قیمت بلیت اتوبوس برای اربعین تا آخر هفته اعلام می‌شود-راهبرد معاصر

قیمت بلیت اتوبوس برای اربعین تا آخر هفته اعلام می‌شود

رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای گفت: تا آخر این هفته قیمت اتوبوس‌های اربعین اعلام می‌شود و برای ایجاد عدالت، هیچ اتوبوس قراردادی و دربستی نخواهیم داشت.
تاریخ انتشار: ۱۶:۵۳ - ۳۱ مرداد ۱۴۰۱ - 2022 August 22
کد خبر: ۱۴۸۰۵۳

به گزارش راهبرد معاصر، داریوش امانی شب گذشته در برنامه تلویزیونی «در مسیر» شبکه افق درباره تردد زمینی زائران به سمت عراق گفت: سال ۱۳۹۸، ۳۳ درصد از زائران از طریق حمل و نقل عمومی مشرف شدند و امسال نیز برآورد ما این است که ۳۵ درصد از زائران را در این بخش خدمات‌رسانی کنیم و مابقی از طریق جاده‌ها و با ماشین شخصی‌شان تردد خواهند کرد. با توجه به اینکه افزایش تعداد زائران را خواهیم داشت، در حال رایزنی هستیم که از سایر ناوگان‌های دیگر استفاده کنیم. البته نمی‌توان هر ناوگانی را به کار گرفت و باید از نظر معاینه فنی و سایر پارامترها مورد تأیید قرار گیرند.

وی اضافه کرد: در حال حاضر ۸ هزار دستگاه اتوبوس که مربوط به ناوگان خصوصی است تدارک دیده شده و آماده خدمت‌رسانی به زائران است که با نزدیک شدن به ایام اربعین و بر طبق مصوبه ستاد اربعین کشور قیمت بلیت آن را اعلام خواهیم کرد. هنوز قیمت بلیت‌ها نهایی نشده و در مرحله بررسی است. از سوی دیگر ظرفیت ۴ تا ۵ هزار دستگاه اتوبوس در بخش دولتی را داریم. در حال رایزنی هستیم که در آن ایام و به ویژه زمان برگشت زائران از این ظرفیت استفاده کنیم، اما هنوز قطعی نشده است.

وی با تاکید بر اینکه از ابتدای سال ستاد اربعین در وزارت راه و شهرسازی در حال فعالیت است گفت: از ابتدای سال مذاکرات زیادی را با انجمن‌های صنفی بخش مسافری داشته‌ایم تا هم هزینه‌ها و دغدغه‌های رانندگان این ناوگان را ببینیم و از سوی دیگر سفر ارزانی را برای مردم به ارمغان بیاوریم.

امانی با اشاره به همزمانی اربعین با پیک سفرهای داخلی در شهریور ماه گفت: تلاش ما این است که حداکثر ظرفیت خود را برای اربعین بگذاریم و در کنارش ظرفیتی را برای داخل کشور قرار بدهیم. با توجه به بازگشایی دانشگاه‌ها و پایان تابستان، حتماً سفرهایی به دیگر مناطق کشور را نیز داریم.

وی ضمن تشریح فعالیت‌های سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای برای بهبود وضعیت جاده‌های منتهی به مرز گفت: ایمن‌سازی جاده‌های منتهی به مرز، خط‌کشی، علائم‌گذاری، قراردادن نیوجرسی، رفع نقاط پرحادثه، روکش آسفالت و … از جمله برنامه‌هایی است که در دستور کار ما قرار گرفته است. این اقدامات در حال انجام است و نزدیک به هزار میلیارد تومان از اعتبارات سازمانی برای پایانه‌های مرزی و جاده‌ها اختصاص داده شده است.

امانی در بخش دیگری از صحبت‌های خود آخرین وضعیت پایانه‌های مرزی را تشریح کرد و گفت: همانطور که می‌دانید امسال چند پایانه مرزی اضافه شده است؛ پایانه‌های مرزی ریمدان و میرجاوه برای زائران خارجی است و مرز تمرچین و باشماق برای شمال غرب کشور در نظر گرفته شده است. همچنین در پایانه‌های مهران (شهید سلیمانی)، شلمچه و چزابه، بسیاری از کارها نظیر ساماندهی گیت‌های خروجی و زیرساخت‌های رفاهی را از سال گذشته آغاز کردیم. برای مثال، با توجه به اینکه همزمان با اربعین پیش‌بینی می‌شود که دمای هوا در مرز مهران به ۴۸ درجه برسد، نصب سایه‌بان‌ها را دنبال می‌کنیم.

وی درباره مرز تمرچین و باشماق که امسال برای زائران اربعین در نظر گرفته شده است، گفت: پایانه‌های مرزی این دو منطقه نوساز و جدید است و قبلاً نیز مسافرانی که قصد سفر به اقلیم کردستان داشتند از اینجا استفاده می‌کردند. البته ظرفیت پذیرش مسافر در آنها روزانه ۲ هزار نفر است و قطعاً در ایام اربعین جمعیت بیشتری مراجعه خواهند کرد. بنابراین باید تلاش کنیم که در این دو پایانه را بهبود ببخشیم. علاوه بر این، راه‌های مواصلاتی به این دو مرز نیز باید از نظر میزان روشنایی جاده، جداکننده و خط‌کشی ارتقا پیدا کند. به نظر می‌رسد که از نظر ایمنی جاده‌ای وضعیت خوبی دارند و اگر مقررات راهنمایی و رانندگی رعایت شود، مشکلی نخواهیم داشت. هم‌وطنان ما در استان‌های آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل و زنجان بتوانند از این دو مرز استفاده کنند.

وی توصیه‌ای برای کسانی که با خودروی شخصی به مرز می‌روند داشت و گفت: خواهش من این است که هم‌وطنانی که قصد حرکت به مرز با ماشین شخصی را دارند، از تمام ظرفیت اتومبیل خود استفاده کنند و از خودروهای تک‌سرنشین و دو سرنشین جلوگیری کنند. این کار باعث کاهش ترافیک می‌شود. هم‌چنین سعی کنند که سفر خود را به روزهای پایانی موکول نکنند و در برگشت نیز خیلی سریع برنگردند. رعایت نکات ایمنی نیز یکی از بدیهیات است.

رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای در پاسخ به سوالی درباره دو بانده شدن جاده منتهی به مرز مهران گفت: بخشی از این کار انجام شده، اما چون مسیر کوهستانی است فرآیند پیچیده‌ای دارد. البته باید تاکید کنم آن گره‌های ترافیکی که بعضاً باعث می‌شد زائران ساعت‌ها در ترافیک بمانند، برطرف شده و پلی که در آن منطقه است، تعریض شد.

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه قیمت اتوبوس‌های اربعین تا آخر هفته اعلام می‌شود، گفت: سامانه ۱۴۱ سازمان راهداری آماده پاسخگویی به شکایات است و نظارت کاملی خواهیم داشت تا مبادا کسی بلیت این اتوبوس‌ها را به قیمت بالاتر بفروشد. دقت داشته باشید که بلیت‌های ما روز فروش است و به هیچ عنوان بحث دربستی و قراردادی را نخواهیم داشت. این اقدام، قدرت نظارت ما برای کنترل قیمت را بالاتر می‌برد. همانطور که هواپیمای چارتری نخواهیم داشت، اتوبوس دربستی و قراردادی نیز نداریم.

وی هم‌چنین تاکید کرد: بیمه مسافر در قیمت بلیت لحاظ شده است.

معاون وزیر راه درباره عوارض آزادراهی که مدتی قبل گران و سپس ملغی شد گفت: تا بعد از اربعین عوارض آزادراهی هیچ تغییری نخواهد داشت. هم‌چنین قرار شده است که کارشناسی مجددی انجام شده و قیمت‌ها اعلام رسمی خواهد شد./ مهر

ارسال نظر
آخرین اخبار