اعتراف وال استریت ژورنال به پاسخ قوی موشکی ایران در برابر هر تجاوز مولوی بزرگ زاده: تا پای جان پشت رهبر و نیروهای مسلح ایستاده ایم اغتشاشات اخیر بخشی از «شناسایی با رزم» دشمن برای جنگ بزرگ‌تر بود پزشکیان: ما وارث برخی از ناترازی‌ها هستیم/ برای تابستان آینده احتمالاً برق تولیدی‌ها را قطع نخواهیم کرد قالیباف: تا منافع اقتصادی ما تضمین نشود خبری از مذاکره نیست نامه نماینده ایران به شورای امنیت درباره تهدیدات ترامپ عوامل شهادت بسیجی «امین ضیایی» دستگیر شدند دستور پزشکیان برای انتشار مشخصات جانباختگان ناآرامی‌های اخیر هشدار سخنگوی سپاه به آمریکایی‌ها: برای همه سناریوهایتان برنامه داریم خنثی‌سازی توطئه ناامنی در خراسان جنوبی شمخانی: پاسخ به اقدام نظامی آمریکا بی‌سابقه خواهد بود توضیح سخنگوی دولت درباره گرفتن خسارت حوادث اخیر از سلبریتی‌ها + جزئیات ضرب‌الاجل یک هفته‌ای عارف درباره خسارات جنگ ۱۲ روزه و حوادث اخیر پزشکیان: قدرت خرید دهک‌های یک تا هفت بهبود یافته است بررسی صلاحیت نامزد‌های انتخابات شورا کلید خورد / ۱۵ درصد داوطلبان زن هستند

تأکید محمد مخبر بر توجه به مشاغل خرد و خانگی

معاون اول رئیس‌جمهور توجه به مشاغل خرد، خانگی و خانوادگی را از مهمترین سازوکار‌های ایجاد اشتغال دانست و گفت: باید به تأسیس مراکز آموزشی لازم و همچنین کانون‌های پشتیبانی مالی برای مردم توجه کرد.
تاریخ انتشار: ۱۹:۰۴ - ۰۲ مهر ۱۴۰۱ - 2022 September 24
کد خبر: ۱۵۱۹۳۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ محمد مخبر عصر امروز (شنبه) در جلسه کارگروه اشتغال با بیان اینکه بعضاً تناسبی بین  نوع کار و نیروی کار در برخی از مناطق کشور وجود ندارد، گفت: شبکه مشاغل در کشور باید با حضور وزارتخانه های علوم و تحقیقات وفناوری، صنعت، معدن و تجارت، اقتصاد، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، ارتباطات، فناوری اطلاعات و معاونت علمی رئیس جمهوری با محوریت سازمان برنامه و بودجه راه اندازی شده و برنامه ریزی جهت افزایش مهارت آموزی و مهارت افزایی نیروهای کار به ویژه افراد تحصیل کرده را برای ورود به بازار کار در اولویت قرار دهد.

معاون اول رئیس جمهور همچنین خاطرنشان کرد: باید در هر استان نیازهای شغلی و وضعیت بیکاری احصاء شود تا نیروهای کار مورد نیاز برای احیای واحدهای راکد و نیمه راکد که می تواند افزایش چشمگیری در نرخ اشتغال کشور داشته باشد، در اختیار این واحدها قرار گیرد.

مخبر اقتصاد دیجیتال را از امتیازهای بزرگ کشور برشمرد و افزود: اگر حجم بالای نیروی جوان و تحصیلکرده به سمت این بخش از اقتصاد هدایت شود، می‌تواند در افزایش اشتغال موثر باشد.

وی توجه به مشاغل خرد، خانگی و خانوادگی را از مهمترین سازوکارهای ایجاد اشتغال در کشور دانست و تصریح کرد: باید به تاسیس مراکز آموزشی لازم، تعریف روش های ایجاد شغل در این بخش ها و همچنین کانون های پشتیبانی مالی برای مردم توجه کرد تا نقدینگی و امکانات مردم به سمت ایجاد اشتغال در حوزه های خرد و خانگی هدایت شود.

معاون اول رئیس جمهور در این جلسه که وزرای اقتصاد، ارتباطات و فناوری اطلاعات، جهاد کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت، رئیس سازمان برنامه و بودجه، سرپرست معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور و رؤسای دستگاه های اجرایی و دولتی و برخی نهادهای عمومی و انقلابی حضور داشتند، بر ضرورت بهره گیری و جذب زنان در بازار کار به ویژه زنان تحصیلکرده تأکید کرد.

