جریان الصدر: در دولت جدید عراق مشارکت نمی‌کنیم-راهبرد معاصر
نتایج انتخابات ایالت فلوریدا امشب اعلام می‌شود نتانیاهو، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی را برکنار کرد نخستین نتایج انتخابات مجلس سنای آمریکا اعلام شد | جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها صاحب چند کرسی شدند؟ + عکس این ۷ شهرستان در آمریکا نقش مهمی در نتایج انتخابات دارند ترامپ رأی خود را در فلوریدا به صندوق انداخت | ترامپ: به دنبال آسیب رساندن به ایران نیستیم، اما این کشور نباید بمب اتمی داشته باشد ترامپ برنامه‌هایش را در صورت شکست اعلام کرد | آشوب بزرگ در آمریکا در راه است؟ کمپین ترامپ: مشارکت در پنسیلوانیا تاریخی است ساعت پایان رای گیری در ایالت‌های مختلف آمریکا + عکس ستاد هریس: اوضاع رأی‌گیری امیدوارکننده است تاکنون ۸۲ میلیون نفر در رأی‌گیری زودهنگام در آمریکا شرکت کردند وزیر امور خارجه: به صهیونیست‌ها گفته بودیم که اراده ایران را آزمایش نکنند انفجار در فاصله چند کیلومتری خانه نتانیاهو عراقچی وارد اسلام‌آباد شد نظرسنجی بی‌بی‌سی: هریس ۴درصد از ترامپ پیش است مالزی: قطعنامه‌ای برای اخراج اسرائیل از سازمان ملل تدوین می‌کنیم

جریان الصدر: در دولت جدید عراق مشارکت نمی‌کنیم

جریان الصدر عراق مخالفت خود با مشارکت در دولت جدید عراق به نخست وزیری محمد شیاع السودانی را اعلام کرد و هشدار داد که هیچ فردی و شخصیتی وابسته این جریان حق ندارد در دولت سودانی سمت و مشارکتی داشته باشد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۶ - ۲۳ مهر ۱۴۰۱ - 2022 October 15
کد خبر: ۱۵۴۵۳۵

به گزارش راهبرد معاصر؛  «محمد صالح العراقی»، فردی که خود را در فضای مجازی وزیر «مقتدی الصدر» رهبر جریان الصدر معرفی و مواضع وی را منتشر می‌کند، گفت که این جریان در دولت جدید عراق مشارکتی نخواهد داشت.

 

وزیر مقتدی الصدر همچنین به طرفداران و سیاستمداران نزدیک به جریان الصدر هشدار داد که مبادا در دولت جدید سمت و منصبی بگیرند. او گفت کسی که این کار را کند، از این جریان نخواهد بود و تا روز قیامت نیز صدری‌ها از او برائت خواهند جُست.

 

صالح العراقی دولت در آستانه تشکیل عراق را به «وابستگی» و «نظامی‌گری» و «آزموده شده» متهم کرد و گفت که این دولت خواسته‌های مردم را محقق نکرده و نخواهد کرد و نباید آزموده را آزمود.

 

جریان الصدر اقدامات سیاسی اخیر مانند انتخاب رئیس جمهور را تقبیح کرد و گفت که به سیاستمداران جناح مخالفش توصیه می‌کند که عراق را «بازیچه سناریوهای خارجی» نکند.

 

محمد صالح العراق همچنین مدعی شد که تلاش‌هایی با هدف راضی کردن جریان الصدر و ساکت کردن «صدای وطن» وجود دارد و در بین طرفداران و افراد وابسته به این جریان هستند کسانی که به گفته وی «برای آن کیک فاسد (دولت) دهانشان آب می‌افتد.»

 

پارلمان عراق پنجشنبه گذشته جلسه انتخاب رئیس جمهور را انتخاب کرد و بعد از دو دور رأی گیری، عبدالطیف رشید، با 162 رأی توانست رقیب خود «برهم صالح»، رئیس جمهور وقت را شکست داده و جایگزین او شود. رشید بعد از این موفقیت، در همان جلسه «محمد شیاع السودانی» را که از سوی ائتلاف چارچوب هماهنگی معرفی شده بود، مأمور به تشکیل کابینه کرد.

 

انتخاب رئیس جمهور عراق بعد از یک سال از برگزاری انتخابات پارلمانی برگزار می‌شود. جریان الصدر طی ائتلافی که با کردها (حزب دموکرات) و سنی‌ها داشته نتوانست موفق به تشکیل کابینه شود و در اعتراض به تلاش‌های چارچوب در پارلمان، نمایندگان صدری از سمت خود استعفا دادند. صدری‌ها پیشتر برای هفته‌ها با تجمع در منطقه سبز و ورود به پارلمان برگزار جلسات آن را مختل کرده و مانع از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در پارلمان شوند.

 

بر اساس قانون اساسی عراق، نخست وزیر مکلف باید در عرض 30 روز از زمان دریافت نامه معرفی و مأموریت تشکیل کابینه از رئیس جمهور، اعضای کابینه خود را مشخص کرده و آن را برای رأی اعتماد به پارلمان ارائه کند./ تسنیم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار