به گزارش راهبرد معاصر شاخص کل بورس چهارشنبه هفته اخیر روی عدد یک میلیون و ۳۵۵ هزار واحدی بود و این هفته به محدوده یک میلیون و ۳۴۶ هزار واحدی رسید و افت ۰٫۶۴ درصدی را ثبت کرد. از سوی دیگر شاخص هموزن نیز کاهش ۰٫۸۰ و شاخص کل فرابورس نیز در حدود ۰٫۱۹ درصد کاهش یافت و به تراز ۱۸ هزار و ۳۶۲ واحدی رسید.
بورس در این هفته تنها سه روزی کاری داشت اما با این وجود بازدهی بازار منفی شد. براساس این روند منفی کارشناسان عقید دارند بازار هفته آینده نیز تا حدودی به روند نزولی خود ادامه دهد.
البته برخی از کارشناسان میگویند که با توجه به انتشار گزارشهای سه و شش ماهه انتظار میرود که بورس هفته آینده روزهای متعادل و گاهی مثبت خوبی را پشت سر بگذارد.
گزارشهای سه و شش ماهه بازار سرمایه بسیار مهم، چرا که میتواند روند بازار را تغییر دهد و احتمالا میرود برخی از شرکتها بازدهی منفی داشته باشند. عواملی چون قطعی برق، کاهش قیمت کامودیتیها در بازارهای جهانی، کاهش قیمت نفت، نوسان قیمت دلار و… صورت مالیهای مطلوبی نداشته باشیم. البته این عوامل صددرصد نیست و ممکن است برخی از شرکتها عملکرد بسیار مثبت و برخی دیگر عملکرد منفی داشته باشند.
اغلب کارشناسان میگویند که شرکتهای دلارمحور با کاهش سودآوری و شرکتهای داخلی و ریالمحور سود مواجه خواهند شد. اما به طور کلی وضعیت سودآوری شرکتها در گزارشهای سه و شش ماهه منفی خواهد بود.
بورس تهران در چند هفته اخیر بازدهی منفی را ثبت کرد. این بازدهی منفی باعث شده که امید سهامداران نسبت به بازار سرمایه کاهش یابد و در نهایت تصمیم به خروج بگیرند. این تصمیم خروج، مساوی با کاهش نقدینگی در بازار و افت بیشتر شاخص است.
کارشناسان میگویند نمیتوان به رشد بورس در میان مدت امیدوار بود و احتمالا مجددا شاهد بازدهی منفی در هفتههای آینده در بورس ادامهدار باشد. البته در این بورس روزهای مثبت و خوبی را نیز پشت سر خواهد داشت./تجارت نیوز