علت تاخیر در مذاکرات ایران و عربستان چیست؟-راهبرد معاصر
عراقچی: نتیجه نسخه دوم فشار حداکثری، نسخه دوم شکست حداکثری است افزایش شمار شهدای لبنان به ۳۲۸۷ شهید درخواست ۱۷ سال زندان برای افشاگر پنتاگون درخواست عربستان از کشور‌های جهان برای پیوستن به ائتلاف بین‌المللی اجرای راهکار دودولتی انفجار یک پهپاد در منطقه حساس نظامی در جنوب «حیفا» عراقچی: ایران از هیچ کوششی برای افزایش مراودات با همسایگان دریغ نمی‌کند بیانیه مشترک ایران، روسیه و ترکیه درباره مسائل منطقه + جزئیات نتایج اجلاس فوق العاده سران کشور‌های اسلامی ـ عربی از زبان معاون وزیر خارجه بن فرحان: شورای امنیت قادر به تعامل با نزاع منطقه نیست عارف با بن سلمان دیدار کرد + عکس جزئیات گفت‌وگوی نتانیاهو و ترامپ درباره ایران رایزنی الاعرجی با سردار سلامی درباره توافقنامه امنیتی ایران و عراق بیانیه پایانی نشست ریاض: قدس خط قرمز امت عربی و اسلامی است سفیر ایران در روسیه: سخنگوی پوتین نیستم، اما سیاست مسکو دلارزدایی است ادعای اسکای نیوز عربی: الاعرجی در سفر به تهران حامل پیامی از جانب آمریکا درباره پاسخ ایران به حمله اسرائیل است

علت تاخیر در مذاکرات ایران و عربستان چیست؟

سفیر ایران در کویت به آخرین تحولات مذاکرات ایران و عربستان پرداخت و گفت که تهران و ریاض آماده برگزاری دور ششم مذاکرات هستند، اما تحولات اخیر عراق باعث به تاخیر افتادن این مذاکرات شده است.
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۶ - ۰۲ شهريور ۱۴۰۱ - 2022 August 24
کد خبر: ۱۴۸۳۶۲

به گزارش راهبرد معاصر,  محمد ایرانی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در کویت در گفتگو با روزنامه الرای درخصوص برگزاری دور جدید مذاکرات تهران و ریاض گفت: قرار بود دور ششم مذاکرات میان ایران و عربستان ماه گذشته برگزار شود و قرار بود به محض پایان این مذاکرات حسین امیر عبداللهیان، وزیر خارجه ایران و فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان با همدیگر دیدار کنند.

 


وی گفت که با توجه به تحولات اخیر در عراق طبیعی است که باید منتظر بمانیم تا کشور میزبان آماده میزبانی مذاکرات شود.

 

سفیر کشورمان خاطرنشان کرد: موضوع از سرگیری مذاکرات و برگزاری دور ششم مورد اتفاق نظر است، اما ما منتظر فراهم شدن زمینه مناسب برای مذاکرات در عراق هستیم. کمیسیون‌های ایرانی و سعودی آماده از سرگیری مذاکرات هستند.

ایرانی گفت: مسئولان ایرانی نسبت به روند مذاکرات بسیار خوشبین هستند، ما باید منتظر دعوت بغداد از دو طرف برای ازسرگیری مذاکرات بعد از پایان اتفاقات موجود در عراق باشیم.

 

وی در بخش دیگری از سخنان خود با ابراز خوشبینی نسبت به بازگشت سفیر کویت به تهران گفت که حضور بدر عبدالله المنیخ در ایران نشان می‌دهد که روابط دوجانبه گسترش خواهد یافت.

 

پیش از این ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در مورد مذاکرات ایران و عربستان و نتایج پنچ دور مذاکراتی که بین دو کشور انجام شده است، گفت: خوشبختانه به دلیل درک مشترکی که هم در تهران و هم در ریاض شکل گرفته است دو طرف به این اتفاق نظر رسیده‌اند که گفتگو‌های دوجانبه را انجام دهند. با نقش بسیار سازنده‌ای که دولت دوست و برادر عراق به عنوان کشور میزبان ایفا کرده است، پنج دور از گفتگو‌های مشترک ایران و عربستان سعودی در بغداد برگزار شد، ماحصل این گفتگو‌ها مثبت بوده است؛ به عبارتی این انگیزه و ادراک مشترک را ایجاد کرده است که ما نیازمند تداوم این مسیر برای ایجاد فهم مشترک و برداشتن گام اجرایی برای از سرگیری روابط دو کشور هستیم، و خوشبختانه در دو پایتخت این انگیزه و اراده سیاسی وجود دارد. دولت عراق هم همچنان به نقش سازنده و مثبت خود ادامه داده است.

 

او با بیان این که رایزنی‌های که اخیرا دولت عراق با دولت عربستان سعودی انجام داده و گفتگو‌های مستمری که بین مقام‌های عراقی با مقامات جمهوری اسلامی انجام شده، فضای مناسبی ایجاد کرده است که در آینده نزدیک دور بعدی گفتگو‌ها برگزار شود، تصریح کرد: دولت جمهوری اسلامی ایران از ادامه گفتگو‌ها استقبال می‌کند و امیدوار است که گفتگو‌ها به نتایج ملموس و عملی در ارتقا مناسبات دو کشور منجر شود و جمهوری اسلامی ایران از هر گام عملی که از سوی دولت عربستان سعودی به سمت بهبود مناسبات برداشته شود، با جدیت و با گام‌های بیشتری پاسخ خواهد داد.

 

کنعانی در پاسخ به این سوال که آیا زمان دور بعدی این مذاکرات مشخص شده است، اظهار کرد: در قالب رایزنی‌های مشترکی که از طریق برادران عراقی در حال انجام است، به طور عمومی توافق شده است که در آینده نزدیک دور جدید مذاکرات را برگزار کنیم، اما زمان را هنوز را به تاریخ دقیقی نرسیده‌ایم.

 

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به این سوال این مذاکرات در چه سطحی برگزار می‌شود، گفت: مذاکرات در سطحی بود که تصمیم‌گیرنده هستند و می‌توانند دو کشور را به طور کامل نمایندگی کنند و صلاحیت داشته باشند مواضع و دیدگاه‌ها را به طور دقیق و جدی منتقل کنند و براساس نتیجه مذاکرات بتوانند در دو پایتخت نتیجه‌گیری کنند، بنابراین سطح بسیار عالی و مناسبی است که ما را به نتایج مطلوبی برساند./ ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده