جدایی بازیکن عراقی از استقلال خوزستان رسانه ترکیه‌ای: کارتال با پرسپولیس توافق کرد ساکت الهامی استعفا کرد شوک بزرگ به پرسپولیس / بازیکن ازبک دیدار با تراکتور و الهلال را از دست داد جزئیات سقوط هواپیمای نظامی در کبودراهنگ: ۲ خلبان هواپیمای دچار صدمه جزئی شدند آتش سوزی گسترده در بیمارستان «مفتح» ورامین پرسپولیس با سرمربی ترک به توافق نهایی رسید / پیشنهاد ۲۰۰ میلیارد تومانی دعوت علی‌اف از پزشکیان برای سفر به آذربایجان رسانه عبری: ترامپ از قطر انتقام خواهد گرفت بن فرحان: باید از وقوع جنگ میان ایران و اسرائیل جلوگیری کنیم مسکو: ۷ پهپاد اوکراین بر فراز کریمه منهدم شدند حمایت عربستان از حکومت جولانی / بن فرحان به بیروت می‌رود پسر قاضی مقیسه: قاتل منافق به بهانه عمل جراحی، برای آموزش ترور رفته بود العربیه: حماس برای اولین‌بار پس از ترور السنوار جانشین او در غزه را معرفی کرد تست موفق آمیز جدیدترین تسلیحات و موشک‌ها در رزمایش ارتش

هشدار درباره احتمال بی‌پایان بودن جنگ با تروریسم

کارشناسان می‌گویند: قدرت‌های غربی در حال جنگ با گروه‌های تروریستی جهان، اگر به دنبال از بین بردن دلایل ریشه‌ای این عناصر به اقدامات افراط‌گرانه نباشند و تنها به دنبال رفع علائم ظاهری این بیماری باشند محکوم به نبردی بی‌پایان خواهند بود.
تاریخ انتشار: ۱۷:۴۲ - ۲۴ آذر ۱۳۹۷ - 2018 December 15
کد خبر: ۱۴۷۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ به نقل از خبرگزاری فرانسه، کاترین زیمرمان نویسنده یک گزارش برای انستیتوی امریکن اینترپرایز با تیتر « تروریست ، تاکتیک‌ها و تغییر شکل‌ها: غرب در برابر جنبش سلفی » اظهار می‌دارد فراتر از پیروزی ‌های تاکتیکی غرب در میدان جنگ استراتژی فعلی در حال شکست است.

او خاطر نشان کرد:‌ هر سرباز و تحلیل‌گر اطلاعاتی که در زمینه‌ی مقابله با این مشکل کار کرده می‌فهمد که چه اتفاقی می‌افتد. آنها در درجه اول می‌فهمند مبارزه‌ای که انجام می‌دهند یک راه حل موقتی است. این کار شاید به تهدید فوری پایان دهد اما ثباتی برای ما ایجاد نکرده و پیشرفتی به وجود نمی‌آورد. مشکل ناشی از سیاست‌ها و سیاست‌گذاری‌ها است.

او در ادامه تاکید کرد:‌ گفتنش آسان است که ما کسی را که مسئول ساخت بمبی است می‌کشیم اما این خیلی سخت است که بگوییم دولت شریک با ما تلاش برای از بین بردن گروه تروریستی را خنثی کرده است. ناکارآمدی دولت‌ها یکی از دلایلی است که این شخص به این گروه تروریستی می‌پیوندد و اکنون تبدیل به یک بمب‌ساز شده است.

گروه تروریستی داعش با خارج شدن از اراضی که زمانی در سوریه و عراق در کنترل داشت به ریشه‌هایش به عنوان یک گروه زیر زمینی برگشته چون شرایط برای این امر فراهم بوده از جمله تداوم نارضایتی در میان عراقی‌ها و سوری‌ها.

زیمرمان هشدار داد: غرب در مسیر پیروز شدن در همه نبردها اما باختن در جنگ است . مرکز مطالعات بین‌المللی و راهبردی ماه گذشته در گزارشی درباره‌ی احیای داعش به عنوان گروه چریکی مخفی گفت: در حالی که دولت‌های آمریکا و هم پیمانانش گروه‌هایی مثل داعش را تضعیف کردند بسیاری از دلایل ریشه‌ای به صورت کافی برطرف نشده‌اند.

کارشناسان گفته‌اند این دلایل ریشه‌ای شامل یک دولت شکننده با نهادهای مدیریتی غیر موثر و ضعیف در مناطق تاثیر پذیرفته از فعالیت‌های افراطی است؛ جایی که افراط گرایان می‌توانند در آنها پناهگاه ایجاد کنند.

کارشناسان این مرکز نقشه‌هایی نمایش دادند که نشان می‌داد در کدام مناطق القاعده و داعش فعال هستند و آنها را با نقشه‌های نشان دهنده‌ تاثیر دولتی بر پایه‌ آمارهای بانک جهانی مقایسه کردند.

نتیجه آشکار بود. اکثر کشورهایی که شبه نظامیان در آنها فعال هستند یعنی یمن، سوریه، عراق، افغانستان، لیبی ، مالی، نیجریه، سومالی، جزو ده درصد آخر از لحاظ تاثیر دولت‌ها هستند.

ژنرال جان آلن که سابقا فرمانده‌ی نیروهای آمریکایی در افغانستان بوده در کنفرانسی در واشنگتن گفت، غرب باید از خود بپرسد ما کجا باید مشکلات بعدی را جستجو کنیم. او که اکنون رئیس اندیشکده‌ی پرآوازه‌ی بروکینگز است اظهار داشت: ما باید زمان خیلی بیشتری را صرف گشتن به دنبال مناطقی که در آنها دولت‌های شکننده یا در حال شکست هستند صرف کنیم. ما باید کانون‌هایی که در آنها شرایط انسانی باعث به افراط کشیده شدن بخش‌های بزرگی از مردم می‌شود را شناسایی کنیم.

در کنفرانس سالانه مبارزه با تروریسم سازماندهی شده از سوی بنیاد جیمز تاون بسیاری از کارشناسان خاطر نشان کردند در عراق گلایه‌های سنی‌ها به نحوی است که اگر مورد رسیدگی قرار نگیرد مطمئنا دوباره گروه‌های افراط گر باز خواهند گشت.


ارسال نظر