واکنش نماینده ویژه آمریکا در امور ایران به سفر پوتین به تهران

نماینده ویژه آمریکا در امور ایران و مذاکره‌کننده ارشد آمریکا در مذاکرات وین، در گفت‌وگویی با مطرح کردن ادعاهایی علیه ایران، به سوالاتی درباره مذاکرات وین و روابط تهران-مسکو پاسخ داد.
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۶ - ۲۹ تير ۱۴۰۱ - 2022 July 20
کد خبر: ۱۴۳۲۱۱

به گزارش راهبرد معاصر،رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در گفت‌وگویی با ابن شبکه درباره احیای توافق هسته‌ای با تلاش برای انداختن توپ در زمین ایران گفت، این تصمیم ایران است که بخواهد به میز گفت‌وگو برگردد.

مالی گفت، ایران می‌گوید که مایل است به مذاکرات بازگردد، اما واقعیت این است که این فرصت به طور روزانه از دست می‌رود و این گزینه برای همیشه در دسترس نخواهد بود.
مالی در پاسخ به این که او بارها گفته است فرصت مذاکرات تا همیشه وجود نخواهد داشت و آیا با توجه به این، ضرب‌الاجلی برای مذاکرات وجود دارد یا نه، گفت: هیچ تاریخ مشخصی برای پایان دادن به مذاکرات تعیین نشده است.
نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در واکنش به سفر ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه به ایران درباره روابط ایران و روسیه مدعی شد: ایران یا می‌تواند در موقعیت وابستگی نسبی به روسیه قرار بگیرد، درحالی که روسیه خود در سطح جهان منزوی شده است و فرصت‌های اقتصادی قابل توجهی ارائه نمی‌کند، یا می‌تواند به برجام برگردد که نتیجه آن روابط عادی‌تر با کشورهای همسایه، اروپا و بقیه جهان خواهد بود.

او همچنین درباره ادعاهایی که در زمینه فروش پهپاد از جمله پهپادهای جنگی  توسط ایران به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین مطرح است، گفت که این تصمیم به عهده تهران خواهد بود اما این اقدام ادعایی را با توجه به این که ایران مخالفت خود را با جنگ اعلام کرده، «گزینه‌ای نه چندان جالب» تلقی کرد.

مالی با مطرح کردن اظهاراتی تهدیدآمیز در زمینه به کار بردن تحریم‌های آمریکا علیه ایران و روسیه، گفت: ابزارهایی در اختیار داریم و به وسیله آنها هرگونه انتقال چنین پهپادهایی به روسیه را تحریم خواهیم کرد.
رابرت مالی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره سیامک نمازی، شهروند دو تابعیتی ایران-آمریکایی که در ایران زندانی است، گفت که واشنگتن از هیچ تلاشی برای بازگرداندن زندانیان آمریکایی در ایران مضایقه نمی‌کند.
به گزارش ایسنا، ادعاهای رابرت مالی درباره موضع ایران در مذاکرات و تاثیر روابط دوجانبه آن با روسیه بر این مذاکران در پی این مطرح می‌شود که آخرین دور از گفت‌وگوهای غیرمستقیم میان آمریکا و ایران برای حل‌وفصل آخرین مسائل حل نشده در زمینه احیای توافق هسته‌ای، اخیرا با تسهیل‌گری اتحادیه اروپا در دوحه انجام شد. این مذاکرات نتیجه راه‌گشایی به دنبال نداشت.

حسین امیر عبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران در روزهای گذشته و پس از انجام شدن این گفت‌وگوها در قطر، در یک کنفرانس خبری مشترک با همتای قطری‌اش در تهران در این باره بیان کرد: ما برای رسیدن به توافقی خوب، قوی و پایدار مصمم هستیم و برخلاف برخی از ادعاهای رسانه‌ای طرف آمریکایی ما هیچ گونه مطالبه زیاده‌خواهانه و هیچ گونه مطالبه فرابرجامی مورد ادعای آمریکا را نداریم.

وزیر امور خارجه گفت: مطالبات ما کاملا در چارچوب توافق سال ۲۰۱۵ است و اگر در حوزه‌ای طرف آمریکایی احساس می‌کند موضوع فرابرجامی است ما در درون گفت‌وگوها به طرف آمریکایی تأکید کرده‌ایم براساس آنچه که در ماه‌های گذشته در مذاکرات رخ داد و بارها طرف‌های غربی اعلام کردند که هر آنچه که مانع نفع اقتصادی ایران از برجام می‌شود را برمی‌دارد. ما در گفت‌وگوهای اخیر بر یک موضوع اساسی تمرکز کردیم و آن بحث تضمین موثر از سوی آمریکا در حوزه‌های هر آن چیزی است که بخواهد نفع اقتصادی ایران از برجام را تحت تأثیر قرار دهد و مطالبه و خواسته ما زیاده‌خواهانه نیست.

امیرعبداللهیان خاطر نشان کرد:‌ در مسیر اخذ تضمین‌ها آمریکا باید متعهد شود که ایران از مزایای کامل توافق ۲۰۱۵ برخوردار خواهد بود و این چیزی است که تاکنون طرف آمریکایی نتوانسته نسبت به تحقق آن ما را مطمئن کند.

وی افزود: بار دیگر تأکید می‌کنم که ما حسن نیت داریم. اهل مذاکره منطقی هستیم و در این مسیر جدی هستیم.

پاسخ نماینده ویژه آمریکا در امور ایران به سوال شبکه سی‌ان‌ان درباره ادعای فروش پهپاد توسط ایران به روسیه در پی این مطرح می‌شود که جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا در یک کنفرانس خبری مدعی شده بود، ایران در حال آماده‌سازی برای تحویل صدها پهپاد دارای قابلیت حمل سلاح به روسیه است.

مشاور امنیت ملی آمریکا مدعی شد، که ایران برنامه حمایت نظامی از روسیه را در جنگ اوکراین دارد. اطلاعاتی در دست داریم که نشان می‌دهد ایران در حال آماده شدن برای آموزش نیروهای روس در این زمینه است.

این در حالی است که ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره اظهارات مشاور امنیت ملی امریکا درباره فروش فناوری های نوین ایرانی به روسیه، تصریح کرد: سابقه همکاری های میان جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه در حوزه برخی فناوری های نوین به پیش از آغاز جنگ در اوکراین بر می گردد و در مقطع اخیر هیچ تحول خاصی در این ارتباط رخ نداده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: موضع جمهوری اسلامی ایران در قبال جنگ اوکراین کاملا روشن است و بارها بصورت رسمی اعلام شده است.

کنعانی در ادامه افزود: ادعای مقام آمریکایی در حالی است که امریکا و اروپایی ها سال ها است کشورهای اشغالگر و متجاوز از جمله در منطقه غرب آسیا را به انباری از سلاح های کشنده متنوع خود تبدیل کرده اند که قطعاً بدون این تسلیحات، تداوم بیش از هفت دهه تجاوز، جنایت و اشغالگری صهیونیست ها در سرزمین های اشغالی ممکن نبود./ایسنا

 

ارسال نظر