دیدار علی لاریجانی با وزیر دفاع سعودی؛ خالد بن سلمان/گفت‌و‌گو پیرامون تحولات منطقه‌ای و تلاش‌ها برای تقویت امنیت و ثبات رایزنی وزیران خارجه آمریکا و فرانسه درباره ایران رئیس سازمان انرژی اتمی: سفر به وین با دستاورد‌های مهم به پایان رسید نتانیاهو: با ترامپ در کاخ سفید دیدار خواهم کرد رویترز: اولین بسته‌های کمک تسلیحاتی آمریکا تحت ریاست ترامپ به اوکراین ارسال می‌شود دبیرکل سازمان ملل: هنوز فرصت برای جلوگیری از فعال‌سازی مکانیزم ماشه وجود دارد جزئیات دیدار لاریجانی با ولیعهد عربستان سعودی سفیر ایران: به موضع ایروان و باکو درباره عدم تغییر مرز‌ها و حضور نیرو‌های خارجی اعتماد داریم آمریکا تحریم‌های جدید مرتبط با ایران اعمال کرد حمله جنگنده‌های اسرائیل به بندر الحدیده یمن اعلام ملاحظات ایران درمورد بیانیه دوحه راجع به تجاوز اسرائیل به قطر عراقچی: کشور‌های اسلامی و منطقه به شکل ملموس تهدید اسرائیل را حس کرده‌اند بیانیه پایانی نشست دوحه: همبستگی مطلق با قطر/هشدار نسبت به پیامد‌های هرگونه تصمیم اسرائیل برای الحاق بخشی از سرزمین‌های اشغالی عراقچی: کشور‌های اسلامی تهدیدات اسرائیل را به‌طور ملموس احساس کردند شورای همکاری خلیج فارس: مکانیزم دفاعی مشترک را فعال می‌کنیم

آمریکا ۵۰ تانکر نفت دیگر از سوریه غارت کرد

ارتش آمریکا بار دیگر دهها تانکر حامل نفت چاههای سوریه را برای استفاده خود در عراق به سرقت برد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۲۱ - ۱۶ مهر ۱۴۰۱ - 2022 October 08
کد خبر: ۱۵۳۵۶۱

به گزارش راهبرد معاصر، منابع محلی در شمال شرق سوریه امروز (شنبه) از تاراج ۵۰ تانکر نفت سوریه از سوی ارتش آمریکا خبر دادند.

به نوشته خبرگزاری سانا، این محموله نفت با عبور از گذرگاه غیر قانونی «المحمودیه» وارد پایگاههای نظامی آمریکا در شمال عراق شده است.

همزمان خودروهای نظامی ارتش آمریکا و شبه‌نظامیان کُرد سوریه موسوم به «قسد» نیز این محموله را همراهی می‌کردند.

در این راستا وانگ یی سخنگوی وزارت امور خارجه چین در تاریخ ۳۱ شهریور در یک نشست خبری گفت که میزان تولید روزانه نفت خام در سوریه، در نیمه نخست سال ۲۰۲۲، حدود ۸۰ هزار و ۳۰۰ بشکه در روز بوده است که آمریکایی‌ها و مزدورانشان، ۶۶ هزار بشکه از این مقدار را غارت کرده‌اند.

وی با بیان اینکه نظامیان آمریکا ۸۲ درصد از تولید نفت سوریه را غارت کرده‌اند، گفت که از آغاز ماه آگوست حدود ۸۰۰ تانکر نفت پس از سرقت، به پایگاه‌های آمریکا در خارج از سوریه انتقال یافته است.

همچنین در تاریخ ۳۰ مرداد هیأت‌های هماهنگی وزرای سوریه و روسیه برای بازگشت آوارگان سوری، در بیانیه‌ای مشترک اعلام کردند که ادامه تاراج نفت سوریه توسط ایالات متحده آمریکا عامل اصلی وضعیت انسانی دشواری است که شهروندان سوری از آن رنج می‌برند.

در این بیانیه آمده بود: «کشورهای روسیه و سوریه اشغال اراضی سوریه و غارت ثروت مردم سوریه توسط نیروهای اشغال‌گر آمریکا و متحدانش را به شدت محکوم می‌کنند؛ نیروهایی که روزانه حدود ۶۶.۰۰۰ بشکه نفت استخراج شده سوری را غارت می‌کنند».

ارتش آمریکا به طور عمده نفت سرقتی را از دو گذرگاه «الولید» و «المحودیه» به داخل خاک عراق منتقل می‌کند، دو گذرگاهی که از سوی دولت بغداد و دمشق رسمیت ندارد و غیر قانونی محسوب می‌شود.

در این راستا وزارت نفت سوریه نیز گزارش داده است که حوزه نفت سوریه از ابتدای جنگ تا اواسط سال جاری حدود ۱۰۵ میلیارد دلار در نتیجه عملیات سرقت نفت توسط آمریکا متحمل خسارت‌های سنگین شده است.

وزارت نفت سوریه همچنین اشاره کرده است که افزون بر خسارت‌های مادی وارده به حوزه نفت این کشور، اقدامات آمریکا و شبه‌نظامیان وابسته به این کشور در سوریه تلفات جانی نیز به همراه داشته به‌نحوی که ۲۳۵ نفر کشته، ۴۶ نفر زخمی و ۱۱۲ نفر ربوده شده‌اند.

علاوه بر نفت، غلات و گندم سوریه نیز در معرض تاراج ارتش آمریکا قرار دارد و در این باره خبرگزاری رسمی سوریه «سانا» نیز به تاریخ بیست و هشتم خردادماه سال جاری با انتشار تصویری خبر داده بود که نیروهای آمریکا محموله گندم ۴۰ کامیون را در شمال شرق این کشور سرقت کرده‌اند. سانا اشاره کرده بود که اشغالگران آمریکایی پس از سرقت محموله‌های گندم، آن‌ها را به پایگاه‌های خود در شمال عراق قاچاق کرده‌اند.

بر اساس آمار و ارقام منتشر شده از وزارت نفت سوریه در سال‌های گذشته، روزانه ۷۰ هزار بشکه نفت این کشور توسط نیروهای اشغالگر آمریکا و نیروهای مزدور آن در مناطق شرقی سوریه سرقت شده است.

آمریکا طی یک دهه جنگ علیه سوریه به بهانه مقابله با تروریسم و داعش از شبه‌نظامیان جدایی‌طلب در این کشور حمایت کرده و مناطق نفت‌خیز سوریه را به اشغال خود در آورده است.

«دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق ‌آمریکا پیشتر در اظهاراتی به صراحت گفته بود که حضور نظامیان این کشور در سوریه به خاطر چاه‌های نفت است.

مردم محلی روزانه با ایستادگی در برابر کاروان‌های نظامی آمریکا در شمال شرق و شرق سوریه مخالفت خود را با حضور نظامیان آمریکا ابراز می‌کنند./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار