به گزارش راهبرد معاصر، بازار خرید گوشت همچنان بیرمق است و در رکود به سر میبرد. اما با توجه به نزدیکی محرم و پیشبینی افزایش تقاضا در بازار، بیم این میرود که قیمت گوشت در ماه محرم افزایش پیدا کند.
نیما حبیبفر، عضو هیات مدیره اتحادیه فروشندگان گوشت گاوی، نیز در گفتگو با ایلنا اعلام کرد که همچنان تقاضا برای خرید گوشت در بازار پایین است.
او به غیر از کاهش قدرت خرید مردم، گرمای هوای را عامل تأثیرگذاری در کاهش خرید گوشت در چند هفته اخیر عنوان کرد.
بر اساس صحبتهای حبیبفر، فرارسیدن ماه محرم و افزایش تقاضا در بازار به احتمال بسیار زیاد قیمت گوشت را بین ۱۰ تا ۱۵ درصد افزایش دهد.
بهرغم احتمال افزایش قیمت گوشت در ماه محرم، رئیس شورای تأمینکنندگان دام کشور در گفتگو با تجارتنیوز عنوان کرد که فرارسیدن ماه محرم تأثیری در افزایش تقاضای دام نخواهد داشت.
منصور پوریان بیان کرد: حتی اگر فرض بگیریم تقاضا افزایش پیدا کند؛ در حال حاضر مازاد دام به حدی زیاد است که افزایش چند برابری تقاضا نیز تاثیری بر رونق بازار دام نمیگذارد.
او تاکید کرد که مشکل مازاد دام همچنان به دلیل ممانعت از صادرات وجود دارد.
وی حتی معتقد است که در ایام محرم تقاضا برای گوشت زیاد نیست که این بخش قیمت گوشت را تحت تأثیر قرار دهد. بلکه مرغ در این ایام مصرف بیشتری دارد.
پوریان با بیان اینکه کشتار دام چندان زیاد نیست، تصریح کرد: در حال حاضر در بخش دام، مازاد گوساله و گوسفند بسیار زیاد است.
تجمع دامداران مقابل وزارت کشاورزی
نابسامانی بازار دام در نهایت منجر به این شد که از هفته قبل جمعی از دامداران از استانهای مختلف مقابل وزارت جهاد کشاورزی تجمع کنند. دامداران خواستار دیدار با وزیر جهاد کشاورزی برای رسیدگی به مطالباتشان بودند.
دامداران سراسر کشور با این تجمع، خواستار پیگیری مطالبات خود برای آزادسازی صادرات دام، فروش آن بر اساس بهای تمامشده و خرید تضمینی دام شدند. البته رئیس جمهوری در سفر استانی به خراسان شمالی دستور خرید تضمینی دام را صادر کرد. اما دامداران میگویند که تاکنون از این دستور تمکین نشده است.
اکنون در حالی که قیمت گوشت روند صعودی دارد، نرخ دام نسبت به سالهای گذشته تغییر چندانی نکرده است.
وزن لاشه دام از نصف کمتر شد
افشین دادرس، مدیرعامل اتحادیه دام سبک کشور، بارها در مصاحبههای خود اعلام کرده است که در حال حاضر چهار میلیون دام مازاد دست دامداران مانده است.
بنا بر گفته دادرس، کمبود نقدینگی باعث شده که دامداران توانایی خرید خوراک دام را نداشته باشند. بنا بر اظهار وی، آمار کشتارگاههای کشور نشان میدهد وزن لاشه دامهای سبک کشور به دلیل، گرسنگی و تشنگی از ۱۸ کیلوگرم به کمتر از نصف یعنی، ۶ کیلوگرم کاهش یافت./ خبر آنلاین