عراقچی وارد دهلی نو شد واکنش نمایندگی ایران به برخی شایعات درباره تقلای رئیس‌جمهور آمریکا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: از من خواسته خواهد شد تا درباره خلیج فارس تصمیم بگیرم افزایش شمار کشته شدگان حملات موشکی هند به پاکستان واکنش ترامپ در پی شایعات درباره تقلا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: تصمیمی درباره غنی‌سازی ایران نگرفته‌ایم ارتش یمن: فرودگاه رامون و یافا را هدف قرار دادیم / جزئیات عملیات جدید علیه اسرائیل اسلامی: ایران برای پیشرفت نیازمند فناوری هسته‌ای است /صنعت هسته‌ای در بهترین شرایط قرار دارد منبع آگاه: مذاکرات ایران و آمریکا به‌صورت غیرمستقیم پیگیری خواهد شد معاون ترامپ: گفت‌و‌گو‌ها با ایران خوب پیش رفته است حزب‌الله عراق: آمریکا مجبور به پذیرش آتش‌بس با یمن شد حملات بامدادی پاکستان به هند ۹ کشته و ۲۸ زخمی بر جای گذاشت عراقچی عازم دهلی‌نو شد جولانی در نخستین سفر رسمی خود به اروپا وارد پاریس شد امارات میانجی مذاکرات محرمانه اسرائیل و سوریه شد

آغاز غنی‌سازی اورانیوم در آبشار سوم سانتریفیوژهای جدید نطنز

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گزارشی جدید گفته ایران فرایند غنی‌سازی اورانیوم با سومین آبشار از سانتریفیوژهای نسل ششم را که به تازگی در نظنز نصب کرده، آغاز کرده است.
تاریخ انتشار: ۰۷:۲۴ - ۱۹ مهر ۱۴۰۱ - 2022 October 11
کد خبر: ۱۵۴۰۲۱

به گزارش راهبرد معاصر، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گزارشی که به رویت رویترز رسیده مدعی شده ایران فرایند غنی‌سازی اورانیوم با سومین آبشار از سانتریفیوژهای پیشرفته نسل ششم که اخیراً در تأسیسات نطنز نصب شده را آغاز کرده است.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پیش از این در گزارش خود در روز نهم شهریورماه، غنی‌سازی در دومین آبشار از سه آبشار سانتریفیوژی نسل ششم را گزارش داده بود. دو روز قبل‌تر از این تاریخ (هفتم شهریورماه) آژانس غنی‌سازی در نخستین آبشار سانتریفیوژی را اعلام کرد.

این نهاد بین‌المللی ۱۲ مرداد ماه در گزارشی به اعضای خود اعلام کرده بود که ایران فرایند نصب سه آبشار از سانتریفیوژهای IR-۶ در کارخانه غنی‌سازی سوخت نطنز را به اتمام رسانده است.

خبرگزاری رویترز گزارش داده در گزارش جدید آژانس ادعا کرده ایران قصد خود برای نصب سه آبشار جدید از سانتریفیوژهای پیشرفته نسل دوم در سایت نطنز را نیز به اطلاع این نهاد دیده‌بان هسته‌ای سازمان ملل متحد رسانده است.

در این گزارش تصریح شدهاز زمان گزارش فصلی قبلی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در خصوص فعالیت‌های هسته‌ای ایران، فرایند نصب یک آبشار غنی‌سازی با سانتریفیوژهای نسل چهارم و ۶ آبشار با سانتریفیوژهای نسل دوم تکمیل شده است.

مطابق این گزارش، ایران از میان سه آبشار سانتریفیوژی نسل دوم دیگری که گفته قصد دارد در نطنز نصب کند فرایند نصب دو آبشار را آغاز کرده است.

کشورهای غربی به رهبری آمریکا و رژیم صهیونیستی در سال‌های گذشته ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هسته ای این کشور متهم کرده‌اند. ایران قویاً این ادعاها را رد کرده است.

ایران تأکید می‌کند به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاح‌های اتمی (ان‌پی‌تی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هسته‌ای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.

علاوه بر این، بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تاسیسات هسته‌ای ایران بازدید کرده‌اند اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هسته‌ای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکرده‌اند.

ایران علاوه بر این در سال ۲۰۱۵ به توافقی با کشورهای موسوم به گروه ۱+۵ برای حل و فصل تنش‌ها بر سر برنامه هسته‌ای خود دست پیدا کرد. علی‌رغم اذعان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده