تصویب قطعنامه علیه تل‌آویو در پارلمان سومالی بیانیه مشترک ایران و کشور‌های عربی و اسلامی درباره سومالی‌لند السودانی: تلاشی مهم را برای دیدار بین ایران و آمریکا در بغداد آغاز کرده‌ایم حضور پوتین با لباس نظامی در قرارگاه فرماندهی ارتش روسیه نفوذ ۱۰ خودروی نظامی اسرائیلی به شمال قنیطره سوریه انتخابات پیش‌رو در رهبری حماس؛ الحیه و مشعل مهم‌ترین گزینه‌های ریاست جنبش سفیر ایران در بغداد: آمریکا در حریم هوایی عراق از ایران جاسوسی می‌کند ریاض به جدایی‌طلبان یمن: صدای عقل را بر ماجراجویی غلبه دهید بازداشت ۷ نفر در ایتالیا به اتهام تامین مالی حماس پیام گروه هکری حنظله خطاب به نتانیاهو در آستانه سفر به آمریکا الحوثی: ارتباط نظام سعودی با تل‌آویو/ نبردهای آتی با اسرائیل حتمی است پای جاسوس ایرانی به اتاق نفتالی بنت رسید زلنسکی: به دیدار ترامپ می‌روم رژیم صهیونیستی در قعر فهرست اعتبار جهانی قرار گرفت غریب آبادی: خصومت دشمنان ناشی از استقلال و پیشرفت‌های ایران است

وال استریت ژورنال:دولت بایدن در تلاش برای تعطیلی بی سروصدای زندان گوانتانامو است

روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» فاش کرده دولت «جو بایدن» در تلاش است که بی‌سروصدا، روند تعطیلی زندان بدنام و مخوف گوانتانامو را انجام دهد.
تاریخ انتشار: ۱۷:۳۱ - ۲۷ شهريور ۱۴۰۱ - 2022 September 18
کد خبر: ۱۵۱۰۳۳

به گزارش راهبرد معاصر به نوشته وبگاه شبکه «راشا تودی»، این روزنامه نوشته، با اینکه تعطیلی این زندان یکی از وعده‌های انتخاباتی بایدن بود، کاخ سفید به‌شکلی مخفیانه این روند را دنبال کرده است تا جنجال سیاسی پیرامون آن ایجاد نشود.

در گزارش وال استریت ژورنال آمده، دولت آمریکا به تعطیلی این بازداشتگاه نزدیک‌تر شده است و تلاش برای انتقال بازداشتی‌ها به دیگر زندان‌های آمریکایی ادامه دارد.

این زندان مخوف در سال ۲۰۰۲ در پایگاه دریایی آمریکا در کوبا احداث شد تا تروریست‌ها در آن نگه‌داری شوند اما اندکی بعد، تصاویر منتشر شده از آن رفتار وحشیانه با بازداشت‌شدگان را نشان دادند که اغلب بدون اتهام مشخص یا برگزاری دادگاه سال‌ها در آنجا به طرز فجیعی نگه‌داری می‌شدند.

مسئول عفو بین‌الملل در آلمان به خبرگزاری فرانسه گفته است، زندان گوانتانامو هم از نظر رویه‌های قانونی و هم مصونیت بابت انجام جدی‌ترین موارد نقض حقوق بشر از جمله شکنجه و ناپدید شدن اجباری «سابقه‌ای خطرناک» محسوب می‌شود.

این مقام عفو بین‌الملل افزود، افراد بازداشت شده در این مکان «به دادگاه عادلانه تحت حاکمیت قانون» دسترسی نداشتند و از جامعه جهانی درخواست کرد به آمریکا جهت تعطیل کردن این زندان فشار وارد کنند.

اکنون برای اولین بار یک دیپلمات ارشد آمریکایی جهت نظارت بر انتقال بازداشتی‌ها از خلیج گوانتانامو منصوب شده است. به نوشته وال استریت ژورنال، دولت بایدن این پیام را متبادر کرده که قصد مداخله در مذاکرات در رویه قضایی مربوط به «خالد شیخ محمد» ندارد که به عنوان مغز متفکر حملات یازده سپتامبر معرفی شده است. این فرد و ۳۶ زندانی دیگر همچنان در زندان گوانتانامو نگه‌داری می‌شوند.

چندی پیش دولت آمریکا «محمد القحطانی» زندانی سعودی در گوانتانامو را که به اتهام تلاش برای مشارکت در حملات یازده سپتامبر در سال ۲۰۲۱ دستگیر شده بود، آزاد و به عربستان سعودی منتقل کرد./فارس

ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار