پزشکیان اوایل اردیبهشت به هرمزگان می‌رود خطیب نماز جمعه تهران: مذاکره مستقیم با آمریکا در شأن ایران نیست وزیر اطلاعات: علائم جدی برای حمله نظامی وجود ندارد؛ در سال جاری، آرامش پیش‌بینی می‌شود عارف: مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا با روندی منطقی انجام می‌شود فرماندار تهران: ذخایر سد‌های تامین کننده آب، در پایین‌ترین سطح خود قرار گرفته‌ است وزیر دادگستری: لحن تهدید در نامه آمریکا کم شده بود/ انجام مذاکره تصمیم نظام است حضرتی: تدبیر رهبری و حضور پزشکیان جنگ را از کشور دور کرد سردار اوصانلو: به هر تعرضی پاسخی پشیمان‌کننده می‌دهیم سرلشکر سلامی: شهید صیاد شیرازی به‌عنوان یک فرمانده الگو برای تمامی فرماندهان در نیرو‌های مسلح شناخته می‌شد فرمانده ارتش: پیش از پیروزی انقلاب، دارای برخی توانایی‌ها بودیم، اما بزرگ‌ترین اشکال آن وابستگی به خارج بود وزیر اطلاعات: آرایش نظامی منطقه نشانگر اقتدار نیرو‌های مسلح ایران است دریادار ایرانی: دشمن متجاوز را در دریا‌ها غرق خواهیم کرد‌ آرای محکومیت دیوان محاسبات برای ۴۶۲ نفر پزشکیان: هرکس ارز ۲۸۵۰۰ تومانی می‌گیرد حتما رانت می‌گیرد / افراد مرفه بیشتر از یارانه‌ها استفاده می‌کنند قاآنی خطاب به دشمنان: جنایت‌های شما هرگز فراموش نمی‌شود

راز سردرگمی سیاسی اصلاح‌طلبان؟!

اصلاح طلبان تمام حرکت های ممکن را در شطرنج سیاست داخلی امتحان کرده اند. پوشیدن قبای اپوزسیون در 88، احتیاط سیاسی در 92، انتحار سیاسی در انتخابات 96 و در نهایت بن بست سیاسی در دوران پسااغتشاشات.
تاریخ انتشار: ۱۲:۴۹ - ۱۷ بهمن ۱۳۹۶ - 2018 February 06
کد خبر: ۱۵۴
تعداد نظرات: ۲ نظر

به گزارش "راهبرد معاصر"؛ علوی تبار فعال سیاسی اصلاح طلب معتقدست: بين اصلاح‌طلبان به لحاظ اينكه چه چيزي را منشأ مشكلات مي‌دانند، اختلاف وجود دارد. گروهي معتقدند اگر كارگزاران سياسي تغيير كرده و متناسب با آنها سياست‌ها و خط‌مشي‌ها تغيير كنند، مشكلي نخواهيم داشت. بخش ديگري از اصلاح‌طلبان معتقدند كه در نظام تصميم‌گيري مشكلات ساختاري داريم. حتي اگر مسوولان سياسي هم تغيير كنند به دليل معيوب بودن سيكل تصميم‌گيري دوباره خطاها تكرار مي‌شوند.

پس از اغتشاشات بود که اصلاح طلبان با یک انفعال رفتاری شگفت انگیز روبرو شدند. ریشه های این انفعال به عمق استیصال تئورسین های این جریان بازمی گشت. اصلاح طلبان که پس از 88 تداوم حیات سیاسی خود را در بزنگاه ها و کارزارهای انتخاباتی به زلف دیگرانی خارج از اردوگاه خویش گره می زدند، قائل به این موضوع نبودند که طی الطریق کجدار و مریز در عرصه سپهر سیاست کشور مادامی جواب می دهد که هوای آسمان سیاست آفتابی باشد.


اغتشاشات به مثابه وزش باد نه چندان شدید، اصلاح طلبان را در بوته آزمایشی سنگین قرار داد و از آنجایی که آمادگی لازم برای واکنش در برابر آن را نداشتند لاجرم انفعال مطلق و پارادوکس های مکرر را به خروجی اردوگاه خویش مبدل کردند. اما ریشه های این استیصال چیست؟


اصلاح طلبان تمام حرکت های ممکن را در شطرنج سیاست داخلی امتحان کرده اند. پوشیدن قبای اپوزسیون در 88، احتیاط سیاسی در 92، انتحار سیاسی در انتخابات 96 و در نهایت بن بست سیاسی در دوران پسااغتشاشات. آنها به خوبی می دانند اینک زمان روشن شدن تکلیف شان با اردونشنیان و پایگاه های اجتماعی شان است. اما به نظر می رسد چرایی و راز سردرگمی سیاسی این جریان این است که آنها نه تنها در تعیین نسبت خود با حاکمیت، مردم و دولت با مشکل مواجه هستند، بلکه جریان اصلاحات به شکل مطلق در گزینش راهبرد هم با معضلی جدی دست و پنجه نرم می کند و این مسئله را می توان از انتخاب تاکتیک های پارادوکسیکال و بعضا بی ربط به شکل عیان مشاهده کرد.

ارسال نظر
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
عبدالله
Iran, Islamic Republic of
۱۳:۳۷ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۷
0
0
فکر میکنم این راز در هدف و اخلاص آنان است ، آنها بجای اینکه برای رضای خدا کار کنند ، برای نفسانیات کار میکنند ، لذا هر زمان بر طبلی میکوبند ، تکلیفشان با خودشان روشن نیست زمانی سرسختانه در مقابل یک نفر می‌ایستند و زمان دیگر او را در آغوش میگیرند بدون آنکه تغییری در او پیدا شده باشد و الا اگر با کلمه توحید و با توحید کلمه پیش میرفتند هم برای خودشان مفید بودند هم برای انقلاب و ملت ولی حالا اگر هرچه زودتر دست از این بازیها بر دارند و برای رضای خدا انحلال خودشان را اعلام کنند هم به خودشان خدمت کرده اند و هم به دیگران چون افرادی که درونشان نفوذ کرده اند حتی فرصت اصلاح خودشان را هم به آنها نمیدهند اصلاح جامعه پیش کش
علیرضا محمدی
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۰۱ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۸
0
0
چرا به اصلاح طلب ها گیر میدید. مگه اضاع اصولگرایان خوبه. الان نزدیک انتخابات میشه همشون میان مصاحبه می کنن. توئیت میزنن. 5 تا لیست میدن و خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل......