ژاپن: آماده امضای پیمان صلح با روسیه هستیم-راهبرد معاصر
واکنش نمایندگی ایران به تحریم‌های خزانه داری آمریکا توافقات مالی ایران و روسیه از ماه آینده اجرایی خواهد شد مسکو: قرارداد جدیدی برای همکاری با ایران امضا خواهد شد وزیر جنگ اسرائیل: ایران بزرگ‌ترین تهدید برای آینده دنیاست اسماعیل هنیه: حمله به خانواده‌ام منجر به تغییر مواضع مقاومت نخواهد شد شرط سازمان ملل برای تداوم کمک‌ به غزه وزیر دفاع آمریکا از تشدید تنش‌ها در مرز لبنان ابراز نگرانی کرد تحریم‌های آمریکا علیه ۵۰ شخص و نهاد به بهانه ارتباط با ایران تأکید وزیر خارجه نپال بر تقویت مناسبات دوجانبه با ایران هشدار کرملین به ارمنستان: با پیوستن به اتحادیه اروپا بازار روسیه را از دست خواهید داد تأکید وزیر خارجه کویت بر توسعه روابط با ایران تاکید باقری بر عزم جدی تهران در توسعه روابط با ریاض جلسه شورای امنیت با محوریت تحولات نوار غزه آغاز مذاکرات عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا حملات پهپادی و موشکی مقاومت لبنان به شمال اراضی اشغالی

ژاپن: آماده امضای پیمان صلح با روسیه هستیم

نخست‌وزیر ژاپن ضمن پیچیده و پرتنش عنوان کردن روابط با روسیه، گفت که آماده امضای پیمان صلح با روسیه است.
تاریخ انتشار: ۱۰:۳۹ - ۱۱ مهر ۱۴۰۱ - 2022 October 03
کد خبر: ۱۵۲۹۱۹

به گزارش راهبرد معاصر، همزمان با افزایش تنش‌ها بین ژاپن و روسیه بر سر مسائلی از جمله اختلافات حول جزایر مورد مناقشه و همچنین جنگ اوکراین، دولت توکیو از تمایل خود برای مصاحله با روسیه خبر داد.

«فومیو کیشیدا» نخست‌وزیر ژاپن امروز (دوشنبه) ضمن پیچیده و پرتنش خواندن روابط با روسیه، اما گفت که آماده امضای پیمان صلح با روسیه است.

به نوشته وبگاه «ریانووستی»، کیشیدا طی سخنرانی در صحن پارلمان ژاپن گفت: «با توجه به وضعیت اوکراین، روابط ژاپن با روسیه در موقعیت دشواری قرار دارد، ولی ما قویاً به مسیر حل اختلافات سرزمینی و انعقاد پیمان صلح پایبند هستیم».

روابط روسیه و ژاپن دهه‌هاست که متأثر از اختلافات دو طرف بر سر مجمع‌الجزایر کوریل در شمال شرق آسیا از زمان پایان جنگ جهانی دوم است. در سال ۱۹۵۶، اتحاد جماهیر شوروی سابق و دولت ژاپن اعلامیه مشترکی را امضا کردند که در آن مسکو موافقت نمود تا امکان انتقال جزایر «هابومای» و «شیکوتان» به حاکمیت توکیو را پس از انعقاد معاهده صلح بررسی کند، اما صحبتی درباره سرنوشت جزایر «کُناشیر» و «ایتوروپ» به میان نیامد.

طبق این گزارش، شوروی سابق امیدوار بود که بیانیه مشترک به مناقشه پایان دهد، در حالی که ژاپن این سند را تنها بخشی از راه حل مشکل می‌دانست و از ادعای حاکمیت خود بر تمام جزایر چشم‌پوشی نمی‌کرد.

به نوشته ریانووستی، مذاکرات در سال‌های بعد از آن نیز به جایی نرسید و معاهده صلح بعد از پایان جنگ جهانی دوم هرگز امضا نشد. در این میان، آمریکا نیز به‌عنوان آتش‌بیار معرکه به ماجرا اضافه شد و توکیو را تهدید کرد که اگر با واگذاری فقط دو جزیره از چهار جزیره به روسیه موافقت کند، این امر بر روند بازگرداندن اوکیناوا به حاکمیت ژاپن تأثیر می‌گذارد.

موضع فدراسیون روسیه نیز این است که این جزایر پس از جنگ جهانی دوم بخشی از اتحاد جماهیر شوروی سابق شدند و شکی در حاکمیت دولت کنونی بر آنها نیست.

این در حالی است که پانزدهم شهریورماه، مسکو اعلام کرد توافق با ژاپن بر سر تسهیل سفر ژاپنی‌هایی که سابقا ساکن جزایر مورد مناقشه «کوریل» بوده‌اند، فسخ کرده است./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده