تحول تازه در قفقاز جنوبی/ ورود هیات ناظران اروپا به ارمنستان-راهبرد معاصر
واکنش روسیه به تصمیم آمریکا برای استقرار سامانه موشکی در آلمان سید حسن نصرالله: هدف غرب لطمه زدن به ارزش‌های مرتبط با جهاد، شهادت و مقاومت بود واکنش ایران به ادعای استفاده از تسلیحات تهران توسط یمن آمریکا تحریم‌هایی را علیه رژیم صهیونیستی اعمال کرد طعنه رهبر انصارالله به فرار ناو آمریکایی: شما از شیر غران، گریخته‌اید، نه یک موش! نتانیاهو: هر توافقی باید به اسرائیل اجازه دهد به جنگ بازگردد موافقتنامه جامع همکاری ایران و روسیه بزودی امضا می‌شود استقرار سفیر جمهوری آذربایجان در تهران در آینده نزدیک حماس: تاکنون هیچ خبر جدیدی درباره مذاکرات به ما داده نشده است سرنگونی پهپاد رژیم صهیونیستی در شمال نوار غزه قالیباف و پوتین دیدار کردند سرویس اطلاعات خارجی روسیه: واشنگتن به دنبال جایگزین برای زلنسکی است وضعیت زندانیان ایرانی محور گفت‌وگوی سفیر ایران و معاون وزیر دادگستری ترکیه واکنش کرملین به بیانیه پایانی نشست ناتو قرارداد یک میلیارد دلاری مراکش با رژیم صهیونیستی در بحبوحه جنگ در غزه

تحول تازه در قفقاز جنوبی/ ورود هیات ناظران اروپا به ارمنستان

منابع خبری روز یکشنبه از حضور هیات اروپایی در ارمنستان برای بررسی وضعیت استقرار ناظران اروپا در مرز ارمنستان با جمهوری آذربایجان خبر دادند.
تاریخ انتشار: ۱۶:۴۹ - ۲۴ مهر ۱۴۰۱ - 2022 October 16
کد خبر: ۱۵۴۷۴۸

به گزارش راهبرد معاصر از وبگاه «کامن اسپیس» پیش بینی می‌شود ناظران اروپا تا پایان ماه جاری در مرز ارمنستان و جمهوری آذربایجان مستقر شوند.

بر اساس این گزارش، یک هیات ارزیابی فنی اتحادیه اروپا روز جمعه وارد ایروان شد و انتظار می‌رود وزیران خارجه اتحادیه اروپا در مورد این موضوع بحث کنند و دستور و بودجه این ماموریت را فردا دوشنبه تایید کنند.

اتحادیه اروپا در بیانیه‌ای بدین منظور اعلام کرد، به دنبال درخواست ارمنستان، هیات ارزیابی فنی اتحادیه اروپا وارد «ایروان» شد. وظیفه این ماموریت آماده سازی برای استقرار ناظران اتحادیه اروپا در مرز ارمنستان و جمهوری آذربایجان در اواخر ماه جاری، مطابق با توافق بین «الهام علی‌اف» رئیس جمهور جمهوری آذربایجان و«نیکول پاشینیان» نخست وزیر پارمنستان، رئیس جمهور فرانسه و رئیس شورای اروپاست.

این گزارش حاکیست، استقرار این ناظران تحول مهم در روند عادی سازی روابط ارمنستان و جمهوری آذربایجان تلقی می‌شود و ارتباط نزدیکی با مذاکرات پیمان صلح و کار کمیسیون تعیین مرزها دارد. روسیه از میانجی اصلی بین باکو و ایروان پیشنهاد استقرار ماموریتی از سازمان پیمان امنیت جمعی را داده است.

این در حالی است که این دو کشور همسایه کماکان در نقاط مرزی دچار مشکل هستند. وزارت دفاع ارمنستان روز شنبه بار دیگر ارتش جمهوری آذربایجان را به نقض آتش‌بس در خطوط مرزی و تیراندازی به مواضع نیروهای ارمنستانی متهم کرد. وزارت دفاع جمهوری آذربایجان نیز متقابلا نیروهای طرف مقابل را به تیراندازی متهم کرد.

تنش‌ها بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان در هفته‌های اخیر در میانه اتهامات پی‌درپی درباره نقض آتش‌بس مرزی که مه ۲۰۲۱ آغاز شد، تشدید شده است. این تنش‌ها بین ۱۲ تا ۱۴ سپتامبر (۲۱ تا ۲۳ شهریور) قبل از دستیابی به آتش‌بس متزلزل با میانجیگری روسیه شدت یافت. هر یک از طرفین دیگری را مقصر تشدید تنش‌ها می‌داند./فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار