به گزارش راهبرد معاصر وزارت دادگستری روسیه طی حکمی تعطیلی «آژانس یهود» در مسکو را اعلام کرد. آژانس یهود سال ۱۹۲۹ به عنوان بخشی از «سازمان جهانی صهیونیستی» تأسیس شد که مهاجرت به اسرائیل را ترویج میکرد.
«یائیر لاپید»، نخست وزیر موقت صهیونیستها تأکید کرده است که بستن دفتر تشکل مهاجرتی یهودیان در مسکو بر روابط دو کشور تأثیری سوء خواهد داشت. روزنامه «جروزالم پست» نیز در این باره گزارش داد چند سازمان یهودی دیگر در روسیه نامه هشدار دریافت کردهاند.
بر اساس آنچه جروزالم پست نوشته این هشدارها به دلیل شناسایی این سازمانها به عنوان عوامل مداخله کننده خارجی به آنها داده شده است.
به نظر میرسد مسکو با توجه به همگرایی اطلاعاتی صهیونیستها در مناطق مختلف جهان و مواضع حمایتی رژیم صهیونیستی از کییف در جنگ جاری میان اوکراین و روسیه، به این جمعبندی رسیده است که فعالیتهای آژانس یهود و سایر نهادهای وابسته به صهیونیستها بر ضد مسائل امنیتی روسیه است.
در این خصوص آژانس یهود متهم شده که اطلاعاتی درباره شهروندان روس جمعآوری و قوانین روسیه را نقض کرده است.
البته هشدارهای روسیه به رژیم صهیونیستی طی ماههای پس از آغاز جنگ اوکراین صرفاً محدود به مسئله فعالیت آژانس یهود نبوده و مشمول موضوعات و حوزههای جغرافیایی دیگر نیز شده است.
اگرچه رژیم جعلی اسرائیل در ابتدای بروز جنگ میان روسیه و اوکراین تلاش داشت تا با اتخاذ مواضع اعلامی دو پهلو خود را در این جنگ بیطرف اعلام کند اما نحوه عملکرد این رژیم بهویژه ارسال کمکهای تسلیحاتی برای اوکراین موجب آشکار شدن مواضع واقعی تلآویو شد.
اخیرا «ماریا زاخارووا»، سخنگوی وزارت خارجه روسیه با انتقاد از حضور مستقیم صهیونیستها در جنگ اوکراین گفته بود: مزدوران اسرائیلی در کنار جنگجویان هنگ آزوف در اوکراین میجنگند.
در همین چارچوب روزنامه «یدیعوت احارونوت» در گزارشی درباره نقش فعال صهیونیستها در اوکراین نوشته است: دهها اسرائیلی اوکراینی الاصل، برای کمک به ارتش اوکراین در مقابل روسیه، سرزمینهای اشغالی را ترک کردهاند. همچنین تیمی از افسران نیروهای ذخیره ارتش رژیم صهیونیستی، شهروندان داوطلب اوکراینی را برای جنگیدن علیه روسیه آموزش میدهند.
پایگاه خبری «صفا» در فلسطین نیز به نقل از روزنامه صهیونیستی «معاریو» نوشت: به رغم مخالفت روسیه با اقدام تلآویو، اسرائیل یک فروند هواپیما حامل تجهیزات و تسلیحات نظامی به سمت کشورهای اروپای شرقی اعزام کرد تا محموله آن از آنجا به اوکراین ارسال شود.
مسکو در کنار محدود سازی شدید سازمانهای وابسته به صهیونیستها در این کشور اقدامات مهمی را نیز برای تحت فشار قراردادن تلآویو در موضوعات راهبردی مربوط به این رژیم دنبال می کند. دعوت از سران مقاومت برای حضور در مسکو و نیز شتاب دادن به روابط همه جانبه با تهران و دمشق، حاوی پیامهای بسیار مهمی برای رژیم صهیونیستی است که قطعاً از نگاه سران این رژیم پنهان نخواهد ماند.
علیرغم تیرگی روابط میان مسکو و تلآویو، این احتمال وجود دارد که مسکو بهدلیل برخی ملاحظات از جمله ایفای نقش در روند صلح خاورمیانه، حفظ منافع یهودیان ساکن در کشورش و نیز جمعیت قابل توجه روستبارها در سرزمینهای اشغالی، روند افزایشی اقدامات تنبیهی علیه رژیم صهیونیستی را پس از تعدیل مواضع این رژیم در موضوع جنگ اوکراین کاهش بدهد اما، بعید است سطح روابط به دوران گذشته بازگردد./نورنیوز