نمره قبولی دولت در اقتصاد همزمان با اوج تحریم‌ها-راهبرد معاصر
ایمان زنگنه، تحلیلگر مسائل اقتصادی در گفت‌و‌گو با «راهبرد معاصر» مطرح کرد:

نمره قبولی دولت در اقتصاد همزمان با اوج تحریم‌ها

ایمان زنگنه، تحلیلگر مسائل اقتصادی با بیان اینکه دولت سیزدهم در اوج تشدید تحریم‌ها و بحبوحه جنگ اوکراین که قیمت‌های جهانی افزایش یافت و با محدودیت‌های مالی و کسری بودجه مواجه است، توانسته به خوبی اقتصاد کشور را اداره کند، گفت: حذف ارز ترجیحی یکی از موارد تحسین‌برانگیزی است که دولت در ابتدای روی کار آمدن در دستور کار خود قرار داد و اتفاق خوبی در عرصه اقتصاد کشور به شمار می‌رود.
ایمان زنگنه؛ تحلیلگر مسائل اقتصادی
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۶ - ۰۷ شهريور ۱۴۰۱ - 2022 August 29
کد خبر: ۱۴۸۴۵۷

مدیریت صحیح اقتصادی دولت در اوج تحریم‌ها

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ طبق آخرین آمار اعلام شده از سوی وزارت اقتصاد، سرمایه گذاری خارجی در یک سال ابتدای دولت سیزدهم نسبت به جذب سرمایه در آخرین سال دولت دوازدهم حدود ۵۰ درصد رشد داشته و به حدود ۴.۸ میلیارد دلار رسیده و این در حالی است که کشورمان همچنان در حال مواجهه با تبعات تحریم های غرب و افزایش جهانی قیمت کالاها ناشی از جنگ اوکراین است.

 

همچنین بانک مرکزی تحولات اقتصاد کلان و اقدامات انجام شده در تیرماه سال جاری را منتشر کرد که بررسی تحولات تورم ماهانه نشان می دهد نرخ تورم اردیبهشت و خردادماه سال جاری به دلیل حذف ارز 4 هزار و 200 تومانی ۵.۱ و ۱۰.۶ درصد رسید و در تیرماه با کاهش ۶.۲ واحد درصدی ۴.۳ درصد شد. رشد پایه پولی که در پایان دولت گذشته به ۴۲.۶ درصد رسیده بود، با توقف استقراض از بانک مرکزی در دولت سیزدهم در تیرماه سال جاری به ۲۶.۲ درصد رسید که کاهش بیش از ۱۶ واحد درصدی را نشان می‌دهد.

با آنکه برخی مردم در ماه نخست پرداخت یارانه نقدی به شیوه پرداخت اعتراض کردند، ولی رئیس جمهور شخصاً در حوزه اجرا وارد کارزار شد و به مردم اطمینان داد برای انجام روند مثبت و بررسی اعتراضات مردمی در این موضوع نقش آفرینی خواهد کرد


ایمان زنگنه، تحلیلگر مسائل اقتصادی در گفت و گو با «راهبرد معاصر» در بررسی عملکرد یک ساله دولت سیزدهم گفت: حذف ارز ترجیحی یکی از موارد تحسین برانگیزی است که دولت در ابتدای روی کار آمدن در دستور کار خود قرار داد. این مورد را می توان یکی از اقدامات و تصمیم گیری های مهم دولت عنوان کرد که از شهامت دولت سرچشمه می گیرد، لذا اتفاق خوبی در عرصه اقتصاد کشور به شمار می رود.

 


 وی درباره چالش هایی که دولت باید آنها را حل کند، افزود: قاطعانه می توان گفت دولت سیزدهم مردمی است، ولی سطح هماهنگی دستگاه ها و اشتراک نظر متولیان امر در دستیابی به تصمیم درست برای حل برخی از چالشهای موجود باید افزایش یابد، لذا دولت برای تحقق اصلاحات اقتصادی به هیچ وجه نباید غفلت کند.


این  کارشناس مسائل اقتصادی عنوان کرد: برای رفع ناهماهنگی های موجود در حوزه اجرایی اگر لازم باشد رئیس جمهور می تواند از مسیر تغییر کابینه با اختیارات خود در این موضوع بازنگری کند تا شاهد فرماندهی واحدی در حوزه های مختلف اجرایی کشور باشیم. با توجه به عملیاتی و کاربردی بودن طرح های مد نظر رئیس جمهور، فقدان کارآمدی برخی مدیران مانع اجرای برنامه ها و توصیه های آیت الله سید ابراهیم رئیسی شده است.


زنگنه درباره امتیاز مدیریتی رئیس دولت گفت: در حوزه یارانه ها برای رئیس جمهور باید امتیاز ویژه ای قائل شد، زیرا چند گام از مشاورانش جلو بود. با آنکه برخی مردم در ماه نخست پرداخت یارانه نقدی به شیوه پرداخت اعتراض کردند، ولی رئیس جمهور شخصاً در حوزه اجرا وارد کارزار شد و به مردم اطمینان داد برای انجام روند مثبت و بررسی اعتراضات مردمی در این موضوع نقش آفرینی خواهد کرد که ورود به موقع وی به فروکش کردن اعتراضات منجر شد.

مردم باید مطمئن شوند اقدامات دولت به رشد اقتصادی و بهبود معیشت آنها منجر می شود؛ در غیر این صورت هر چه دولت تصمیم درست بگیرد، اما به درستی اجرا نشود اثرات ملموس آن در زندگی مردم دیده نمی شود


کارشناس مسائل اقتصادی با بیان اینکه انتظار می رود همه دستگاه های اقتصادی و مدیریت اجرایی در راستای تحقق برنامه های مدنظر دولت حرکت کنند، بی توجهی به این موضوع را عامل اجرا نشدن برنامه های تیم اقتصادی دولت و شخص رئیس جمهور برای حل برخی از مشکلات اقتصادی مردم خواند و تصریح کرد: انتظار می رود در دومین سال فعالیت دولت سیزدهم، شاهد انسجام هر چه بیشتر مدیران اجرایی و مسئولان اقتصادی در زمینه برنامه های دولت باشیم، به طوری که هیچ برنامه ای جزیره ای اجرا نشود.


زنگنه گفت: بی تردید قوام تصمیمات با فعالیت های کارشناسی افزایش می یابد و قابل دفاع است. دولت سیزدهم در اوج تشدید تحریم ها روی کار آمد و در بحبوحه جنگ اوکراین قیمت های جهانی افزایش یافت که دولت با محدودیت های مالی و کسری بودجه شدید مواجه شد؛ با وجود این، تاکنون به خوبی اقتصاد کشور را اداره کرده است. عملکرد هر چه بهتر دولت در سه سال آینده به هماهنگی بیشتر نهادها و دستگاه های دولتی منوط است، در غیر این صورت بخش زیادی ازفعالیت های درستی که دولت برای اصلاح اقتصاد در دست انجام و اجرا دارد، اثر و کارایی مثبت خود را از دست می دهد.


وی تصریح کرد: انتظار می رود رئیس جمهور از ظرفیت افراد مرجع و انجمن های تخصصی برای بهبود روند فعالیت های اجرایی استفاده کند. وقتی کار و تصمیم درستی اتخاذ می شود، باید منتج به نتیجه شود یعنی نباید فکر کرد صرف اخذ تصمیم، کار انجام شده است؛ بلکه مردم در حوزه اجرا باید منتفع شوند و با پیگیری های مدیریتی اثرات مثبت تصمیمات درست دولت در زندگی مردم به صورت ملموس دیده شود.


زنگنه گفت: مردم باید مطمئن شوند اقدامات دولت به رشد اقتصادی و بهبود معیشت آنها منجر می شود؛ در غیر این صورت هر چه دولت تصمیم درست بگیرد، اما به درستی اجرا نشود اثرات ملموس آن در زندگی مردم دیده نمی شود.

ارسال نظر