به گزارش «راهبرد معاصر»؛ رژیم صهیونیستی از پنجم آگوست حمله جدیدی علیه نوار غزه آغاز کرد که سه روز ادامه داشت. مقام های رژیم صهیونیستی تبلیغات زیادی در زمینه پیروزی در این جنگ انجام دادند و مدعی شدند بهطور کامل به اهداف خود دست یافتند. به نظر میآید منظور از این ادعا، ترور دو نفر از فرماندهان جهاد اسلامی و بازداشت شمار دیگری از اعضای این جنبش فلسطینی است. با وجود این، ادعای مذکور تنها بعد ظاهری جنگ است و مؤید پیروزی صهیونیستها نیست.
جنگ سه روزه پیامدهای مهم دیگری داشت که برخی از آنها عبارتند از:
گرچه رژیم صهیونیستی در جنگ اخیر به مواضع جهاد اسلامی فلسطین حمله کرد، اما تمرکز آن بر رفتار تروریستی بود. تیسیر الجعبری و خالد منصور، دو نفر از فرماندهان جهاد اسلامی فلسطین آشکارا هدف اقدام تروریستی رژیم صهیونیستی قرار گرفتند و شهید شدند. احمد مدلل، از دیگر رهبران جهاد اسلامی نیز هدف ترور قرار گرفت، اما ترورش ناکام بود و فرزندش به شهادت رسید. این جنایتها ثابت میکند رژیم صهیونیستی مصداق بارز تروریسم دولتی است، اما کشورهای مدعی مبارزه با تروریسم هیچ اقدامی علیه این رژیم انجام نمیدهند و حتی از این رژیم حمایت میکنند. در این راستا نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد در نشست شورای امنیت درباره جنگ اخیر غزه ادعا کرد صهیونیستها حق دفاع از خود دارد.
یکی از پیامدهای مهم جنگ اخیر این است که اساساً در جنگطلب بودن هیچ تفاوتی میان مقام های صهیونیست وجود ندارد
یکی دیگر از پیامدهای مهم جنگ اخیر این است که اساساً در جنگطلب بودن هیچ تفاوتی میان مقام های صهیونیست وجود ندارد. پیش تر رسانهها تلاش میکردند با توجه به اینکه یئیر لاپید سابقه نظامی نداشت، این تصور را القا کنند وی کمتر از ابزار جنگ در سیاست خارجی رژیم صهیونیستی بهره میگیرد، اما اقدام اخیر نشان داد میان نخست وزیران رژیم صهیونیستی تفاوتی وجود ندارد و جنگ از مهمترین ابزارهای آنها در سیاست خارجی است.
مقام های رژیم صهیونیستی مدعی هستند در این جنگ اهداف نظامی بهویژه مواضع جهاد اسلامی فلسطین را هدف قرار دادند، اما آمار شهدا و زخمیهای جنگ خلاف این ادعا را ثابت میکند. در این جنگ 45 فلسطینی به شهادت رسیدند که 15 نفر از آنها کودک و مابقی بیشتر از غیرنظامیان ازجمله زنان بودند. همچنین بیش از 360 فلسطینی زخمی شدند که بیشترشان از غیرنظامیان بهویژه زنان و کودکان بودند. علاوه بر این، بیش از یک هزار واحد مسکونی دیگر تخریب شد که ساکنان آنها بیخانمان شدهاند.
ناتوانی رژیم صهیونیستی برای ورود به جنگ طولانیمدت
یکی از مهمترین پیامدهای جنگ اخیر اثبات ناتوانی رژیم صهیونیستی برای حضور در جنگی طولانیمدت است. جنگ اخیر علیه غزه از عصر پنجم آگوست آغاز شد و هفتم آگوست پایان یافت. بهعبارتدیگر کمتر از سه روز به طول انجامید که کوتاهترین جنگ رژیم اشغالگر علیه فلسطینیهاست. گرچه صهیونیستها سعی دارند وانمود کنند به اهداف خود در جنگ دست یافتهاند و به همین دلیل در کوتاهترین زمان به آن پایان دادند، اما واقعیت این است در دو دهه اخیر با گذر زمان مدت جنگهای رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیها کاهش یافته، زیرا آسیبپذیریهای درونی این رژیم بیشتر شده است.
در شرایط کنونی نیز بهویژه در پیش بودن انتخابات زودهنگام کنست (مجلس رژیم صهیونیستی) عاملی است که سبب شد کابینه یئیر لاپید وارد جنگ طولانیمدت نشود. نابسامانی سیاسی که این رژیم از سال 2019 تاکنون با آن درگیر است، شکننده بودن وضعیت سیاسی و اجتماعی در اراضی اشغالی را نشان میدهد و عملیاتهای انفرادی که فلسطینیها در آغاز سال جدید میلادی در درون اراضی اشغالی انجام دادند و حدود 30 صهیونیست به هلاکت رسیدند یا زخمی شدند نیز نابسامانی و شکنندگی امنیتی این رژیم را به تصویر کشید. به همین دلیل و همچنین به دلیل آگاهی رژیم از قدرت بازدارندگی گروههای مقاومت، در عمل ورود به جنگهای طولانیمدت برای تلآویو هزینههای سنگینی در پی خواهد داشت.
یکی دیگر از پیامدهای مهم جنگ سه روزه اخیر این بود که نشان داد جنبش جهاد اسلامی بهتنهایی توانسته است مواضع رژیم صهیونیستی را مورد حمله قرار دهد و از خود دفاع کند. جهاد اسلامی فلسطین پذیرش آتشبس را به آزادی «خلیل عواوده» از رهبران ارشد خود مشروط کرد و رژیم صهیونیستی نیز مجبور به پذیرش آن شد. این وضعیت نشان میدهد بازدارندگی مقاومت در برابر ارتش رژیم صهیونیستی به حدی رسیده که مجبور است برای پایان دادن به جنگی که خود آغاز کرد شروط مقاومت را بپذیرد.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در پاسخ به نامه زیاد النخاله، دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین به این موضوع پرداختند و عنوان کردند: شما ثابت کردید هر بخش از مجموعه مقاومت بهتنهایی هم میتواند بینی دشمن را به خاک بساید.
یکی از اهداف مهم دشمن صهیونیستی در هدف قرار دادن مواضع جهاد اسلامی فلسطین این بود که میان جهاد اسلامی و حماس تفرقه ایجاد کند. رژیم صهیونیستی در این جنگ مواضع حماس را مورد هدف قرار نداد و صرفاً جهاد اسلامی فلسطین را هدف قرار داد. این رژیم امیدوار بود میان حماس و جهاد اسلامی فلسطین شکاف ایجاد کند، اما همزمان با آغاز جنگ، حماس علاوه بر پی بردن به این تاکتیک رژیم اشغالگر، حمایت از جهاد اسلامی را در دستور کار قرار داد و مقام ها و بدنه حماس به رژیم صهیونیستی برای تداوم جنگ هشدار دادند.
همین هشدار و نگرانی بابت انسجام بیشتر گروههای مقاومت فلسطینی یکی از دلایل کوتاه بودن جنگ است. حماس جنگ اخیر را جنگ علیه غزه عنوان و در فاصله اندکی پس از شروع جنگ در بیانیهای تأکید کرد: مقاومت فلسطین در برابر تجاوز یکپارچه است و بهای این حمله را برای کابینه لاپید و گانتز افزایش خواهد داد. آنچه روی داد، تجاوز به غزه بود و نیت اشغالگر را آشکار میکند.
زیاد النخاله، دبیرکل جهاد اسلامی فلسطین در نامه به رهبر معظم انقلاب اسلامی نوشت: ما این درگیریها را «وحدة الساحات» (اتحاد میدانها) نامیدیم تا بر اتحاد ملتمان در برابر دشمنی تأکید کنیم که با تمام قدرت و توطئههایش سعی بر نابودی این اتحاد دارد.
همزمان با آغاز جنگ، حماس علاوه بر پی بردن به تاکتیک رژیم اشغالگر، حمایت از جهاد اسلامی را در دستور کار قرار داد و مقام ها و بدنه حماس به رژیم صهیونیستی برای تداوم جنگ هشدار دادند
رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز در پاسخ به نامه النخاله، یادآوری کردند: شما با پیوند زدن مجاهدت در غزه با کرانه و دیگر نیروهای مقاومت با حمایتشان از جنبش جهاد، توانستید یکپارچگی جهاد ملت فلسطین را به رخ دشمن خبیث و خدعهگر بکشید.
در واقع منظور رهبر معظم انقلاب از دشمن خبیث و خدعهگر، طرح رژیم صهیونیستی برای تفرقه و شکاف میان حماس و جهاد اسلامی فلسطین است.
جنگ اخیر علیه غزه مانند همه جنگهایی که رژیم صهیونیستی علیه فلسطین انجام داد، بیش از همه زنان و کودکان را هدف قرار داد؛ اما باز هم سازمانهای جهانی و بهویژه سازمان ملل متحد در مقابل این جنایت سکوت کردند و قدرتهای غربی بهویژه آمریکا حمایت آشکاری از این جنایت انجام دادند تا در عمل ثابت شود سازمانهای جهانی ابزار دست صهیونیستها و قدرتهای غربی هستند و حقوق بشر صرفاً ابزاری برای فشار بر کشورهای ناهمسو با غرب و مستقل از غرب است.