پایان نخستین دور مذاکرات حماس با مصر و قطر در شرم‌الشیخ پوتین در تماس با نتانیاهو: باید برای موضوع هسته‌ای ایران راه‌حل دیپلماتیک یافت کالاس: اروپا می‌خواهد بخشی از دولت انتقالی در غزه باشد اتهام زنی آلمان: انصارالله گروه نیابتی ایران است؛ تهران از آنها برای بی‌ثبات کردن منطقه استفاده می‌کند! بیانیه مشترک اتحادیه اروپا و شورای همکاری خلیج فارس درباره ایران فرستاده آمریکا: دیدار و مذاکرات مهمی با فرمانده قسد داشتم واکنش وزیر امور خارجه به صادر نشدن ویزای اعضای تیم ملی فوتبال ساختمان شرکت نفت ایران در لندن مصادره شد چین: همکاری با ایران در چارچوب قوانین بین‌المللی است واکنش عباس عراقچی به پول پاشی اسرائیل در فضای مجازی بقائی: رویکرد سه کشور اروپایی در مسئله هسته‌ای غیرمسئولانه و مخرب بود دیدار رایزنی الحکیم و آل صادق با محوریت تقویت روابط ایران و عراق بیانیه وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در خصوص طرح آتش‌بس غزه واکنش اتحادیه اروپا به ناآرامی‌ها در گرجستان ادعا‌ها درباره خلع سلاح حماس تکذیب شد

ژاپن: آماده امضای پیمان صلح با روسیه هستیم

نخست‌وزیر ژاپن ضمن پیچیده و پرتنش عنوان کردن روابط با روسیه، گفت که آماده امضای پیمان صلح با روسیه است.
تاریخ انتشار: ۱۰:۳۹ - ۱۱ مهر ۱۴۰۱ - 2022 October 03
کد خبر: ۱۵۲۹۱۹

به گزارش راهبرد معاصر، همزمان با افزایش تنش‌ها بین ژاپن و روسیه بر سر مسائلی از جمله اختلافات حول جزایر مورد مناقشه و همچنین جنگ اوکراین، دولت توکیو از تمایل خود برای مصاحله با روسیه خبر داد.

«فومیو کیشیدا» نخست‌وزیر ژاپن امروز (دوشنبه) ضمن پیچیده و پرتنش خواندن روابط با روسیه، اما گفت که آماده امضای پیمان صلح با روسیه است.

به نوشته وبگاه «ریانووستی»، کیشیدا طی سخنرانی در صحن پارلمان ژاپن گفت: «با توجه به وضعیت اوکراین، روابط ژاپن با روسیه در موقعیت دشواری قرار دارد، ولی ما قویاً به مسیر حل اختلافات سرزمینی و انعقاد پیمان صلح پایبند هستیم».

روابط روسیه و ژاپن دهه‌هاست که متأثر از اختلافات دو طرف بر سر مجمع‌الجزایر کوریل در شمال شرق آسیا از زمان پایان جنگ جهانی دوم است. در سال ۱۹۵۶، اتحاد جماهیر شوروی سابق و دولت ژاپن اعلامیه مشترکی را امضا کردند که در آن مسکو موافقت نمود تا امکان انتقال جزایر «هابومای» و «شیکوتان» به حاکمیت توکیو را پس از انعقاد معاهده صلح بررسی کند، اما صحبتی درباره سرنوشت جزایر «کُناشیر» و «ایتوروپ» به میان نیامد.

طبق این گزارش، شوروی سابق امیدوار بود که بیانیه مشترک به مناقشه پایان دهد، در حالی که ژاپن این سند را تنها بخشی از راه حل مشکل می‌دانست و از ادعای حاکمیت خود بر تمام جزایر چشم‌پوشی نمی‌کرد.

به نوشته ریانووستی، مذاکرات در سال‌های بعد از آن نیز به جایی نرسید و معاهده صلح بعد از پایان جنگ جهانی دوم هرگز امضا نشد. در این میان، آمریکا نیز به‌عنوان آتش‌بیار معرکه به ماجرا اضافه شد و توکیو را تهدید کرد که اگر با واگذاری فقط دو جزیره از چهار جزیره به روسیه موافقت کند، این امر بر روند بازگرداندن اوکیناوا به حاکمیت ژاپن تأثیر می‌گذارد.

موضع فدراسیون روسیه نیز این است که این جزایر پس از جنگ جهانی دوم بخشی از اتحاد جماهیر شوروی سابق شدند و شکی در حاکمیت دولت کنونی بر آنها نیست.

این در حالی است که پانزدهم شهریورماه، مسکو اعلام کرد توافق با ژاپن بر سر تسهیل سفر ژاپنی‌هایی که سابقا ساکن جزایر مورد مناقشه «کوریل» بوده‌اند، فسخ کرده است./ فارس

ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار