ادامه کاهش تورم ماهانه مستلزم چه اقداماتی است؟-راهبرد معاصر
عبدالمجید شیخی، تحلیلگر مسائل اقتصادی در گفت‌وگو با راهبرد معاصر پاسخ داد:

ادامه کاهش تورم ماهانه مستلزم چه اقداماتی است؟

عبدالمجید شیخی، تحلیلگر مسائل اقتصادی در خصوص کاهش مجدد نرخ تورم ماهانه و اقدامات لازم برای ادامه مسیر فعلی تورم گفت: بخشی از تورم امروز اقتصاد ما تورم انتظاری است که از یک پدیده رفتاری نشأت می‌گیرد. برای کاهش نرخ تورم همه باید در کنار دولت قرار بگیریم و فعالیت‌های مولد را افزایش دهیم تا نقدینگی در حصار بخش مولد کنترل شود، ضمن اینکه دولت در خصوص کالاهای وارداتی برای کاهش قیمت‌ها می‌تواند به‌وسیله سیاست‌های تعرفه‌ای و مالیاتی مثل کمک‌فنر ماشین ضربه‌های بیرونی را خنثی کند.
عبدالمجید شیخی؛ تحلیلگر مسائل اقتصادی
تاریخ انتشار: ۱۴:۲۳ - ۰۴ مرداد ۱۴۰۱ - 2022 July 26
کد خبر: ۱۴۴۱۶۰

ادامه کاهش تورم ماهانه مستلزم چه اقداماتی است؟

 

به گزارش راهبرد معاصر؛ عبدالمجید شیخی، تحلیلگر مسائل اقتصادی در گفت و گو با راهبرد معاصر در خصوص کاهش نرخ تورم در ماه های آینده و تخلیه بار تورمی ناشی از حذف ارز ترجیحی گفت: کاهش نرخ تورم وابسته به مولفه های مختلفی است که بخشی از آن به صورت مستقیم به نتایج اقدامات دولت وابسته است لذا تداوم اعمال سیاست های درست پولی و ارزی می تواند تا حدودی در ماه های آینده بار تورمی را کاهش دهد.
 
وی در این باره افزود: برخلاف آن هایی که اعتقاد دارند رابطه بین تورم و حجم نقدینگی یک رابطه مکانیکی یک به یک است به نظر بنده قطعاً تورم یک پدیده رفتاری است، به این معنا که هر اقدامی که دولت در جهت ایجاد این باور و عزم عمومی در مردم انجام دهد و بتواند سطح انتظارات تورمی را کاهش دهد در میان مدت منجر به کاهش نرخ تورم می شود. اگر همه باور کنند که وقتی به افزایش قیمت محصولات خود اقدام نکنند، هیچ قیمتی افزایش نمی یابد. با ایجاد این باور و جلب مشارکت عمومی در عدم افزایش قیمتها دولت نیز از قوای تعزیراتی و قضایی می تواند در جلوگیری از تخلف اقلیتی از فروشندگان استفاده کند. برای جلوگیری از اثرات انتظارات تورمی باید با هر گونه گرانفروشی مبارزه شود چرا که تلقی گران شدن کالاها هنجار بدست آمده را خنثی می کند.

هر اقدامی که دولت در جهت ایجاد این باور و عزم عمومی در مردم انجام دهد و بتواند سطح انتظارات تورمی را کاهش دهد در میان مدت منجر به کاهش نرخ تورم می شود


عبدالمجید شیخی در خصوص کاهش نرخ تورم معتقد است: در طول چهار دهه گذشته بعد از پیروزی انقلاب اسلامی شاهد فداکاری ها و حضور گسترده مردم در مقاطع مختلفی از انقلاب بوده ایم. اینک نیز در کمک به اصلاحات اقتصادی، جلوگیری از فرار مالیاتی و جراحی های اقتصادی که در نهایت عواید آن برای عموم مردم جامعه است نیازمند مشارکت اجتماعی عظیمی از سوی مردم برای توقف تورم و حذف انتظارات تورمی هستیم.
 
وی در این باره تصریح کرد: انتظار می رود مردم در کنار دولت که برای اصلاحات اقتصادی مورد هجمه زیادی قرار گرفته و معضلات و کم کاری های دولت قبلی را جبران می کند، بایستند و با تشکیل یک نهضت عظیم اجتماعی جهت توقف تورم در این مسیر گام بلندی بردارند.
 
تحلیلگر مسائل اقتصادی ادامه داد: در رونق تولید برای کاهش نرخ تورم و عبور از مفسده دلالی که اقتصاد مولد را تحت الشعاع قرار می دهد نیازمند راه اندازی یک نهضت عظیم اجتماعی، عزم ملی و مشارکت عمومی هستیم، بنابراین از همه مردم باید دعوت کنیم که برای هدایت سرمایه های خرد و کلان خود به سمت تولید حرکت کنند؛ ضمن اینکه دولت بسترهای لازم برای تسهیل کسب و کارها را فراهم کند و از فعالیت های مولد حمایت کند.

برای کاهش نرخ تورم همه باید در کنار دولت قرار بگیریم و فعالیت های مولد را افزایش دهیم تا نقدینگی در حصار بخش مولد کنترل شود


عبدالمجید شیخی خاطر نشان کرد: وقتی همگی در یک جنبش ضد گرانی و تورم وارد شویم در نهایت با توقف قیمت ها، تولید کننده هم بهانه ای برای افزایش قیمت کالای تولیدی خود ندارد چرا که قیمت نهاده ها متوقف شده و کارگری  که دستمزد می گیرد به دلیل اینکه قیمت های کالاهای سبد مصرفی اش متوقف شده است دیگر ادعایی برای  افزایش دستمزد نمی کند، لذا اقتصاد و قیمت ها تحت تاثیر مشارکت عمومی در نهضت ملی توقف تورم واقع می شوند.
 
استاد اقتصاد در پایان گفت و گو خاطر نشان کرد: به هر حال ممکن است عده ای تخلف کنند، در چنین وضعیتی نیازمند ورود  دستگاه های قضایی و تعزیراتی برای مداخلات لازم هستیم. باید به این موضوع بیشتر فکر کنیم و در دستور کار بررسی قرار دهیم که بخشی از تورم امروز اقتصاد ما تورم انتظاری است که از یک پدیده رفتاری نشات می گیرد. برای کاهش نرخ تورم همه باید در کنار دولت قرار بگیریم و فعالیت های مولد را افزایش دهیم تا نقدینگی در حصار بخش مولد کنترل شود، ضمن اینکه دولت در خصوص کالاهای وارداتی برای کاهش قیمت ها می تواند به وسیله سیاست های تعرفه ای و مالیاتی مثل کمک فنر ماشین ضربه های بیرونی را خنثی کند.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار