توقف موقت صدور مجوز خریدوفروش آنلاین طلا / اعلام ضوابط جدید تا ۵۰ روز دیگر خانه‌های مناطق ۴ و ۵ تهران گران شد + جدول قیمت‌ها ۷۹۲۸ قطعه سکه تمام و ربع ضرب ۱۴۰۳ در حراج مرکز مبادله فروخته شد + قیمت جزئیات فروش محصولات سایپا و پارس خودرو ویژه دهه فجر واکنش سازمان برنامه و بودجه به افزایش یارانه‌ها توضیحات بانک قرض‌الحسنه مهر ایران درباره طرح «وفاق مهر» معرفی بی وای دی سیل ۰۶ جی تی در نمایشگاه خودرو تهران ۱۴۰۳ + عکس افزایش باورنکردنی قیمت آیفون ۱۶ / رشد ۵۰ میلیونی قیمت‌ها پس از رجیستری + جدول قیمت وزیر راه: پیگیر برقراری پرواز پاریس هستیم/ ارتباط ایران ایر با لغو پرواز تهران - پاریس شایعه است بادنجان رکورددار گرانی خوراکی‌ها شد قیمت طلا، سکه و ارز امروز پنجشنبه ۱۱ بهمن‌ماه ۱۴۰۳ + جدول  قیمت طلا آبشده نقدی، امروز ۱۱ بهمن ۱۴۰۳ واکنش سازمان هواپیمایی کشوری به لغو پرواز تهران-پاریس: فرانسه دلیل روشنی اعلام نکرده است قیمت دلار مبادله‌ای امروز ۱۱ بهمن ۱۴۰۳ مه‌گرفتگی پرواز‌های فرودگاه مشهد را متوقف کرد

رتبه ۱۱۲ ایران در ضریب جینی

جدیدترین برآورد سازمان ملل نشان می‌دهد متوسط ضریب جینی ایران طی سال های ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۱ به ۴۰.۹ واحد رسیده است و ایران از نظر شکاف درآمدی در وضعیت بهتری نسبت به آمریکا، ترکیه و مالزی قرار گرفته است.
تاریخ انتشار: ۱۰:۳۲ - ۲۰ شهريور ۱۴۰۱ - 2022 September 11
کد خبر: ۱۵۰۲۹۲

به گزارش راهبرد معاصر، سازمان ملل در جدیدترین گزارش خود از سلسله گزارش‌های توسعه انسانی ضریب جینی 156 کشور جهان از جمله ایران را اعلام کرده است.

 

ضریب جینی ارقامی بین 0 تا 100 را در برمی‌گیرد که هرچه این رقم بیشتر باشد دلالت بر شکاف و نابرابری درآمدی بیشتر در یک کشور دارد.

 

سازمان ملل در گزارش توسعه انسانی 2022 متوسط ضریب جینی ایران بین سال‌های 2010 تا 2021 را 40.9 اعلام کرده است.

 

ایران میان 156 کشوری که در این گزارش مورد بررسی قرار گرفته‌اند از نظر میزان ضریب جینی در رتبه 112 قرار گرفته است.

 

*شکاف درآمدی در آمریکا، ترکیه و مالزی بیشتر از ایران

بر اساس این گزارش شکاف درآمدی در آمریکا به عنوان بزرگترین کشور صنعتی جهان بیشتر از ایران است. سازمان ملل ضریب جینی آمریکا را 41.5 اعلام کرده است.

 

برخی دیگر از کشورها که شکاف درآمدی بیشتری نسبت به ایران دارند عبارتند از: ترکیه با ضریب جینی 41.9، برزیل با ضریب جینی 48.9، مالزی با ضریب جینی 41.1 و مکزیک با ضریب جینی 45.4.

 

آفریقای جنوبی نیز با ضریب جینی 63 بیشترین شکاف درآمدی را در بین کشورهای جهان طی سال‌های 2010 تا 2021 داشته است. اسلواکی با ضریب جینی 23.2 به عنوان کشوری شناخته شده است که کمترین شکاف درآمدی را طی سال‌های 2010 تا 2021 داشته است.

 

بر اساس این گزارش در سال 2021 یک درصد جمعیت ثروتمند ایران 18.2 درصد از کل درآمد کسب شده در این سال را به خود اختصاص داده است. همچنین 10 درصد جمعیت ثروتمند ایران طی سال‌های 2010 تا 2021 بالغ بر 31.7 درصد از کل درآمد کسب شده در این دوره را به دست آورده‌اند.

 

میزان درآمد 40 درصد جمعیت فقیر جامعه طی سال‌های 2010 تا 2021 نیز تنها 16.3 درصد از کل درآمد کسب شده در این دوره برآورد شده است. بر این اساس درآمد 40 درصد جمعیت کمتر از درآمد یک درصد ثروتمند طی این سال‌ها بوده است./ 

ارسال نظر