پاکستان: مذاکرات فنی ایران و آمریکا از یکشنبه آغاز می‌شود حزب‌الله: ادعای اسرائیل درمورد محاصره نیرو‌های مقاومت در ارتفاعات علی الطاهر کذب است هیئت بلندپایه پاکستان فردا به سوئیس سفر می‌کند / شهباز شریف و عاصم منیر میانجی مذاکرات ایران و آمریکا الجزیره: ایران در حال اعمال فشار حداکثری علیه ترامپ است در پی بسته شدن تنگه هرمز؛ نتانیاهو دستور توقف حملات نظامی در لبنان را صادر کرد قالیباف، عراقچی و باقری‌کنی در راه ژنو + جزئیات ترکیب تیم مذاکره‌کننده ایران با آمریکا ادعای سنتکام درباره «افزایش تردد کشتی‌ها در تنگه هرمز» تنگه هرمز دوباره بسته شد + بیانیه قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا فوری / هیئت دیپلماتیک ایران عازم سوئیس شد تنگه هرمز را تا عقب‌نشینی کامل اسرائیل از لبنان مسدود کنید نعیم قاسم: گزینه‌ای به نام تسلیم وجود ندارد/ شکست طرح نابودی حزب‌الله ابوعبیده: تلاش‌های اشغالگران برای جدا کردن جبهه‌ها راه به جایی نمی‌برد تحرک چهار سوخت‌رسان آمریکایی در خاورمیانه فرانسه درباره لغو تحریم‌های ایران شرط گذاشت نتانیاهو: تا هر زمان لازم باشد در جنوب لبنان می‌مانیم حزب الله: دشمن اسرائیلی هیچگاه به توافقی پایبند نبوده است

اردوغان: امتناع آمریکا از تحویل «اف-35» یک نوع «دزدی» است

رئیس‌جمهور ترکیه در جمع خبرنگاران در چین تأکید کرد، امتناع آمریکا از تحویل جنگنده‌های «اف-35» به ترکیه در حالیکه هزینه آن به موقع پرداخت شده است، یک نوع «دزدی» است.
تاریخ انتشار: ۱۸:۲۲ - ۱۳ تير ۱۳۹۸ - 2019 July 04
کد خبر: ۱۵۳۷۰

به گزارش راهبرد معاصر، «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه امروز (پنجشنبه) در جمع خبرنگاران در چین، به نزاع اخیر با واشنگتن در خصوص خرید سامانه‌های روسی «اس-400» اشاره کرد و گفت که امتناع آمریکا از تحویل جنگنده‌های «اف-35» به ترکیه، یک نوع «دزدی» است.

 

شبکه «ال‌بی‌سی» لبنان در این خصوص گزارش کرد، اردوغان تصریح کرد که واشنگتن در صدد است از تحویل جنگنده‌های خود در حالی به ترکیه امتناع کند که آنکارا از قبل این جنگنده‌ها را خریداری کرده است.

 

وی توضیح داد: «اگر شما مشتری داشته باشید و مشتری به طور منظم، پرداختی‌های خود را انجام داده باشد، چطور می‌توانید کالای مشتری را به او تحویل ندهید؟ اسم این کار دزدی است».

 

رئیس‌جمهور ترکیه تصریح کرد که کشورش تاکنون 1.4 میلیارد دلار برای جنگنده‌های اف-35 هزینه پرداخت کرده است و اینکه چهار جنگنده تحویل داده شده است و خلبانان ترکیه‌ برای آموزش به آمریکا رفته‌اند.

 

اردوغان ادامه داد: «ما برای خرید 116 اف-35 توافق کردیم. ما فقط یک بازار نیستیم، ما همچنین تولیدکننده مشترک هستیم. ما برخی از قطعات را در ترکیه تولید می‌کنیم»

 

در ماه‌های اخیر روابط میان آمریکا و ترکیه در خصوص تصمیم ترکیه برای خرید سامانه‌های دفاعی «اس 400» روسیه رو به تیرگی رفته است. واشنگتن مدعی است که خرید این سامانه‌های روسی، نقش ترکیه در برنامه جنگنده‌های اف‌-35 را در معرض خطر می‌اندازد.

 

با اینحال ترکیه با بیان این که اس-400 و اف-35 هیچ‌گونه تقابلی با یکدیگر ندارند، تشکیل یک کارگروه برای شفاف‌سازی درباره این موضوع را خواستار شده است.

 

اردوغان همچنین در اظهارات خود به تنش‌های اخیر در منطقه اشاره کرد و برای میانجیگری میان ایران و آمریکا ابراز تمایل کرد و تصریح کرد که با «آبه شینزو» نخست‌وزیر ژاپن در این خصوص در حاشیه اجلاس هفته گذشته گروه 20 (G20) گفت‌وگو کرده است.

 

منبع: فارس

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار