تماس‌های وزیر خارجه مصر با همتایان ایرانی و عمانی و ویتکاف جزئیات نامه یک مقام ارشد حماس به عراقچی احتمال حضور گروسی در سومین دور مذاکرات ایران و آمریکا در ژنو رایزنی وزیران خارجه ایران و عمان در ارتباط با آخرین وضعیت مذاکرات تهران ـ واشنگتن رایزنی السودانی و فرستاده آمریکا به سوریه درباره تحولات منطقه هشدار امنیتی سفارت آمریکا در مکزیک عراقچی به ترامپ: کنجکاوید بدانید چرا تسلیم نمی‌شویم؟ چون ما «ایرانی» هستیم عمان: خوشحالیم که مذاکرات ایران و آمریکا روز پنجشنبه برگزار می‌شود منابع پاکستانی: ۸۰ تروریست در حملات به افغانستان کشته شدند عراقچی: توافقی بهتر از برجام امکان‌پذیر است آکسیوس: مذاکرات ایران و آمریکا با یک شرط جمعه برگزار می‌شود العربی الجدید: برخی گروه‌های عراقی برای حمایت نظامی از ایران در صورت جنگ آماده شده‌اند عراقچی از مذاکرات با آمریکا در روز پنجشنبه در ژنو خبر داد عراق: در حال پیگیری بازگرداندن زندانیان داعش به کشور‌های خودشان هستیم/ تروریست‌هایی که به عراق منتقل شده‌اند، به بیش از ۶۷ کشور مختلف تعلق دارند عضو دولت قانون: نوری المالکی تنها نامزد چارچوب هماهنگی برای نخست‌وزیری عراق است

آمریکا:هنوز برای احیای توافق هسته‌ای با ایران خیلی دیر نشده است

«ند پرایس»، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا می‌گوید که هنوز برای احیای توافق هسته‌ای با ایران خیلی دیر نشده است.
تاریخ انتشار: ۲۳:۵۲ - ۲۲ شهريور ۱۴۰۱ - 2022 September 13
کد خبر: ۱۵۰۶۱۳

به گزارش راهبرد معاصر این سخنان سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا پس از آن مطرح شده که رسانه‌ها روز سه‌شنبه به نقل از «آنتونی بلینکن»، وزیر امور خارجه این کشور گزارش دادند که او تهران را متهم کرده که آنچه برای احیای توافق لازم است را انجام نمی‌دهد.

با این حال پرایس مدعی شده که واشنگتن طرح‌هایی را برای شرایطی که به زعم او، ایران نخواهد یا نتواند به پایبندی متقابل بازگردد، دارد.

آمریکا در حالی همواره سعی می‌کند توپ را در خصوص مذاکرات رفع تحریم‌ها در زمین ایران بیندازد که تاکنون از برآورده ساختن سه خواسته اصلی ایران مبنی بر پایان ادعاهای سیاسی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه تهران، رفع کامل تحریم‌ها و ارائه تضمین در خصوص عدم خروج مجدد از برجام خودداری کرده است.

در همین حال سه‌کشور اروپایی موسوم به تروئیکا نیز که عضو برجام هستند همچنان بر مواضع غیرسازنده خود در خصوص مذاکرات رفع تحریم‌ها اصرار دارند.

این سه کشور اروپایی اخیرا در بیانیه‌ای مدعی شدند: «هنگامی که در حال نزدیکتر شدن به یک توافق بودیم، ایران مسائل جداگانه‌ای را دوباره باز کرد که به تعهدات الزام‌آور قانونی تحت معاهده منع گسترش سلاح‌های اتمی (NPT) و توافق پادمانی انجام شده با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مربوط است. این درخواست اخیر تردیدهایی جدی در قصد و تعهد ایران برای رسیدن به نتیجه موفقیت‌آمیز درباره برجام ایجاد کرده است. موضع ایران با تعهدات الزام‌آور قانونی در تناقض بوده و چشم‌انداز احیای برجام را تضعیف می‌کند».

در پاسخ به این بیانیه، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: این اقدام موضعی نادرست و نسنجیده در یک زمان نادرست بود و ناشی از محاسبات نادرست طرف اروپایی بود. جمهوری اسلامی ایران در روند مذاکرات جاری همه تلاش خودش را به خرج داد که مبتکرانه و سازنده عمل کرده و مسیر را به سمت انجام توافق باز کند.

وی افزود: جای تاسف دارد که صادرکنندگان سه گانه این بیانیه به جای پاسخ مثبت به اقدامات سازنده ایران در مسیر دستیابی به توافق و به جای تشکر و قدردانی از نقش سازنده ایران در همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، متاسفانه تحت تأثیر و فشارپذیری از سوی رژیمی قرار گرفتند که عضو هیچکدام از نظام‌های جامع پادمانی آژانس نیست و متاسفانه در مسیر یک رویکرد غیرسازنده قرار گرفتند./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر