آخرین قیمت‌های ثبت شده سکه پارسیان + جدول آخرین قیمت گوشت قرمز / گوشت آبگوشتی کیلویی چند شد؟ + جدول پیش بینی قیمت طلا و سکه یکشنبه ۱۱ مرداد ۱۴۰۵ آخرین تغییرات سهمیه‌بندی بنزین ۱۴۰۵ / کارت جایگاه ممنوع شد؟ جزییات افزایش ۴۰ درصدی قیمت موبایل / بازار به کف رسیده؟ فوری / ثبت نام مسکن استیجاری تهران + شرایط و نحوه ثبت نام نتایج طرح عادی ایران خودرو اعلام شد + جزئیات شانس برندگان و زمان تحویل برندگان نتایج طرح مادران ایران خودرو امروز مشخص شدند | استعلام سریع با کد ملی انتقال سهمیه سوخت به کارت بانکی کلید خورد | بنزین چگونه سهمیه‌بندی می‌شود؟ + جزئیات آخرین قیمت ارز امروز ۱۰ مرداد ۱۴۰۵ | صعود دلار و یورو در بازار آزاد قیمت طلا و سکه امروز شنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۵ | افزایش قیمت‌ها در بازار + آخرین نرخ‌ها نتایج قرعه کشی ایران خودرو مرداد ۱۴۰۵ اعلام شد؟ + مشاهده با کد ملی برنامه جدید صندوق بازنشستگی کشوری/ جزئیات جدید تسهیلات بازنشستگان و خرید اقساطی بازنشستگان تسهیل فرآیند ترخیص خودروهای وارداتی در قشم ابهام در مدیریت سبد 2200 همتی سهام عدالت؛ وزارت اقتصاد شفاف سازی کند بزرگترین دارندگان بیت‌کوین جهان کدامند؟

رشد ۳۶ درصدی واردات کالاهای اساسی در گمرک چابهار

رشد ۳۶ درصدی واردات کالاهای اساسی در گمرک چابهار مدیرکل گمرک چابهار با بیان اینکه در سه ماهه اول سال ۲۶۸ هزار و ۵۱ تن گندم از گمرک چابهار ترخیص شده است گفت: ارزش دلاری گندم وارد شده ۱۱۹ میلیون و ۱۲۷ هزار و ۸۹۳ دلار بوده و در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۴۳ درصد رشد داشته است.
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۶ - ۲۶ تير ۱۴۰۱ - 2022 July 17
کد خبر: ۱۴۲۷۴۹

به گزارش راهبرد معاصر, قربان کریمی مدیر کل گمرک چابهار در پاسخ به سوالی در خصوص آمار ورود کالاهای اساسی در سه ماهه ابتدایی سال 1401 گفت: در فصل بهار بالغ بر 585 هزار و 810 تن کالا به ارزش 309 میلیون و 997 هزار دلار تجارت خارجی در گمرک چابهار انجام شده است. این مقدار در مقایسه با سه ماهه سال گذشته در مجموع صادرات و واردات 30 درصد رشد داشته است.

 

وی با بیان اینکه از نظر واردات کالایی گندم بالاترین آمار را در سه ماهه ابتدایی سال داشته است، گفت: در این مدت 268 هزار و 51 تن گندم از گمرک چابهار ترخیص شده که ارزش دلاری آن 119 میلیون و 127 هزار و 893 دلار بوده است. کالای دوم نیز برنج بوده است که در این رابطه 107 هزار و 489 تن ترخیص شده است.

 

مدیر کل گمرک چابهار ادامه داد: مجموع ارزش برنج‌های وارد شده از گمرک چابهار برابر با 117 میلیون و 921 هزار و 378 دلار بوده است. در رتبه سوم کالاهای وارد شده از گمرک چابهار چای قرار دارد. ترخیص این کالا نسبت به گذشت رشد قابل توجهی داشته است. بر این اساس 823 تن چای به ارزش 3 میلیون و 959 هزار و 295 دلار ترخیص شده است.

 

وی افزود: البته در بحث ترخیص کالاهای اساسی، ذرت نیز وجود دارد اما در آمار سه ماهه نبوده است و در این مورد نیز آمار خوبی در تیر ماه ثبت خواهد شد. در سال گذشته گمرک چابهار در جایگاه سوم واردات کالاهای اساسی در کشور قرار داشته است و امیدوار هستیم تا با اقدامات انجام شده و همکاری دستگاه‌های دیگر بتوانیم به رتبه دوم دست پیدا کنیم.

 

کریمی تاکید کرد: 97 درصد واردات ما کالاهای اساسی است و طی سال گذشته در مجموع واردات کالاهای اساسی از گمرک چابهار برابر با 2 میلیون 325 هزار تن بوده است. از نظر تنوع کالایی نیز از وضعیت مناسبی برخوردار هستیم. ما بیشترین حجم واردات را در گمرک چابهار به ترتیب از کشورهای روسیه، پاکستان، هند، چین و امارات داشتیم.

 

وی در خصوص اقدامات انجام شده برای تسریع فرآیند ترخیص کالاهای اساسی گفت: براساس دستور رییس کل گمرک، یک قرارگاه عملیاتی در هر گمرک و در تهران تشکیل شده که وظیفه آن تسریع و تسهیل تشریفات گمرکی در حوزه کالاهای اساسی است. تلاش ما این است که تا جای ممکن زمان ایستایی کالاها در انبارها و اسکله‌ها به حداقل برسد. عملکرد بندر نیز در این حوزه بهبود پیدا کرده است.

 

مدیر کل گمرک چابهار با اشاره به اینکه در بحث واردات کالاهای اساسی اولویت های ما اخذ مجوزهای قانونی و دریافت حقوق دولت است، گفت: تمامی تشریفات لازم برای حمل سریع کالاها از کشتی به انبار و از انبارها به مقاصد مصرف فراهم است. با وجود کمبودهایی که در حوزه‌هایی نظیر نیروی انسانی وجود دارد، به صورت 24 ساعته در حال خدمات رسانی هستیم.

 

هند و پاکستان اولین مقاصد صادراتی کالا از گمرک چابهار

کریمی در ادامه گفت: در حوزه کالاهای صادراتی نیز صادرات کلینکر(Clinker) به وزن 159 هزار و 201 تن و ارزش 3 میلیون و 661 هزار و 630 دلار در ردیف اول قرار دارد. در ردیف بعدی صادرات تره‌بار به وزن 20 هزار و 737 تن به ارزش دلاری 4 میلیون و 654 هزار و 979 دلار قرار دارد. در رتبه‌های بعدی نیز زغال کک، پلاستیک ، ماهی و آبزیان، خرما و سایر اقلام وجود دارد. کشورهای عمده مقاصد صادراتی نیز شامل هند، پاکستان، اندونزی، امارت بوده‌اند.

 

وی در مورد پیگیری‌های انجام شده برای فعال شدن کریدور شمال-جنوب گفت: به عنوان گمرک به صورت شبانه‌روزی در اسکله شهید بهشتی مستقر هستیم. سال گذشته در حوزه فعال شدن کریدور شمال-جنوب اقدامات خوبی صورت گرفت و در سال جاری نیز دستگاه‌های درگیر این موضوع پیگیری‌های خوبی انجام می‌دهند. امروز پیش‌بینی‌های خوبی در خصوص افزایش ترانزیت کالا وجود دارد./ تسنیم

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار