داروى متورال چيست/ نحوه مصرف و عوارض-راهبرد معاصر
داروی جدید در آزمایش‌ها، ممکن است روند پیشرفت بیماری پارکینسون را کند کند قاضی پرونده چای دبش: پاسخ بانک‌های شاکی به استعلام‌ها متناظر با سوالات دادگاه تنظیم نشده است خبر جدید وزیر ارشاد درباره هنرمندان ممنوع الفعالیت سازمان هدفمندی یارانه‌ها: مردم حتما حساب بانکی خود را برای دریافت یارانه چک کنند عارف: راهبرد دولت این است که اصلاح قیمت‌ها به سه دهک پایین جامعه آسیبی نرساند کلاس‌های جبرانی دانشگاه‌ها چگونه تشکیل خواهد شد؟ قصاص برای عامل جنایت در بازی خرس وسطی فیلم / گل اول مس رفسنجان به پرسپولیس در دقیقۀ ۴ پیاده‌روی روزانه می‌تواند افسردگی را کاهش دهد لحظهٔ هجوم خودرو به میان جمعیت در آلمان با دست‌کم ۱۱ کشته + فیلم وقوع زلزله ۴ ریشتری در هفتکل ایران ۱۵ - ۱۱ پرتغال/ صعود واترپلو ایران به نیمه نهایی سطح ۲ کاپ جهانی  برتری استقلال مقابل آلومینیوم در ۴۵ دقیقه اول  تساوی یک نیمه‌ای هوادار و نساجی ترکیب آلومینیوم و استقلال اعلام شد

داروى متورال چيست/ نحوه مصرف و عوارض

متورال نوعی داروست که با نام مسدود کننده بتا نیز شناخته می‌شود و براي ایجاد آرامش در عروق خونی و کاهش ضربان قلب عمل می‌کند و فشار خون را کاهش می‌دهد.
تاریخ انتشار: ۰۸:۳۷ - ۰۶ شهريور ۱۴۰۱ - 2022 August 28
کد خبر: ۱۴۸۷۵۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ متورال همچنین می‌تواند احتمال زنده ماندن بعد از حمله قلبی را افزایش دهد. پزشکان شکل طولانی مدت این دارو (Toprol XL) را برای درمان نارسایی قلبی تجویز می‌کنند.


در بعضی موارد ممکن است پزشک متورال را برای درمان ضربان قلب نامنظم تجویز نماید. مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۳ نشان می‌دهد که هنگامی که آمیودارون (یکی دیگر از دارو‌های قلب) استفاده شد، متورال می‌تواند به طور موثری از فیبریلاسیون دهلیزی (یک نوع اختلال در ضربان قلب) پس از جراحی قلبی جلوگیری نماید. گاهی اوقات متورال برای درمان بیماری‌هایی به غیر از مشکلات قلبی تجویز می‌شود، از جمله سردرد میگرنی یا اختلالات حرکتی ناشی از دارو‌هایی که برای درمان بیمار‌های روانی استفاده می‌شود. اداره غذا و دارو (FDA)، متورال را در سال ۱۹۷۸ تحت عنوان برند لوپرسور تایید کرد. امروزه، از این دارو به طور گسترده استفاده می‌شود، پزشکان بیش از ۲۷ میلیون نسخه از این دارو را سالانه تجویز می‌کنند.


هشدار در مورد متورال

متورال فشار خون بالا و درد قفسه سینه را کنترل می‌کند، اما درمانی برای این شرایط محسوب نمی‌شود.

ممکن است تجربه فواید این دارو چند هفته طول بکشد.

اگر آلرژی خاصی دارید، آلرژی شما ممکن است با مصرف متورال شدیدتر شود. همچنین ممکن است بدن شما به دوز معمولی اپی نفرین واکنشی نشان ندهد.

افراد مبتلا به آسم، ضربان قلب آهسته، یا نارسایی قلبی نباید از مسدودکننده‌های بتا از جمله متورال استفاده کنند.

پزشکان باید با احتیاط این دارو را برای افراد مسن و اشخاص مبتلا به دیابت تجویز نمایند.

اگر ضربان قلب آهسته است یا مشکل گردش خون دارید؛ قبل از مصرف متورال به پزشک خود اطلاع دهید.


در صورت داشتن هر یک از علائم زیر، پزشک باید مطلع شود:

آسم یا مشکلات دیگر مربوط به ریه

بیماری کبد

دیابت

تیروئید پرکار (تیروئید بیش از حد فعال)

نارسایی متراکم قلبی

انواع خاصی از نامنظمی در ضربان قلب


همچنین در صورتی که مبتلا به فئوکروموسیتوما هستید که نوعی تومور نادر است و بر روی غده‌ای در نزدیکی کلیه رشد می‌کند و منجر به فشار خون بالا و تپش قلب می‌شود؛ باید به پزشک خود اطلاع دهید.

اگر قصد جراحی خاصی از جمله جراحی دندان دارید؛ پزشک خود را مطلع کنید.


متورال برای اضطراب

مانند انواع دیگر مسدود کننده بتا، گاهی اوقات متورال برای کنترل اضطراب از جمله اضطراب عملکرد ناگهانی و اختلالات اضطرابی مختلف استفاده می‌شود. قبل از مصرف متورال یا هر داروی اضطراب دیگری، با پزشک خود مشورت کنید. ممکن است دارو‌های دیگری برای کنترل اضطراب ایمن‌تر و مناسب‌تر باشند.


متورال (متوپرولول) و بارداری

اگر باردار هستید یا ممکن است باردار شوید و یا به کودک خود شیر می‌دهید، قبل از مصرف متورال به پزشک خود اطلاع دهید. شواهد کافی برای ایمن بودن مصرف متورال در دوران بارداری وجود ندارد، و زنان باردار باید آن را تنها در صورت نیاز شدید مصرف کنند. متورال همچنین می‌تواند به شیر مادر منتقل شود، بنابراین قبل از مصرف متورال به پزشک در مورد شیردهی اطلاع دهید. هیچ شواهدی مبنی بر موثر یا بی خطر بودن متورال برای کودکان زیر ۶ سال وجود ندارد.


عوارض جانبی شایع متورال عبارتند از:

سرگیجه یا ضعف

خستگی

افسردگی

حالت تهوع

خشکی دهان

دل درد

استفراغ

گاز معده یا نفخ

سوزش معده

یبوست

جوش یا خارش

سردی دست و پا

آبریزش بینی


دوز متورال

متورال به صورت قرص در دوز‌های استاندارد ۵۰ و ۱۰۰ میلی گرمی (mg) موجود است. قرص متورال به شکل مصرف طولانی مدت در دوز‌های ۲۵، ۵۰، ۱۰۰ و ۲۰۰ میلی گرمی موجود است، و در هر دو به شکل عمومی و با نام‌های تجاری لوپرسور و Toprol XL موجود هستند.

معمولا دوز اول متورالول ۱۰۰ میلی گرم در روز در یک یا دو دوز مصرف می‌شود.

پزشک ممکن است این دوز را به تدریج افزایش دهد. برای افرادی که قرص‌های Toprol XL طولانی مدت مصرف می‌کنند، دوز اولیه بین ۲۵ تا ۱۰۰ میلی گرم به میزان یک بار در هر روز است.

اگرچه می‌توانید قرص‌های دراز مدت را نصف کرده تا اثر قرص را کم کنید.

هنگام مصرف قرص را خرد نکرده و نجوید./ صدا و سیما

ارسال نظر