شلیک به یک کارمند در زاهدان+ جزئیات حضور همزمان ۵ ناوگروه نیروی دریایی در آب‌های بین‌المللی درگذشت اولین فرمانده دافوس بعد از انقلاب اسلامی پزشکیان: دولت از سربازان گمنام امام زمان حمایت می‌کند پزشکیان: با برطرف کردن کانون‌های ناآرامی مانع سوءاستفاده دشمنان شویم جیش‌الظلم مسئولیت انفجار چابهار را بر عهده گرفت برگزاری جلسه سران قوا به میزبانی پزشکیان طرح مجلس برای ساماندهی و شفافیت عملکرد شرکت‌های دولتی رهگیری پهپاد کرّار توسط جنگنده رهگیر میگ ۲۹ سردار قاآنی به زیارت امام زاده جعفر (ع) پیشوا رفت + عکس ابوترابی، امام جمعه تهران: کاهش اقتدار سیاسی هدف اصلی منازعات نرم است؛ راهی جز وحدت و انسجام نیست توضیحات خسروپناه درباره شایعه برکناری جمیله علم‌الهدی از شورای عالی انقلاب فرهنگی وزیر دفاع: ماهیت وجودی انقلاب ما با ماهیت وجودی آمریکا در پارادوکس است؛ نمی‌توانیم در کنار یکدیگر قرار بگیریم فاطمی، نماینده مجلس: رفع فیلترینگ تلگرام و اینستاگرام ظرف ۶ ماه آینده انجام می‌شود دریادار سیاری: رزمایش مشترک ذوالفقار ۱۴۰۳ ارتش از فردا آغاز می‌شود

آفت‌ قراردادهای اقتصادی محرمانه

روز گذشته وزیر نفت در کنفرانس خبری گفت: در حال مذاکره با شرکت های خارجی در حوزه نفت و گاز هستیم ولی تا نهایی شدن قرارداد، مذاکرات و جزئیات قرارداد محرمانه است.
تاریخ انتشار: ۱۴:۴۵ - ۱۶ بهمن ۱۳۹۶ - 2018 February 05
کد خبر: ۱۴۸
تعداد نظرات: ۱ نظر
به گزارش راهبرد معاصر؛ قرارداد پژو، رنو، ایرباس، بویینگ، توتال و غیره محرمانه است. دولت به عنوان متولی اصلی علت آن را توضیح نمی دهد، دستگاه های مسئول در حوزه های مختلف لزومی برای شفاف سازی درباره این قراردادها نمی بینند. ولی باید دید چنین قراردادهای محرمانه ای چه هزینه های برای مردم دارد.

در دوران پسا برجام وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت راه و شهرسازی و وزارت نفت قراردادهای محرمانه ای را با شرکت های خارجی به مرحله اجرا درآوردند و بیم آن می رود که سرنوشت چنین قراردادهای، مشابه کرسنت بار دیگر تکرار شود.

روز گذشته وزیر نفت در کنفرانس خبری گفت "در حال مذاکره با شرکت های خارجی در حوزه نفت و گاز هستیم ولی تا نهایی شدن قرارداد، مذاکرات و جزئیات قرارداد محرمانه است." به نظر می رسد هدف دولت در خصوص محرمانه بودن قراردادها، آن است که بدون بررسی آن در رسانه ها و در نظر گرفتن نظرات کارشناسی در بازه زمانی کوتاه آنها را به نتیجه برساند و قرارداد را خروجی برجام معرفی کند، فارغ از اینکه شاید قرارداد منعقد شده در آینده خسارات جبران ناپذیری را همانند کرسنت در دوران اصلاحات بر کشور تحمیل کند. کما اینکه وقتی جزئیات قرارداد با یک شرکت نروژی هویدا گشت، سبب شد جلوی قرارداد گرفته شود زیرا منابع ملی کشور به بهای اندک در اختیار آن ها قرار می گرفت. 

ولی آنچه مشخص است قراردادهای محرمانه سه آفت اساسی دارند: 1- کاهش اعتماد عمومی به دولت 2- شکل گیری رانت در بخش مربوطه 3- ارزان فروشی منابع کشور. پس ضرورت  دارد راهکاری برای عدم شفاف سازی در اینگونه مسائل تدوین و اجرایی گردد.

ارسال نظر
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
علیرضا
Iran, Islamic Republic of
۲۰:۱۶ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۶
0
0
سلام. متاسفانه دولت در روند شفاف سازی قراردادهای اقتصادی به هیچکس پاسخگو نیست. باید منتظر ماند پس از پایان این دولت نتیجه اقدامات آن را مشاهده کرد! ...