توضیحات سخنگوی دولت درباره تقدیم لایحه الحاق دولت ایران به سازمان شانگهای به مجلس-راهبرد معاصر
انتقاد آیت‌الله مدرسی از گرانی‌ها و افزایش سقط جنین تجمع ضدصهیونیستی مردم تهران مقابل دفتر سازمان ملل محسن رضایی: اروپا بزرگترین بازنده آمدن ترامپ است عارف: عزم ایران و روسیه بر توسعه روابط در بالاترین سطح استوار است خطیب نماز جمعه تهران: شورای حکام در خط رژیم آدمکش صهیونیستی حرکت می‌کند پزشکیان: با نگاه بسیجی می‌توان برای کشور عزت‌آفرینی کرد وزیر کشور: پرونده انتصاب استانداران هفته آینده بسته می‌شو‌د پزشکیان: حل مشکل ناترازی‌ها با روند‌های اداری امکان‌پذیر نیست سرلشکر سلامی: مردم ایران مطمئن باشند که انتقام خود را از اسرائیل خواهیم گرفت پزشکیان: مهم‌ترین مولفه توسعه پایدار در کشور افزایش سطح سلامت مردم است اسماعیل شوشتری، وزیر اسبق دادگستری درگذشت واکنش شریعتمداری به انتشار شعری به نام رهبری: غفلت کردیم وزیر علوم: ۱۵۰ دانشجوی تعلیقی را بی سر و صدا برگرداندیم پزشکیان: برای خدمتگزاری به مردم آمده‌ایم؛ قرار نیست بر آنها تحکم کنیم پزشکیان: با هیچ کشوری خصومت نداریم، اما قطعا زیر بار زور هم نخواهیم رفت

توضیحات سخنگوی دولت درباره تقدیم لایحه الحاق دولت ایران به سازمان شانگهای به مجلس

سخنگوی دولت تاکید کرد: لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به سازمان همکاری شانگهای پس از تصویب در دولت، جهت طی تشریفات قانونی تقدیم مجلس شد.
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۰ - ۲۳ شهريور ۱۴۰۱ - 2022 September 14
کد خبر: ۱۵۰۶۲۹

به گزارش راهبرد معاصر، علی بهادری‌جهرمی صبح امروز چهارشنبه 23 شهریور در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: «لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به سازمان همکاری شانگهای پس از تصویب در دولت، جهت طی تشریفات قانونی تقدیم مجلس شد. با توسعه متوازن سیاست خارجی در دولت سیزدهم برای تامین منافع ملی، عضویت ایران در سازمان شانگهای، بزرگترین بازار منطقه‌ای جهان، با جدیت در‌حال پیگیری است».

 

 سازمان همکاری شانگهای در سال ۱۹۹۶ توسط رهبران چین، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان و تاجیکستان با هدف برقرار کردن موازنه در برابر نفوذ آمریکا و ناتو در منطقه، پایه‌گذاری شد. این سازمان در ابتدا با عنوان «شانگ‌های ۵» نامگذاری شد؛ اما مدتی بعد و پس از پیوستن ازبکستان در سال 2001 به این سازمان، رسماً به نام «سازمان همکاری شانگهای» تغییر نام داد.

 

کشورهای چین و روسیه نقش اصلی و تعیین‌کننده‌ای در سازمان شانگ‌های دارند. این سازمان در سال 2015 با عضویت هندوستان و پاکستان موافقت کرد.

 

جمهوری اسلامی ایران نیز در سپتامبر ۲۰۲۱ و در پایان اجلاس بیست‌ویکم که در دوشنبه، پایتخت تاجیکستان برگزار شد، با رأی تمام اعضا رسماً به عضویت اصلی این سازمان درآمد./ فارس

 

ارسال نظر