کاخ سفید: شاید تحریم‌های ثانویه برای روسیه روز جمعه اجرا شوند جزئیات جدید از طرح نظامی جدید اسرائیل در غزه امیر قطر و نخست‌وزیر انگلیس درباره تحولات غزه رایزنی کردند ترامپ: ویتکاف دیدار بسیار سازنده‌ای با پوتین داشت عراقچی: معاون گروسی برای بازرسی نمی‌آید/ مذاکرات با آمریکا قطعی نشده/ لاریجانی استوانه سیاسی ایران است جزئیات تیراندازی در پایگاه ارتش آمریکا/ چندین کشته و زخمی هشدار گزارشگر سازمان ملل نسبت به پیامد اخراج جمعی پناهجویان افغان از پاکستان شرط وثیقه ۵۰۰ دلاری برای صدور ویزای اربعین به زائران افغان برداشته شد سقوط بالگرد نظامی در غنا؛ ۲ وزیر کشته شدند آلمان: تروئیکای اروپا به حل دیپلماتیک مسئله هسته‌ای ایران متعهد است  جزئیات دیدار پوتین با پادشاه مالزی ترامپ فرمان اجرایی علیه هند را امضا کرد پرواز هواپیمای شناسایی هسته‌ای آمریکا نزدیک پایگاه‌های اتمی روسیه کرملین: دیدار پوتین و ویتکاف سازنده بود رایزنی سفیران هلند و ژاپن با بقائی

ژاپن: آماده امضای پیمان صلح با روسیه هستیم

نخست‌وزیر ژاپن ضمن پیچیده و پرتنش عنوان کردن روابط با روسیه، گفت که آماده امضای پیمان صلح با روسیه است.
تاریخ انتشار: ۱۰:۳۹ - ۱۱ مهر ۱۴۰۱ - 2022 October 03
کد خبر: ۱۵۲۹۱۹

به گزارش راهبرد معاصر، همزمان با افزایش تنش‌ها بین ژاپن و روسیه بر سر مسائلی از جمله اختلافات حول جزایر مورد مناقشه و همچنین جنگ اوکراین، دولت توکیو از تمایل خود برای مصاحله با روسیه خبر داد.

«فومیو کیشیدا» نخست‌وزیر ژاپن امروز (دوشنبه) ضمن پیچیده و پرتنش خواندن روابط با روسیه، اما گفت که آماده امضای پیمان صلح با روسیه است.

به نوشته وبگاه «ریانووستی»، کیشیدا طی سخنرانی در صحن پارلمان ژاپن گفت: «با توجه به وضعیت اوکراین، روابط ژاپن با روسیه در موقعیت دشواری قرار دارد، ولی ما قویاً به مسیر حل اختلافات سرزمینی و انعقاد پیمان صلح پایبند هستیم».

روابط روسیه و ژاپن دهه‌هاست که متأثر از اختلافات دو طرف بر سر مجمع‌الجزایر کوریل در شمال شرق آسیا از زمان پایان جنگ جهانی دوم است. در سال ۱۹۵۶، اتحاد جماهیر شوروی سابق و دولت ژاپن اعلامیه مشترکی را امضا کردند که در آن مسکو موافقت نمود تا امکان انتقال جزایر «هابومای» و «شیکوتان» به حاکمیت توکیو را پس از انعقاد معاهده صلح بررسی کند، اما صحبتی درباره سرنوشت جزایر «کُناشیر» و «ایتوروپ» به میان نیامد.

طبق این گزارش، شوروی سابق امیدوار بود که بیانیه مشترک به مناقشه پایان دهد، در حالی که ژاپن این سند را تنها بخشی از راه حل مشکل می‌دانست و از ادعای حاکمیت خود بر تمام جزایر چشم‌پوشی نمی‌کرد.

به نوشته ریانووستی، مذاکرات در سال‌های بعد از آن نیز به جایی نرسید و معاهده صلح بعد از پایان جنگ جهانی دوم هرگز امضا نشد. در این میان، آمریکا نیز به‌عنوان آتش‌بیار معرکه به ماجرا اضافه شد و توکیو را تهدید کرد که اگر با واگذاری فقط دو جزیره از چهار جزیره به روسیه موافقت کند، این امر بر روند بازگرداندن اوکیناوا به حاکمیت ژاپن تأثیر می‌گذارد.

موضع فدراسیون روسیه نیز این است که این جزایر پس از جنگ جهانی دوم بخشی از اتحاد جماهیر شوروی سابق شدند و شکی در حاکمیت دولت کنونی بر آنها نیست.

این در حالی است که پانزدهم شهریورماه، مسکو اعلام کرد توافق با ژاپن بر سر تسهیل سفر ژاپنی‌هایی که سابقا ساکن جزایر مورد مناقشه «کوریل» بوده‌اند، فسخ کرده است./ فارس

ارسال نظر