عرضه سکه‌های بهار آزادی تاریخ ۱۴۰۴ از نیمه اسفندماه وزیر نفت: ۷۰ هزار بشکه در روز به تولید نفت خام افزوده شد از سرگیری مجدد پرواز مشهد-کراچی با پرواز ایران ایر از ۵ اسفند رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه: بعد از سال ۱۳۹۷ که خروج برجام اتفاق افتاد وضع مجموع عمومی اداره دولت متاثر شد ساعت ۲۳ امشب آخرین فرصت واریز وجه حراج سکه طلای مرکز مبادله ایران کنسرو ماهی ۱۴ درصد گران شد تغییر محدودیت سقف دارایی اشخاص در گواهی سپرده شمش نقره کندوان و هراز برفی است؛ انسداد ۳ محور فرعی افزایش مجدد قیمت لبنیات صحت دارد؟ ورود مجلس به مسدودسازی درگاه‌های پرداخت رمزارز قیمت طلا در بازار ایران اول بهمن ۱۴۰۳ / سکه در کانال ۵۷ میلیون تومان دوام نیاورد یارانه دی ماه واریز شد مهلت ۲ هفته‌ای بارگذاری یا اصلاح اطلاعات حقوق و مزایای کارکنان در سال ۱۴۰۳ معاون وزیر کار: ۳۰ درصد از جمعیت ۱۸ تا ۲۴ سال کشور، تحصیلات متوسطه دوم ندارند شرکت گاز: مصرف گاز در تهران به ۱۱۲ میلیون مترمکعب رسید

پیش‌بینی هفتگی بورس / بازار از بلاتکلیفی خارج شد؟

چند هفته‌ای می‌شود که شاخص کل بورس روند نزولی به خود گرفته است، یک کارشناس بازار سرمایه علت این روند و پیش‌بینی هفته آینده را بیان کرده است.
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۴ - ۲۵ شهريور ۱۴۰۱ - 2022 September 16
کد خبر: ۱۵۰۸۱۶

به گزارش راهبرد معاصر شاخص کل بورس چهارشنبه هفته اخیر روی عدد یک میلیون و ۴۱۲ هزار واحدی بود و این هفته به یک میلیون و ۳۸۹ هزار واحدی رسید و افت در حدود ۱٫۶ درصدی را ثبت کرد.

سارا فلاح، تحلیلگر بازار سرمایه گفت: هفته سوم شهریور ماه بورس به پایان رسید. هفته‌ای که با منفی ها شدید آغاز شد و نهایتا شاخص کل با بیش از ۲۵ هزار واحد ریزش هفته را به پایان رساند. یکی از دلایل منفی بودن بازار این هفته ناامیدی از برجام است.

وی ادامه داد: حداقل برای بازه دو سه ماهه بازار انتظار به نتیجه رسیدن مذاکرات را ندارد. اثر این ناامیدی در قیمت دلار آزاد کاملا مشهود بود. دلار غیر رسمی به سمت ۳۱ هزار تومان پیش رفت و انتظار شکست سقف قبلی دور از ذهن نیست. در دلار نیمایی هم شاهد افزایش قیمت بودیم. ارز نیمایی رسما به بالای ۲۷ هزار تومان رسید، رقمی که از آبان ۹۹ بی سابقه بوده است.

دلار و بورس

این کارشناس بازار سرمایه توضیح داد: بر اساس آمار همیشه دلار نیمایی بین ۸۰ الی ۸۵ درصد قیمت ارز آزاد بوده است. بنابراین الان قیمت دلار نیمایی به دلار آزاد متعادل است. اما نسبت بازار سهام به دلار نیمایی برای ما مهم است. دلار نیمایی از خرداد ۱۴۰۰ روند صعودی به خود گرفت و از رقم ۲۰ هزار به ۲۷ هزار تومان رسید یعنی در حدود ۳۵ درصد رشد داشت. در این یکسال و چند ماه شاخص کل در حدود ۲۵ درصد و شاخص هم‌وزن کمتر از ۱۰ درصد بازدهی داشته که این موضوع خبر از ارزندگی و ارزانی بورس می‌دهد.

فلاح اظهار می‌کند: از دیگر دلایل منفی شدن بازار گزارش های یک‌ماهه بود که بورس را ناامید کرد. هنوز گزارش‌های شش ماهه نیامده ولی به نظر می‌رسد که کلیت بازار از این گزارش ها ناامید بوده و در حال پیشخور کردن گزارش های ۶ ماهه است. از سوی دیگر وضعیت قیمت‌های جهانی نزولی است. سیاست های انقباضی فدرزال رزرو همچنان ادامه دارد که باعث شده کامودیتی‌ها به سمت رکود و نزول پیش بروند و چشم انداز روشنی حداقل برای چند ماه آینده از این جهت وجود ندارد.

پیش‌بینی بورس هفته آینده

این تحلیلگر بازار سرمایه در پیش‌بینی بورس هفته آینده گفت: هر چند با ناامید شدن بورس از برجام تا حدی تکلیف بازار مشخص شد و دلار روند صعودی به خود گرفت که این موضوع می‌تواند محرک برای بازار باشد. ولی از طرفی فشار بر دولت بیشتر می‌شود. دیدیم هم در زمان بودجه سال گذشتا دولت نقش حمایتی از بازار نداشت. حتی در ابتدای جنگ اوکراین که قیمت‌های جهانی صعودی شدند دولت به این سودآوری شرکت ها چشم داشت و عوارض سنگین تری را برای انها وضع کرد. بنابراین ترسی در دل بازار وجود دارد که فشار بر دولت باعث فشار بیشتر بر شرکت‌ها می‌شود که ترس به جایی هم است.

وی اضافه کرد: بنابراین همچنان معتقدیم که روند بازار روند نزولی است ولی در هفته آینده با توجه به تعطیلی اول هفته احتمالا بازار کم رمقی داشته باشیم. ارزش معاملات خرد سهام همچنان در حدود ۳ همت باشد و بازار هفته آینده استراحت موقتی در این روند نزولی داشته باشد. البته دقت کنید این به معنای فرصت خرید اصلا نیست. بلکه تنها اصلاحی بسیار جزیی در روند غالب نزولی است

تحلیل تکنیکالی شاخص کل

فلاح تشریح کرد: شاخص کل در روند نزولی قرار گرفته و در حال حاضر به میدلاین این کانال و حمایت افقی ۱۳۸۰ هزار رسیده و انتظار واکنش به این محدوده حمایتی داریم. در دو هفته گذشته ریزش شدیدی رو در شاخص داشتیم که از میانگین متحرک ۳۵ روزه خودش فاصله گرفته است. بنابراین انتظار یک حرکت رو به بالا اما از نوع کارکشن یا اصلاحی رو در این ناحیه داریم.

وی ادامه داد: ار اس آی در منظقه اشباع خرید قرار گرفته که نشان از برتری شدید فروشندگان به خریداران دارد. تا زمانیکه ار اس آی پایین محدوده ۵۰ است انتظار صعودی شدن روند غالب را نداریم. از نظر ایچیموکو هم نگاه کنیم فاصله زیادی بین قیمت و کیجونسن وجود دارد که تارسیدن تنکانسن به آن، احتمالا قیمت مدتی در این محدوده استراحتی را داشته باشد. اما در کل روند نزولی است و انتظار داریم که در عرض چند هفته آینده حمایت ۱۳۸۰ هزار واحد را از دست بدهد و تا حمایت بعدی یعنی محدوده ۱۳۵۰ هزار واحد کاهشی را داشته باشد. البته همونطور که گفته شد تا رسیدن به این محدوده ریز موج‌های اصلاحی خواهیم داشت.

این کارشناس بازار سرمایه در خصوص شاخص هم‌وزن گفت: در شاخص هم وزن وضعیت به نسبت به بهتر است. ار اس آی در محدوده ۵۰ قرار گرفته که تعادل بین فروشندگان و خریداران رو نشون می‌دهد. از نظر ایچیموکو ابر آینده سبز رنگ است که پارامتر مثبتی به حساب می‌آید. قیمت در داخل ابر کومی فعلی قرار گرفته که نشان از بی تصمیمی بازار دارد. اما در محدوده ۴۰۰ هزار واحد هم از نظر تحلیل کلاسیک و هم از نظر ایچیموکو حمایت قوی وجود داره که فعلا انتظار واکنش به این محدوده را داریم./تجارت نیوز

ارسال نظر
آخرین اخبار