رونق تولید در بهار ۹۸ محقق نشد/ ارز، بیمه و مالیات ۳ مانع رونق تولید-راهبرد معاصر

رونق تولید در بهار ۹۸ محقق نشد/ ارز، بیمه و مالیات ۳ مانع رونق تولید

نایب‌رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: در فصل اول سال ۹۸ هیچ بهبودی در شاخص‌های ساختاری تولید دیده نمی‌شود و اقدام لازم برای افزایش جذابیت در بازارهای رقیب را نداشته‌ایم.
تاریخ انتشار: ۱۳:۴۰ - ۰۶ تير ۱۳۹۸ - 2019 June 27
کد خبر: ۱۴۷۵۱

به گزارش راهبرد معاصر ، حسین سلاح‌ورزی نایب‌رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: یک فصل زمان کافی است تا بر اساس آمار، اعداد و ارقام نگاهی به شاخص‌های اقتصادی و شاخص‌های مرتبط به نظام تولید برای بررسی بهبود در تولید داشته باشیم که اعداد و ارقام‌های موجود سیگنال لازم را برای انجام اقدامات لازم در این مدت از سال به ما نمی‌دهند.

سلاح‌ورزی گفت: در فصل اول سال 98، هیچ بهبودی در شاخص‌های ساختاری تولید دیده نمی‌شود و اقدام لازم برای افزایش جذابیت در بازارهای رقیب را نداشته‌ایم.

 

او افزود: تولید هم به کالا مربوط است، هم خدمات، هم بخش‌های دیگر و فقط مربوط به وزارت صمت نمی‌شود. در اواخر سال 96 در یک بازه زمانی نرخ ارز تقریباً 4 برابر شد و ارزش پول ملی به‌شدت کاهش یافت و این باعث شد قیمت مواد اولیه فعالین اقتصادی تولید افزایش یافت که ماشین‌آلاتی را وارد کردند و تمامی پیش‌بینی‌های فعالین اقتصادی به‌دلیل وارد کردن با ارز نیمایی به‌هم خورد و از بین رفت.

 

نایب‌رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: به‌دلیل الزام بازگشت و عرضه ارز حاصل از صادرات در سیستم نیما، تناسب نداشتن مبانی صادرات، بلوکه شدن منابع فعالین اقتصادی در سازمان مالیاتی به‌دلیل توقف استرداد ارزش افزوده حاصل از صادرات و افزایش قیمت‌ها نیاز فعالین اقتصادی به سرمایه در گردش چند برابر شد که این‌ها همه مشکلاتی است که به‌صورت یک زنجیره پیشِ‌پای یک فعال اقتصادی است.

 

او متذکر شد: دولت برای تأمین بودجه و نیازهای مالی علی‌رغم کاهش حجم و رشد اقتصادی مالیات را افزایش داده، همچنین نظام تأمین اجتماعی به‌دلیل تحمیل تکالیف دولت‌ها به بنگاه‌های شناسنامه‌دار فشار وارد کرده است، بنابراین تا زمانی که سیاست‌های ارزی متناسب، نظام مالیاتی و نظام تأمین اجتماعی به‌عنوان بستر تولید متناسب با شرایط رونق نباشد نمی‌توان منتظر این بود که رونق تولید به‌خودی خود اتفاق بیفتد.

سلاح‌ورزی گفت: باید بپذیریم که در مکانیزم بازار عرضه و تقاضا را داریم و با توجه به اینکه میزان تهیه نیازها نیز نسبت به سال گذشته افزایش یافته است، نمی‌توان افزایش قیمت‌ها را با برخوردهای تعزیراتی و نظارتی بازار را کنترل کرد.

 

وی اضافه کرد: نکته دیگر درباره رونق تولید این است که اگر تولید نسبت به دیگر فعالیت‌های اقتصادی اهمیت داشته باشد به رونق تولید کمک خواهد شد بنابراین باید رغبت رقابت در بخش تولید ایجاد کرد.

سلاح‌ورزی گفت: مهمترین شاخص به‌جای پروژه‌های تعریف‌شده وزارت صمت قدم‌های برداشته‌شده در حوزه تولید است همچنین تعدد مقررات بر مشکلات تولید و رونق تولید افزوده است.

منبع : تسنیم

ارسال نظر
آخرین اخبار