گروسی: دوران اجماع قدرت‌های بزرگ علیه ایران به پایان رسیده و احتمالاً تا مدت‌های مدید باز نمی‌گردد اعتراض بقایی به اعتراف دبیرکل ناتو به همکاری با آمریکا و اسرائیل در جنگ با ایران / ناتو باید بابت همه پیامد‌های این جنگ تجاوزکارانه پاسخگو باشد ادعای ترامپ درباره بمباران مدرسه میناب: کار آمریکا نبوده! سنای آمریکا نظر ترامپ را جلب کرد / عقب نشینی از بررسی قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ علیه ایران هشدار جدی نیروی دریای سپاه درباره تردد شناور‌ها در تنگه هرمز / فقط عبور از این مسیر‌ها مجاز است سنتکام مدعی کشته شدن یکی از رهبران داعش در سوریه شد پایان دادگاه نتانیاهو بعد از ۹۸ جلسه سخنگوی هیئت مذاکره کننده در واکنش به ادعا‌های روبیو: صلح واقعی با پایان مداخلات آمریکا و خاتمه اشغالگری محقق می‌شود روبیو: یادداشت تفاهم با ایران ظرف ۶۰ روز اجرا خواهد شد قالیباف: کشور‌های غرب آسیا و اسلامی باید نظم جدیدی را متکی بر ظرفیت‌ها، منابع و مردم خود بنا کنند عراقچی همتای عربستانی خود را در جریان آخرین روند مذاکرات، پیشرفت‌های حاصل‌شده در اجرای تفاهمات قرار داد آمریکا فعالیت سفارت خود در کویت را از سر گرفت قالیباف با علی‌اف دیدار کرد ترامپ: ایران خبر داد که از تنگه هرمز عوارض نمی‌گیرد ادعای وزیر جنگ اسرائیل درباره ادامه حضور در لبنان: آمریکا هم بخواهد عقب‌نشینی نمی‌کنیم المیادین به نقل از مقام کاخ سفید: قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ به رئیس‌جمهور ارائه نمی‌شوند و قدرت قانونی ندارند

سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا:القاعده در افغانستان حضور فعال ندارد

سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا:القاعده در افغانستان حضور فعال ندارد گزارش داد که ارزیابی سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا نشان می‌دهد پس از خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان، القاعده نتوانسته خود را در این کشور بازسازی کند و تنها تعداد اندکی از اعضای قدیمی این شبکه در افغانستان حضور دارند.
تاریخ انتشار: ۱۶:۴۲ - ۲۳ مرداد ۱۴۰۱ - 2022 August 14
کد خبر: ۱۴۶۸۰۳

به گزارش راهبرد معاصر نیویورک تایمز امروز (یکشنبه ۲۲ اسد) نوشته است که ارزیابی سازمان‌های جاسوسی که یک نسخه از آن در اختیار نیویورک تایمز قرار گرفته نشان می‌دهد که القاعده توانایی انجام حمله از افغانستان علیه خاک آمریکا را ندارد و این گروه بر سایر شاخه‌های خود برای عملیات علیه منافع آمریکا خارج از منطقه خاورمیانه وابسته است.

اما برخی متخصصان ضدتروریسم بر این باورند که این ارزیابی بیش از حد خوش بینانه است و باید تهدید کلی از سوی القاعده مورد بررسی قرار بگیرد.

این ارزیابی در حالی تهیه شده که ایمن الظواهری حدود دو هفته پیش توسط هواپیمای بدون سرنشین آمریکا در منطقه «شیرپور» شهر کابل کشته شد.

نیویورک تایمز نوشته است که هر چند ترور الظواهری برای بایدن پیروزی برزگی محسوب شده، اما سوالاتی را نیز درباره چگونگی حضور سرکرده القاعده یکسال پس از خروج نیروهای خارجی از افغانستان بوجود آورده است.

اما مقامات کاخ سفید در برابر انتقادات به عدم توانایی آمریکا برای رصد فعالیت گروه های تروریستی در افغانستان اعلام کردند که مرگ الظواهری نشان دهنده عملکرد مناسب سیاست جدید آمریکا در افغانستان است.

آدرین واتسون، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید در این باره گفت: همانطوری که بایدن بارها گفته است که ما در کنار متحدان خود اجازه نخواهیم داد تا افغانستان بار دیگر به مکانی برای فعالیت گروه های تروریستی تبدیل شود.

پس از سقوط دولت پیشین و روی کار آمدن طالبان، شماری از مقام های ارشد ایالات متحده به عنوان متحد اصلی نظام پیشین افغانستان در یک جلسه پرسش و پاسخ مقابل سنای امریکا حاضر شدند.

این مقام‌ها اذعان کردند که با روی کار آمدن مجدد طالبان، القاعده طی ۱۲ الی ۳۶ ماه خود را در افغانستان بازسازی خواهد کرد و تهدیدی برای غرب خواهد شد.

نیویورک تایمز همچنین نوشت: ارزیابی سازمان‌های جاسوسی آمریکا نشان می‌دهد که برخی دیگر شاخه‌های القاعده از جمله شاخه موسوم به «القاعده در شبه قاره هند» در افغانستان حضور نداشته و فعالیت این گروه صرفا به بخشی رسانه‌ای محدود شده است.

این در حالی است که اخیرا ذبیح الله مجاهد سخنگوی طالبان از تشکیل هیاتی برای بررسی ترور سرکرده القاعده و حمله هوایی آمریکا به کابل خبر داده است.

مجاهد طی سخنانی خبر کشته‌شدن ایمن الظواهری سرکرده القاعده را در افغانستان یک ادعا خواند و گفت: هیاتی برای بررسی این موضوع تشکیل شده و نتیجه یافته‌های اطلاع‌رسانی خواهد شد.

سخنگوی طالبان با بیان اینکه از حضور ایمن الظواهری در کابل اطلاعی نداشته، اظهار داشت: «هیچ تهدیدی علیه جهان از خاک افغانستان وجود ندارد و اگر کشورهای جهان اطلاعی از فعالیت گروهی داشته باشند باید آن را در اختیار طالبان قرار دهند تا اقدامات لازم انجام شود.»

مدتی قبل منابع خبری از حمله هواپیمای بدون سرنشین آمریکایی به منزلی مسکونی در کابل خبر دادند.

پس از این حمله، دوشنبه شب (10 مرداد) ذبیح الله مجاهد سخنگوی طالبان تأیید کرد که یک خانه‌ مسکونی اوایل صبح روز یک‌شنبه هفته‌ جاری در شهر کابل هدف حملات هواپیمای بدون سرنشین آمریکایی قرار گرفته است.

ساعتی بعد، جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا با برگزاری نشست خبری در کاخ سفید به ارائه توضیحاتی درباره حمله پهپادی این کشور پرداخت و گفت: «أیمن الظواهری، رهبر گروه تروریستی القاعده را در افغانستان کشتیم. الظواهری باعث کشته‌شدن بسیاری از آمریکایی‌ها در حملات مختلف شده بود»./فارس

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار