پزشکیان: به دنبال اصلاح کمی و کیفی محتوا و شیوه‌های آموزش هستیم بازدید سرلشکر سلامی از پروژه‌های مهم عمرانی در مناطق مرزی شمال غرب کشور نوجوان دهه هشتادی مشاور نسل Z استاندار کرمان شد بقائی: سپاه نماد مقاومت و افتخار ملت است حکم اعدام حمید حسین‌نژاد عامل شهادت ۸ مرزبان ایرانی اجرا شد شهادت یکی از نیرو‌های امنیتی مازندران حین مأموریت ابلاغ «اصلاح آئین‌نامه اجرایی متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان» آملی لاریجانی: فعلاً FATF در مجمع تشخیص قابل بررسی نیست انتصاب محسن اسماعیلی به سمت معاونت راهبردی و امور مجلس رئیس جمهور تصویب کلیات طرح اساسنامه سازمان ملی مهاجرت در کمیسیون امنیت ملی مجلس پزشکیان: ساختار تصمیم‌گیری و اجرایی ما کارآمد نیست اعلام جزئیات جدید از مذاکرات عمان قدردانی پزشکیان از رهبر انقلاب برای مجوز مذاکرات غیر مستقیم قالیباف: کسانی که در فقر شدید هستند باید مورد توجه جدی قرار بگیرند / ارز ترجیحی باید به کالای اساسی داده شود سرلشکر باقری: نیرو‌های مسلح در آمادگی کامل به سر می‌برند

نظر معاون روحانی درباره آزادسازی زندانیان مهریه

معاون حقوقی رئیس‌جمهور گفت: در مورد مهریه هم که بسیاری از بانوان به این منبع مالی متکی هستند، باید راهکارهای جایگزینی را که این نیاز آن‌ها تأمین و طلب‌شان پرداخت شود، به نحو موثر ایجاد کنیم.
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۲ - ۱۰ تير ۱۳۹۸ - 2019 July 01
کد خبر: ۱۵۰۸۷
تعداد نظرات: ۱ نظر

به گزارش راهبرد معاصر، لعیا جنیدی معاون حقوقی رئیس‌جمهور در گفت‌وگویی درباره تصمیم جدید قوه‌قضاییه برای آزادسازی زندانیان مهریه، گفت: به‌طور کل به عنوان یک قاعده حقوقی کسی که مدیون به دیگری است، باید به عنوان یک امر حقوقی و نه کیفری تلقی شود و به تبع الزام به انجام تعهد مالی شود، پس اینکه نباید به دین جنبه کیفری داده شود به عنوان یک سیاست کلی حقوقی در تمامی دنیا درست است، به این معنا که مدیون بودن جرم نیست.

 

وی ادامه داد: این موضوع به عنوان یک سیاست کلی درست است و نباید به دلیل نگاه جنسیتی، اصل سیاست را در این مورد نادیده بگیریم، اما اینکه در موارد خاص، در مورد یک دین به دلیل نوع آن ممکن است سخت‌گیری‌هایی اتفاق بیفتد نیز سابقه وجود دارد، کما اینکه به دیون ناشی از چک، فارغ از اینکه فرد سوء‌نیت داشته یا نداشته است، جنبه کیفری می‌دهیم.

 

معاون حقوقی رئیس‌جمهور که با خبرگزاری خانه ملت گفت‌وگو کرده است، تصریح کرد: مثال دیگر وقتی است که دیونی منجر به حکم قطعی می‌شود، در این فرض چنانچه طرف از ایفای دین فرار کند یا تدارکاتی ببیند تا در پی آن اموالش را به نام دیگران انتقال داده و تعهداتش را اجرا نکند، برای آن جنبه جزایی در نظر گرفته می‌شود.

 

جنیدی تأکید کرد: در مورد مهریه هم که بسیاری از بانوان به این منبع مالی متکی هستند، باید راهکارهای جایگزینی را که این نیاز آن‌ها تأمین و طلب‌شان پرداخت شود، به نحو موثر ایجاد کنیم تا در پی آن بتوان از راهکارهای جزایی صرف‌نظر کرد.

 

وی یادآور شد: اگر نتوانیم در این حوزه راهکار موثر ایجاد کنیم، نباید یک ضمانت اجرایی موجود را از بین ببریم، بدون اینکه بگوییم چه ضمانت اجرایی موثری را جایگزین کرده‌ایم.

 

معاون حقوقی رئیس جمهور در پایان خاطرنشان کرد: این امر مطلوبی است که برای پرداخت مهریه تا جایی که امکان دارد از راهکار کیفری استفاده نکنیم، اما مشروط بر اینکه ضمانت‌های اجرایی موثر جایگزین داشته باشیم و تا زمانی که این امر محقق نشود، حذف ضمانت‌های اجرایی گذشته به توانمندی مالی و تکیه گاهی که بخشش قابل توجهی از بانوان دارند، صدمه وارد می‌کند، بنابراین نباید در این حوزه به طور یک بعدی تصمیم‌گیری شود.

 

منبع: تسنیم

ارسال نظر
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۵۳ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۰
0
0
روحانی با معاوناس دزدن
آخرین اخبار