قطع ارتباط با هواپیمای حامل رئیس ستاد ارتش لیبی پس از پرواز از آنکارا رسانه‌های عبری از ربوده شدن یک ژنرال بلندپایه لبنانی توسط موساد خبر داد شرط روسیه برای همکاری بین المللی درباره نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا حماس: مخالف قیمومیت و ترک سلاح هستیم واکنش آمریکا به ادعای کاتس درباره غزه ایروانی خطاب به نماینده آمریکا: نه تسلیم می‌شویم و نه باج می‌دهیم روسیه در نشست شورای امنیت: تمامی مفاد قطعنامه ۲۲۳۱ از ۱۸ اکتبر از درجه اعتبار ساقط هستند حماس: آماده ورود به مرحله دوم توافق غزه هستیم انفجار شدید در البوکمال درگیری میان نیرو‌های جولانی و قسد در مرکز سوریه شدت گرفت اولیانوف: در مذاکرات ایران فقط باید به مسئله هسته‌ای پرداخت نتانیاهو: درباره برنامه هسته‌ای ایران با ترامپ گفت‌و‌گو خواهم کرد یاوه‌گویی جدید سفیر آمریکا در اسرائیل علیه ایران مادورو: آماده دفاع در برابر آمریکا هستیم شورای امنیت فردا نشستی درباره ایران و قطعنامه ۲۲۳۱ تشکیل می‌دهد

صفری: با روسیه بر سر سیستم جایگزین سوئیفت به توافق رسیدیم

مهدی صفری، معاون اقتصادی وزیر امور خارجه در گفت‌وگو با اسپوتنیک گفت: به زودی کارت "میر" در ایران فعال خواهد شد و درباره این امر و انجام آن توافق شده است.
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۵ - ۰۵ مرداد ۱۴۰۱ - 2022 July 27
کد خبر: ۱۴۴۴۰۲

به گزارش راهبرد معاصر،صفرى در مورد فعال سازی سیستم بانکی "میر" روسیه در ایران و مذاکراتی که در این خصوص میان ایران و روسیه مطرح است، بیان داشت: از وقتی رئیس بانک مرکزی ما به روسیه سفر کردند، با رئیس بانک مرکزی روسیه و چند بانک مهم این کشور درباره این مطلب صحبت شده است. به نظرم به زودی این کارت برای طرفین در ایران فعال خواهد شد. نمی‌دانم در حال حاضر می‌شود از کارت "میر" در ایران استفاده کرد یا خیر، اما درباره این امر و انجام آن توافق شده است.

معاون اقتصادی وزیر امور خارجه اظهار داشت که ایران و روسیه هر کدام جایگزینی پیشنهاد کرده‌اند. دو طرف هم اکنون تقریبا به یک توافق خوب رسیده‌اند که از ترکیب این دو پیشنهاد استفاده کنند.

وی درباره اینکه آیا ایران و روسیه به دنبال ایجاد جایگزینی برای سوئیفت هستند یا خیر گفت: طبیعی است وقتی دو کشور می‌خواهند دلار را از معاملات خود حذف کنند، باید یک سیستم خاص برای خودشان داشته باشند.

صفری افزود: یک پیشنهاد از طرف ما و یک پیشنهاد توسط روسیه داده شده است. در حال حاضر تقریبا به یک توافق خوب رسیده‌ایم که از ترکیب این دو پیشنهاد استفاده کرده و کار معاملات ارزی خود را از این طریق انجام دهیم.

معاون اقتصادی وزیر امور خارجه ایران درباره برنامه ایران و روسیه برای استفاده از ارز ملی در مناسبات دوجانبه گفت: بین تهران و مسکو درباره تجارت متقابل با ارز ملی توافق حاصل شده است. ایران مقدار زیادی از غلات روسیه را با ارز ملی وارد کرده است.

وی افزود: در سفر اخیر رئیس بانک مرکزی ایران به روسیه درباره تجارت متقابل با پول ملی توافق حاصل شده است. لازمه انجام مبادلات به ارز ملی وجود ارزهای دو طرف (ریال و روبل) در دو کشور است. در حال حاضر ما مقدار زیادی غلات از روسیه با ارز ملی وارد کردیم. واردات گندم در سال جاری از روسیه با سال‌های قبل قابل مقایسه نیست. در مقابل ما داریم با ارز ملی لبنیات و مصالح ساختمانی و سیفی جات به کشور روسیه صادرات می‌کنیم.

صفری همچنین درباره پیشنهاد ایجاد ارز واحد برای اعضای سازمان همکاری شانگهای گفت: در اوایل ژوئن، ایران در نامه‌ای به سازمان همکاری شانگهای پیشنهاد ایجاد ارز واحد برای اعضای سازمان را داده است. اگر این ابتکار عملی شود، به حل مسائل بزرگ تجاری بین کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای به ویژه تسویه حساب‌های مالی با کشورهای بزرگی مانند چین، هند، پاکستان و روسیه کمک می‌کند.

وی اظهار داشت: موضوع مهم ورود به اوراسیا و سازمان‌های شانگهای و بریکس است که امیدواریم با تلاش‌های مسئولین مربوطه این امر محقق شود./تسنیم

کلمات کلیدی: ایران روسیه
مطالب مرتبط
ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار