سنتکام مدعی کشته شدن یکی از رهبران داعش در سوریه شد پایان دادگاه نتانیاهو بعد از ۹۸ جلسه سخنگوی هیئت مذاکره کننده در واکنش به ادعا‌های روبیو: صلح واقعی با پایان مداخلات آمریکا و خاتمه اشغالگری محقق می‌شود روبیو: یادداشت تفاهم با ایران ظرف ۶۰ روز اجرا خواهد شد قالیباف: کشور‌های غرب آسیا و اسلامی باید نظم جدیدی را متکی بر ظرفیت‌ها، منابع و مردم خود بنا کنند عراقچی همتای عربستانی خود را در جریان آخرین روند مذاکرات، پیشرفت‌های حاصل‌شده در اجرای تفاهمات قرار داد آمریکا فعالیت سفارت خود در کویت را از سر گرفت قالیباف با علی‌اف دیدار کرد ترامپ: ایران خبر داد که از تنگه هرمز عوارض نمی‌گیرد ادعای وزیر جنگ اسرائیل درباره ادامه حضور در لبنان: آمریکا هم بخواهد عقب‌نشینی نمی‌کنیم المیادین به نقل از مقام کاخ سفید: قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ به رئیس‌جمهور ارائه نمی‌شوند و قدرت قانونی ندارند پاکستان: مذاکرات فنی بین ایران و آمریکا با وجود استراحت‌های طرفین، همچنان ادامه دارد و قرار است طی روز‌های آتی از سر گرفته شود قالیباف: تفاهم اسلام‌آباد نه نتیجه فشار و اجبار، بلکه حاصل اقتدار ملت ایران بود/ در میانه جنگ بر اساس نظر رهبر انقلاب اعلام کردم که ایران آماده توافق‌های امنیتی با کشور‌های منطقه است وزیر جنگ آمریکا: اولین آزمایش سامانه پدافندی جدید «گنبد طلایی» ایالات متحده، با موفقیت انجام شد/ این رویداد در چارچوب تصویب «لایحه بزرگ زیبا» میسر شد سخنگوی وزارت خارجه پاکستان: خط ارتباط مستقیم میان ایران و آمریکا برقرار می‌شود ترامپ نتانیاهو را به قطع رابطه تهدید کرد

رويترز: فرانسه، آلمان و انگلیس فعلا قصد ندارند سازوکار اختلاف برجام را فعال کنند

بنابر اعلام خبرگزاری رویترز، سه کشور اروپایی فرانسه، آلمان و انگلیس فعلا سازوکار اختلاف برجام موسوم به مکانیزم ماشه را فعال نمی‌کنند.
تاریخ انتشار: ۲۲:۳۰ - ۱۱ تير ۱۳۹۸ - 2019 July 02
کد خبر: ۱۵۱۹۷

به گزارش راهبرد معاصر ، دیپلمات‌های فرانسه، آلمان و انگلیس اعلام کردند علی‌رغم آخرین اخباری که تهران درباره توافق هسته‌ای اعلام کرده مبنی بر اینکه ایران از سقف ذخایر اورانیوم غنی‌شده خود عبور کرده است، پاریس، برلین و لندن در این مرحله در نظر ندارند سازوکار اختلاف برجام (موسوم به مکانیزم ماشه) را فعال کنند.

«مکانیزم ماشه» بندی از توافق هسته‌ای بوده و منجر به اعمال مجدد تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران می‌شود.

 

یادآور می‌شود، یک سال پس از خروج یکجانبه آمریکا از توافق هسته‌ای ایران و همچنین ژست‌های عوام‌فریبانه مقامات این کشور مبنی بر آمادگی گفت‌وگو با ایران همزمان با فشار‌های تحریمی و همچنین بدعهدی طرف‌های دیگر برجام به ویژه کشور‌های اروپایی، سرانجام حسن روحانی، رئیس جمهور کشورمان ۱۸ اردیبهشت سال جاری در پاسخ به این گونه اقدامات، از توقف فروش مازاد اورانیوم غنی شده و آب سنگین خبر داد. بر این اساس، ایران محدودیت‌های مربوط به ذخیره‌سازی آب سنگین و اورانیوم غنی‌شده را رعایت نخواهد کرد. در عین حال، یک منبع آگاه روز گذشته ضمن تأیید عبور ذخایر اورانیوم ایران از ۳۰۰ کیلوگرم اعلام کرد که بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی بعد از توزین روز چهارشنبه هفته گذشته (پنجم تیر ماه)، مجددا وزن تولید مواد غنی شده ایران را اندازه‌گیری کردند و ذخایر ایران از سقف ۳۰۰ کیلوگرم عبور کرده است.

 

عبور ذخایر اورانیوم غنی‌شده ۳.۶۷ درصدی ایران از مرز ۳۰۰ کیلوگرم تاکنون واکنش‌هایی را به دنبال داشته است. عبور ایران از سقف‌ مجاز اورانیوم ۳.۶۷ درصدی ۶۴ روز بعد از ضرب‌الاجلی انجام می‌شود که شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران به کشور‌های باقی‌مانده در توافق هسته‌ای برای عمل به تعهدات خود به ویژه در حوزه‌های بانکی و نفتی صادر کرد.

ایران در بند هفت برجام متعهد شده بود طی مدت ۱۵ سال، ذخایر اورانیوم خود را در حد ۳۰۰ کیلوگرم «هگزافلوراید اورانیوم» با غنای ۳.۶۷ درصد یا معادل آن در سایر اشکال شیمیایی محدود کند.

منبع : باشگاه خبرنگاران جوان

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار