق گزارش پایگاه خبری «روسیا الیوم»، بن فرحان در نشستی خبری تصریح کرد: «صحبتی درباره ائتلاف منطقه‌ای در خلیج [فارس] با اسرائیل وجود ندارد؛ اگر هم چنین صحبتی وجود داشته باشد، عربستان در هیچ گفت‌وگویی [درباره آن] شرکت نخواهد کرد».

وزیر خارجه سعودی افزود: «هرگز هیچ نوع همکاری نظامی یا فنی با اسرائیل مطرح نشده است؛ نمی‌دانم این اخبار از کجا آمده‌اند. نه در طی نشست [جده] و نه قبل از آن چنین چیزی مطرح نشد و مورد بررسی قرار نگرفت».

وی تاکید کرد: «چیزی به نام ناتوی عربی وجود ندارد و این موضوع نیست، اما پادشاهی عربستان سعودی نزدیک به پنج سال پیش پیشنهاد تشکیل یک سیستم دفاعی مشترک عربی را ارائه کرد».

بن فرحان درباره هدف و موضوع نشست روز گذشته در عربستان خاطرنشان کرد: «در نشست جده که با حضور سران آمریکا، مصر، اردن، عراق و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس برگزار شد، بر موضوع شراکت با واشنگتن تمرکز شده بود».

وزیر امور خارجه سعودی درباره تنش روابط میان واشنگتن و ریاض هم گفت: «شراکت ما با آمریکا قدیمی، پابرجا و مستمر است».

پیش از این نیز بن فرحان گفته بود که اقدام این کشور در لغو محدودیت پرواز برای شرکت‌های هواپیمایی رژیم صهیونیستی ارتباطی به روابط با این رژیم ندارد.

با وجود آنکه مقامات ریاض اخبار مبتنی بر ایجاد ائتلاف منطقه‌ای علیه ایران و یا شراکت با رژیم صهیونیستی را رد می‌کنند، «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا روز گذشته طی سخنرانی در نشست جده اتهامات خود علیه تهران را تکرار کرد./فارس

ارسال نظر