دستور ترامپ برای ازسرگیری آزمایش سلاح‌های هسته‌ای نتانیاهو: حماس را به زانو در می‌آوریم رایزنی سفیر اندونزی در تهران با سخنگوی وزارت امور خارجه ایران سازمان ملل: گزارش‌ها در مورد کشتار ۱۰۰ فلسطینی در غزه، وحشتناک است سرایا القدس: عملیات ما در کرانه باختری متوقف نخواهد شد جنجال در دادگاه عالی اسرائیل هنگام بررسی خدمت نظامی حریدی‌ها درخواست سازمان همکاری اسلامی برای برقراری آتش‌بس در سودان قطر: ایران حق دارد برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز خود را توسعه دهد گروسی: تسریع غنی‌سازی اورانیوم را در ایران مشاهده نکردیم الجولانی در ریاض با بن سلمان دیدار کرد معاون ترامپ: اقدام کنست اسرائیل در الحاق کرانه باختری، احمقانه بود حماس: از جانب ما هیچ نقض آتش‌بسی صورت نگرفت پنتاگون: از اروپا خارج نشده‌ایم غریب آبادی: چالشی نسبت به بازگشت اتباع افغانستانی گزارش نشده است پوتین: شهپاد‌های هسته‌ای ساخته‌ایم؛ بوروستنیک در چند ثانیه پرتاب می‌شود

گفت‌وگوی کره جنوبی با رابرت مالی و مورا درباره مذاکرات برجام

وزارت خارجه کره جنوبی جمعه (۱۹ اوت) از گفت‌وگوهای تلفنی پشت سر هم معاون وزیر امور خارجه این کشور با «رابرت مالی» و «انریکه مورا» مذاکره‌کنندگان ارشد ایالات متحده و اتحادیه اروپا در مذاکرات احیای برجام، خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۱ - ۲۸ مرداد ۱۴۰۱ - 2022 August 19
کد خبر: ۱۴۷۵۶۶

به گزارش راهبرد معاصر «یونهاپ»، طبق بیانیه این وزارتخانه، «چو هیون دونگ» با رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران و انریکه مورا میانجی اتحادیه اروپا گفت‌وگوهای تلفنی جداگانه‌ای داشت تا در جریان جدیدترین پیشرفت مذاکرات برای احیای توافق هسته‌ای موسوم به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) قرار بگیرد.

طبق این گزارش، در این گفت‌وگوهای تلفنی، چو بر حمایت سئول از احیای برجام تاکید و ابراز امیدواری کرد که توافق بتواند به حل و فصل مسائل معلق کره جنوبی در ارتباط با ایران کمک کند.

علی باقری معاون سیاسی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران عصر چهارشنبه ۲۲ تیرماه در توئیتی با اشاره به تماس تلفنی‌اش با همتای کره جنوبی نوشت: در تماس تلفنی آقای «چو هیون دونگ» معاون اول وزیر خارجه کره تاکید کردم دولت و مردم ایران از دولت جدید کره انتظار دارند فورا منابع ارزی ایران در بانک‌های کره‌ای آزاد گردد تا زمینه برای بهبود روابط دو کشور فراهم شود. طرف کره‌ای اظهار داشت سئول با جدیت در پی راهی برای حل این مشکل است.

به گزارش فارس، بدهی کره جنوبی به ایران در ازای خرید میعانات گازی در دو بانک این کشور، مجموعاً به ارزش هفت میلیارد دلار است که از سپتامبر ۲۰۱۸ میلادی (شهریورماه ۱۳۹۷) به بهانه تحریم‌های آمریکا پرداخت نشده است. از آن زمان تاکنون سفرهایی بین مقامات دو کشور انجام و رایزنی‌هایی صورت گرفته که عملاً تاکنون تحولی در این زمینه رخ نداده است.

«سعید خطیب‌زاده» سخنگوی سابق دستگاه دیپلماسی ۳۰ خرداد ماه سالجاری در نشست هفتگی با خبرنگاران درباره پرداخت بدهی کره جنوبی به ایران گفته بود: دولت جدیدی در کره بر سر کار آمده و حرف‌ها و وعده‌هایی داده‌اند و گفتند می‌خواهند بدهی ایران را پرداخت کنند، ولی هیچ حرکتی را همچنان ندیدیم و منتظریم ببینیم تفاوت دولت جدید و دولت عهدشکن قبلی در حوزه پرداخت بدهی‌ها چیست. به دولت جدید کره وقت می‌دهیم به صورت عملی نشان دهد که مثل دوستانی که در منطقه داشتیم چه اقدامی را در بازپرداخت بدهی‌ها انجام می‌دهد./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار