جریان الصدر: در دولت جدید عراق مشارکت نمی‌کنیم-راهبرد معاصر
یمن: ناوهواپیمابر را هدف قرار دادیم/سرنگونی جنگنده آمریکایی الجولانی: گروه‌های نظامی در نهاد واحدی ادغام خواهند شد دیدار سفیر چین در ایران با علی لاریجانی بازگشایی سفارت قطر در دمشق پس از ۱۳ سال توضیحات عراقچی در خصوص بازدید از برخی اماکن تاریخی-مذهبی در قاهره آمریکا جایزه ۱۰ میلیون دلاری بر سر الجولانی را لغو کرد فایننشال تایمز: ترامپ به حمایت از اوکراین ادامه خواهد داد جزئیات دیدار الجولانی با هیئت آمریکایی در دمشق هشدار وزیر خارجه عراق: داعش در حال سازماندهی مجدد خود است وزارت خارجه آمریکا زندان قزل حصار و ۴ نهاد مرتبط با تجارت نفت ایران را تحریم کرد گروه‌های مسلح تحریرالشام وارد مرز‌های رقه شدند حمله به کنسولگری اسرائیل در نیویورک تحریم‌های جدید آمریکا علیه ناوگان دریایی پنهان ایران پزشکیان در دیدار اردوغان: کمترین خدشه به تمامیت سرزمینی سوریه، به هیچ وجه قابل قبول نیست دیدار پزشکیان با نخست‌وزیر پاکستان/ دعوت شهباز شریف از رئیس‌جمهور برای سفر به پاکستان

جریان الصدر: در دولت جدید عراق مشارکت نمی‌کنیم

جریان الصدر عراق مخالفت خود با مشارکت در دولت جدید عراق به نخست وزیری محمد شیاع السودانی را اعلام کرد و هشدار داد که هیچ فردی و شخصیتی وابسته این جریان حق ندارد در دولت سودانی سمت و مشارکتی داشته باشد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۶ - ۲۳ مهر ۱۴۰۱ - 2022 October 15
کد خبر: ۱۵۴۵۳۵

به گزارش راهبرد معاصر؛  «محمد صالح العراقی»، فردی که خود را در فضای مجازی وزیر «مقتدی الصدر» رهبر جریان الصدر معرفی و مواضع وی را منتشر می‌کند، گفت که این جریان در دولت جدید عراق مشارکتی نخواهد داشت.

 

وزیر مقتدی الصدر همچنین به طرفداران و سیاستمداران نزدیک به جریان الصدر هشدار داد که مبادا در دولت جدید سمت و منصبی بگیرند. او گفت کسی که این کار را کند، از این جریان نخواهد بود و تا روز قیامت نیز صدری‌ها از او برائت خواهند جُست.

 

صالح العراقی دولت در آستانه تشکیل عراق را به «وابستگی» و «نظامی‌گری» و «آزموده شده» متهم کرد و گفت که این دولت خواسته‌های مردم را محقق نکرده و نخواهد کرد و نباید آزموده را آزمود.

 

جریان الصدر اقدامات سیاسی اخیر مانند انتخاب رئیس جمهور را تقبیح کرد و گفت که به سیاستمداران جناح مخالفش توصیه می‌کند که عراق را «بازیچه سناریوهای خارجی» نکند.

 

محمد صالح العراق همچنین مدعی شد که تلاش‌هایی با هدف راضی کردن جریان الصدر و ساکت کردن «صدای وطن» وجود دارد و در بین طرفداران و افراد وابسته به این جریان هستند کسانی که به گفته وی «برای آن کیک فاسد (دولت) دهانشان آب می‌افتد.»

 

پارلمان عراق پنجشنبه گذشته جلسه انتخاب رئیس جمهور را انتخاب کرد و بعد از دو دور رأی گیری، عبدالطیف رشید، با 162 رأی توانست رقیب خود «برهم صالح»، رئیس جمهور وقت را شکست داده و جایگزین او شود. رشید بعد از این موفقیت، در همان جلسه «محمد شیاع السودانی» را که از سوی ائتلاف چارچوب هماهنگی معرفی شده بود، مأمور به تشکیل کابینه کرد.

 

انتخاب رئیس جمهور عراق بعد از یک سال از برگزاری انتخابات پارلمانی برگزار می‌شود. جریان الصدر طی ائتلافی که با کردها (حزب دموکرات) و سنی‌ها داشته نتوانست موفق به تشکیل کابینه شود و در اعتراض به تلاش‌های چارچوب در پارلمان، نمایندگان صدری از سمت خود استعفا دادند. صدری‌ها پیشتر برای هفته‌ها با تجمع در منطقه سبز و ورود به پارلمان برگزار جلسات آن را مختل کرده و مانع از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در پارلمان شوند.

 

بر اساس قانون اساسی عراق، نخست وزیر مکلف باید در عرض 30 روز از زمان دریافت نامه معرفی و مأموریت تشکیل کابینه از رئیس جمهور، اعضای کابینه خود را مشخص کرده و آن را برای رأی اعتماد به پارلمان ارائه کند./ تسنیم

ارسال نظر