همچنین در این جلسه سازمان برنامه و بودجه تحلیلی از وضعیت بازار کار شامل تغییر ساختار جمعیت کشور، نماگرهای بازار کار کشور در سال جاری، وضعیت استفاده از بیمه بیکاری در پنج سال گذشته، نرخ مشارکت و نرخ بیکاری جمعیت فارغ التحصیل یا در حال تحصیل، نرخ مشارکت ایران و همچنین زنان در ایران در مقایسه با سایر کشورها و چگونگی توزیع جمعیت غیرفعال کشور ارایه و اعلام کرد بر حسب آمارهای بیشترین دامنه بیکاری در میان اقشار تحصیلکرده با  ۴۰ درصد دیده می شود.

سازمان برنامه و بودجه تاکید کرد اقدامات دولت در یکسال گذشته برای رفع بیکاری در راستای محرومیت زدایی، قانون اشتغال روستایی، قوانین بودجه سنواتی و تسهیلات قرض الحسنه اشتغالزایی جهت گیری داشته است.

وزارت امور اقتصاد و دارایی نیز گزارشی از عملکرد بند الف تبصره ۱۸ قانون بودجه سال گذشته شامل میزان تخصیص به دستگاه های اجرایی، برنامه های دستگاه های اجرایی در راستای اشتغالزایی، قراردادهای عاملیت دستگاه اجرایی و بانک ها، استفاده از ظرفیت تسهیل گری بنیاد برکت، کمیته امداد و سازمان بهزیستی در قالب یک تفاهم نامه چهار جانبه ، تصویب ۷۷ هزار طرح اشتغالزایی در کمیته های استانی به ارزش ۱۲۵ هزار میلیارد تومان و انعقاد قرارداد برای ارایه تسهیلات با ارزش ۴۵ هزار میلیارد تومان میان بانک ها و دولت و پرداخت ۹۲ درصد از این تسهیلات به متقاضیان ارایه و اعلام کرد انتظار می رود انجام این اقدامات در سال گذشته به ایجاد یا تثبیت  ۱۴۰ هزار شغل منتهی شده باشد.

وزارت امور اقتصاد و دارایی نیز تصریح کرد که کلیات دستورالعمل اجرایی قانون بودجه سال جاری در راستای طرح های اشتغالزایی با رویکرد صادرات محور، دانش بنیانی و فناور و طرح های پیشران بر مبنای سهم دستگاه های اجرایی از سرانه های استان ها جهت گیری داشته است.

در ادامه وزارت صنعت، معدن و تجارت به  تشریح پروژه های تحول کسب و کارها در این وزارتخانه در ۸ محور و در راستای راه اندازی و احیای واحدهای راکد و نیمه راکد پرداخت و اعلام کرد طبق تفاهم نامه با وزارتخانه های آموزش و پرورش و علوم و تحقیقات و فناوری بر اساس نیازسنجی و افق آمایشی صنعت و تجارت مقرر شده است تا نحوه آموزش متناسب با نیازهای صنعت و تجارت تغییر یابد و از مراحل ابتدایی در آموزش و پرورش مسیر شغلی هر فرد تعیین شود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز گزارشی از زیرساخت های حقوقی و مقرراتی تهیه شده برای آزادکارها در حوزه ارتباطات و اقتصاد دیجیتال ارائه کرد.

سرپرست ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) و همچنین رئیس کمیته امداد نیز در گزارش های جداگانه به تشریح اقدامات دستگاه های ذیربط پرداختند که طبق اعلام ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) اشتغالزایی در این ستاد بر مبنای "طرح محور" در حوزه های اقتصادی، اجتماعی و دانش بنیان انجام شده است و در مجموع ۳۵۰ هزار شغل در ستاد و یک هزار تسهیل گر در بنیاد برکت برای برنامه های اشتغالزایی پیگیری و عملیاتی شده است.

کمیته امداد امام خمینی (ره) نیز با اعلام اینکه بانوان و زنان سرپرست خانوار بخشی از خانواده های تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) هستند تاکید کرد که طرح های اشتغالزایی به ویژه تسهیلات اشتغال روستایی با جامعه هدف زنان و درآمدزایی در منازل و بهره گیری از ظرفیت و محصولات دانش بنیان برنامه ریزی شده است./ فارس

ارسال نظر