عضو کمیسیون امنیت ملی: سناریوی جدید آمریکا حملات زمینی از طریق نیرو‌های نیابتی است/ نوع عملیات‌ها در سیستان و بلوچستان با گذشته کاملاً متفاوت است بیانیه ایران و ۱۱ کشور دیگر در مجمع عمومی سازمان ملل متحد: تأسیسات هسته‌ای تحت هیچ شرایطی نباید هدف قرار گیرند علی جنتی: آمریکایی‌ها کلیات طرح ۷ بندی را پذیرفته‌اند، اما درمورد ترتیب اجرای بند‌های پیشنهادی با ایران اختلاف نظر جدی دارند هشدار سفارتخانه‌های آمریکا به شهروندانش درباره سفر به چهار کشور عربی بازخوانی درخواست محرمانه نتانیاهو از ترامپ برای بقا در قدرت واکنش تند کوشنر به جنجال معاملات محرمانه با کشورهای خلیج فارس جهاد اسلامی: پاسخ به جنایات اسرائیل در میدان ادامه دارد عراقچی: آمریکا پول مالیات‌دهندگان را صرف دفاع از اسرائیل کرده است ادامه عملیات‌روانی رسانه‌های آمریکایی درباره ازسرگیری جنگ اسکات ریتر: آمریکا سپر کافی مقابل بالستیک‌های ایران ندارد یونان: تحریم‌های ایران را اجرا می‌کنیم پنتاگون سفارش خرید ۸۵۰ جنگنده اف-۳۵ داد ارتش یمن: عملیات نجات یک قایق/ سعودی کشتیرانی را تهدید می‌کند هشدار سفارت ایران در باکو به هموطنان ایرانی هیلاری کلینتون: خانواده ترامپ فاسد و کلاهبردار هستند

امیرعبداللهیان: به اقدام سیاسی شتاب زده‌ اتحادیه اروپا پاسخ متقابل می‌دهیم

امیرعبداللهیان: به اقدام سیاسی شتاب زده‌ اتحادیه اروپا پاسخ متقابل می‌دهیم وزیر امور خارجه در گفت‌وگوی تلفنی با بورل هشدار داد اگر اتحادیه اروپا اقدام سیاسی شتاب زده‌ای کند، پاسخ متقابل داده خواهد شد.
تاریخ انتشار: ۲۰:۲۱ - ۱۳ مهر ۱۴۰۱ - 2022 October 05
کد خبر: ۱۵۳۳۰۸

به گزارش راهبرد معاصر حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ساعاتی قبل با جوزپ بورل، مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تلفنی گفتگو کرد.

در این گفتگو در مورد آخرین وضعیت مذاکرات رفع تحریمها، روابط دوجانبه با اتحادیه اروپا و تحولات اخیر در ایران تبادل نظر شد.

امیرعیداللهیان در این گفتگو با اشاره به اینکه در مورد همکاریهای ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی اخیرا توافقات خوبی بعمل آمده است، ضمن تشکر از تلاش سازنده بورل و مورا، در خصوص گفتگوهای مربوط به رفع تحریم‌ها اظهار داشت: در نیویورک بصورت فعال، رفت و برگشت پیام غیرمستقیم بین ایران و آمریکا انجام شد و در مجموع در نیویورک و وین گفتگوهای رو به پیشرفتی داشته‌ایم.

امیرعبداللهیان در مورد تحولات داخلی کشورمان نیز اظهار داشت: ما وفق قوانین داخلی خود موضوع درگذشت خانم مهسا امینی را با جدیت دنبال می‌کنیم تا ابعاد موضوع روشن شود. دستگاه قضایی با قاطعیت این موضوع را در دستورکار دارد. بزودی گزارش علمی و فنی دقیق پزشکی قانونی منتشر خواهد شد.

وزیر امور خارجه کشورمان افزود:ما مطالبات مسالمت آمیز را حق مردم میدانیم و همواره به آن توجه می کنیم، اما صف آنها از اغتشاشگرانی که آمبولانسها را به آتش می کشند، بانک و اماکن عمومی را تخریب می‌کنند و با سلاح سرد و گرم به مردم و پلیس حمله می‌کنند و یا به اقدامات تروریستی مبادرت می ورزند، کاملا جداست و لذا با آشوبگران و تروریست‌ها مطابق با قانون برخورد قاطعی خواهیم کرد.

امیرعبداللهیان هشدار داد اگر اتحادیه اروپا بر اساس اتهامات بی اساس و در جهت ترغیب آشوبگران و تروریستهایی که جان و مال مردم ایران را هدف قرار داده‌اند اقدام سیاسی شتاب زده‌ای کند، بداند پاسخ متقابل می‌دهیم.

جوزپ بورل نیز در پاسخ از پیشرفت های صورت گرفته در مذاکرات رفع تحریم‌ها ابراز خرسندی و بر اهمیت ادامه تلاشها برای رسیدن به توافق تاکید کرد.

وی افزود: ما در اتحادیه اروپا آماده هرگونه همکاری برای نیل به توافق هستیم.

بورل توافقات اخیر بین ایران و آژانس را امیدوار کننده و گام مهمی در مسیر توافق وین خواند.

مقام اتحادیه اروپا همچنین اظهار داشت: می‌پذیرم که آشوب و تروریسم موضوعی است که با اعتراضات مسالمت آمیز که باید پاسخ مناسبی به آن داده شود، تفاوت دارد.

بورل افزود: درصدد نیستیم روابط اتحادیه اروپا با جمهوری اسلامی ایران دچار مشکل شود.

*درصدد نیستیم روابط اتحادیه اروپا با ایران دچار مشکل شود 

این مقام اتحادیه اروپا همچنین اظهار داشت: می‌پذیرم که آشوب و تروریسم موضوعی است که با اعتراضات مسالمت آمیز که باید پاسخ مناسبی به آن داده شود، تفاوت دارد. 

بورل افزود: درصدد نیستیم روابط اتحادیه اروپا با جمهوری اسلامی ایران دچار مشکل شود.

به گزارش فارس، وزیر امور خارجه کشورمان امروز در گفت‌وگوی تلفنی با همتای ایتالیایی تصریح کرد: اگر اتحادیه اروپا بخواهد با رفتاری دوگانه، اقدامی شتابزده و نسنجیده انجام دهد، باید منتظر اقدام موثر و متقابل ایران باشد.

لازم به ذکر است اتحادیه اروپا که در مقابل تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه ملت ایران سکوت پیشه کرده، این روزها با نقض اصل حاکمیت ملی ایران، با صدور بیانیه‌های مداخله‌جویانه درباره اوضاع داخلی ایران نظر داده و ایران را تهدید به تحریم کرده است.

به گزارش فارس در همین راستا، جوزپ بورل مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا سه شنبه شب در حمایت از آشوب‌های اخیر، از بررسی اعمال تحریم‌های تازه علیه ایران خبر داد و گفت: «ما به بررسی همه گزینه‌های در اختیارمان از جمله اقدامات محدود کننده برای رسیدگی به قتل "مهسا امینی" و نحوه واکنش نیروهای امنیتی ایران به تظاهرات ادامه خواهیم داد.»/فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار