اعتراض تند وزیر صمت به قطع کامل برق صنایع بزرگ در ۱۵ روز آینده بیانیه اسنپ پی در پی صدور رای شورای رقابت؛ از حق قانونی تجدیدنظرخواهی استفاده می‌کنیم سهمیه بنزین در کارت‌های بانکی؛ اجرای طرح نهایی از مرداد ۱۴۰۴ صدور مجوز افتتاح اولین شعبه بانک روسی در ایران هشدار آبفا درباره تداوم خشکسالی در تهران / کاهش ۴۵ درصدی بارندگی و افت منابع آبی سد ماملو واردات خودرو و تلفن همراه مشمول دریافت ضمانت‌نامه بانکی در گمرک شد روز‌های پنجشنبه شعب کشیک بانک‌ها دایر است قیمت طلا، دلار، سکه و ارز ۱۴۰۴/۰۲/۲۳ پرداخت دیه ۵۹ جان باخته حادثه بندر رجایی جاده چالوس تا پایان اردیبهشت مسدود است تعرفه بسته‌های اینترنت تغییر می‌کند؟ درآمد ماهانه ۱۵ میلیون تومانی خانواده‌های محروم در طرح توانمندسازی محرومان تمدید معافیت واردات طلا، نقره و پلاتین خام از مالیات تا آذر ۱۴۰۴ وزیر کار: مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی با ۳۰ درصد افزایش واریز می‌شود گوشت گرم از فهرست کالا‌های اساسی خارج شد

رتبه ۱۱۲ ایران در ضریب جینی

جدیدترین برآورد سازمان ملل نشان می‌دهد متوسط ضریب جینی ایران طی سال های ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۱ به ۴۰.۹ واحد رسیده است و ایران از نظر شکاف درآمدی در وضعیت بهتری نسبت به آمریکا، ترکیه و مالزی قرار گرفته است.
تاریخ انتشار: ۱۰:۳۲ - ۲۰ شهريور ۱۴۰۱ - 2022 September 11
کد خبر: ۱۵۰۲۹۲

به گزارش راهبرد معاصر، سازمان ملل در جدیدترین گزارش خود از سلسله گزارش‌های توسعه انسانی ضریب جینی 156 کشور جهان از جمله ایران را اعلام کرده است.

 

ضریب جینی ارقامی بین 0 تا 100 را در برمی‌گیرد که هرچه این رقم بیشتر باشد دلالت بر شکاف و نابرابری درآمدی بیشتر در یک کشور دارد.

 

سازمان ملل در گزارش توسعه انسانی 2022 متوسط ضریب جینی ایران بین سال‌های 2010 تا 2021 را 40.9 اعلام کرده است.

 

ایران میان 156 کشوری که در این گزارش مورد بررسی قرار گرفته‌اند از نظر میزان ضریب جینی در رتبه 112 قرار گرفته است.

 

*شکاف درآمدی در آمریکا، ترکیه و مالزی بیشتر از ایران

بر اساس این گزارش شکاف درآمدی در آمریکا به عنوان بزرگترین کشور صنعتی جهان بیشتر از ایران است. سازمان ملل ضریب جینی آمریکا را 41.5 اعلام کرده است.

 

برخی دیگر از کشورها که شکاف درآمدی بیشتری نسبت به ایران دارند عبارتند از: ترکیه با ضریب جینی 41.9، برزیل با ضریب جینی 48.9، مالزی با ضریب جینی 41.1 و مکزیک با ضریب جینی 45.4.

 

آفریقای جنوبی نیز با ضریب جینی 63 بیشترین شکاف درآمدی را در بین کشورهای جهان طی سال‌های 2010 تا 2021 داشته است. اسلواکی با ضریب جینی 23.2 به عنوان کشوری شناخته شده است که کمترین شکاف درآمدی را طی سال‌های 2010 تا 2021 داشته است.

 

بر اساس این گزارش در سال 2021 یک درصد جمعیت ثروتمند ایران 18.2 درصد از کل درآمد کسب شده در این سال را به خود اختصاص داده است. همچنین 10 درصد جمعیت ثروتمند ایران طی سال‌های 2010 تا 2021 بالغ بر 31.7 درصد از کل درآمد کسب شده در این دوره را به دست آورده‌اند.

 

میزان درآمد 40 درصد جمعیت فقیر جامعه طی سال‌های 2010 تا 2021 نیز تنها 16.3 درصد از کل درآمد کسب شده در این دوره برآورد شده است. بر این اساس درآمد 40 درصد جمعیت کمتر از درآمد یک درصد ثروتمند طی این سال‌ها بوده است./ 

ارسال نظر