یک شانه تخم مرغ ۱۱۰ هزار تومان قیمت خورد!-راهبرد معاصر

یک شانه تخم مرغ ۱۱۰ هزار تومان قیمت خورد!

همین حالا سوپرمارکت‌ها تخم مرغ را شانه ۱۱۰ تا ۱۲۰ هزار تومان به فروش می‌رسانند بعد مصاحبه پشت مصاحبه که قیمت بالای نود هزار تومان تخلف است خب جلوی تخلف را بگیرید! همین که چرا باید مردم ۹۰ هزار تومان پول تخم مرغ بدهند هم جای بحث و داستان دارد.
تاریخ انتشار: ۱۸:۳۷ - ۲۶ مهر ۱۴۰۱ - 2022 October 18
کد خبر: ۱۵۵۱۹۰

به گزارش راهبرد معاصر، طلاکش «رئیس اتحادیه طیور ایران» سه ماه پیش در گفت و گو با روزنامه آفتاب اقتصادی هشدار داده بود که تا پایان شهریور قیمت تخم مرغ به ۱۰۰ هزار تومان هم خواهد رسید اما!!!

رییس هیات مدیره اتحادیه مرکزی مرغداران هم در این باره به خبرگزاری ها گفت: قیمت تخم‌مرغ هنوز در مرغداری‌ها افزایش نیافته و بنابراین فروش تخم‌مرغ با قیمت‌های بالای ۹۰ هزار تومان در حال حاضر تخلف است. حمید کاشانی با بیان اینکه هنوز قیمت تخم مرغ تغییری نکرده است، گفت: دولت در اردیبهشت ماه قیمت هرکیلو تخم‌مرغ در مرغداری را ۳۵ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کرد و طی جلساتی که با مسئولان کشور داشتیم این وعده داده شد که اول شهریورماه قیمت‌ها اصلاح شود و قیمت واقعی را اعلام کنند.

وی ادامه داد: متاسفانه هنوز به وعده‌ خود عمل نکرده که البته پیگیر این موضوع هستیم. همچنین نهاده‌هایی که مرغداران طلب داشتند تحویل نشده و مشوق‌های صادراتی نیز هنوز داده نشده‌ است.

رییس هیات مدیره اتحادیه مرکزی مرغداران میهن اضافه کرد: تصمیماتی مبنی بر واردات تخم‌مرغ گرفته شده بود که جلوی آن گرفته شد، زیرا قیمت هرکیلو تخم‌مرغ در مرغداری ۳۵ هزارتومان و قیمت تخم‌مرغ در ترکیه نیز ۵۰ هزارتومان است و اگر قرار بود واردات صورت بگیرد، رقابت با بخش خصوصی ایجاد می‌شد.

او گفت: قیمت پیشنهادی ما به دولت برای هرکیلو تخم‌مرغ در مرغداری ۴۸ هزار تومان است.

کاشانی در پاسخ به اینکه چرا با وجود اینکه قیمت‌ها تغییری نکرده ولی قیمت هرشانه ۳۰ عددی تخم‌مرغ برای مصرف‌کنندگان به بیش از ۹۰ هزارتومان و در برخی مناطق تا ۱۰۰ هزارتومان هم رسیده است؟ گفت: در میادین میوه و تره‌بار قیمت تخم مرغ کمتر از ۸۰ هزار تومان و در فروشگاه‌های زنجیره‌ای نیز حدود ۸۰ هزار تومان است. شاید در برخی مغازه‌ها بالای ۹۰ هزارتومان باشد که البته قیمت منطقی هرشانه تخم مرغ ۹۰ تا ۹۵ هزارتومان است اما چون در مرغداری هنوز قیمت تخم‌مرغ افزایش نیافته‌است بنابراین فروش تخم‌مرغ با قیمت بالای ۹۰ هزار تومان در حال حاضر تخلف است. او گفت: امسال مشکلی در تولید نداریم و تولید بسیار خوب و منظم است. روزانه ۳۵۰۰ تن تخم مرغ تولید می‌شود و حدود ۳۲۰۰ تا ۳۳۰۰ تن هم مصرف تخم مرغ داریم. این یعنی اینکه حدود ۱۰۰ هزارتن مازاد تخم‌مرغ در کشور وجود دارد.

کاشانی گفت: قیمت در بازار به زمان و مازاد تولید بستگی دارد. مرغداران در حال حاضر با ضرر تولید خود را می فروشند. اگر روند ضرر و زیان تداوم داشته باشد باعث می شود تولید خود را خارج کنند. قیمت واقعی هر کیلو تخم مرغ برای تولید کننده بیش از تصور شماست .آثار ضرر و زیان مرغداران حالا خود را نشان داده است.

گفتنی است وزارت جهاد کشاورزی معتقد است قیمت‌های پایین تر از ستاد تنظیم بازار برای تولید کننده صرفه اقتصادی ندارد.

این وزارت در بیانیه اش گفته است: باوجود اینکه تولیدکنندگان با افت قیمت تخم‌مرغ در واحدهای تولیدی روبرو هستند، برخی در بازار اقدام به گران‌فروشی می‌کنند و یا اینکه برخی رسانه‌ها با انتشار اخبار غیرواقعی و اعلام افزایش قیمت‌ها سعی در به هم ریختگی بازار دارند، درحالی که قیمت تخم‌مرغ در بازار زیر قیمت مصوب جدیدی است که دولت برای حمایت از تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان اعلام کرده است.

وزارت جهاد کشاورزی برای تنظیم بازار محصولات پروتئینی اقدام به تشدید نظارت‌ها و بازرسی‌ها کرده، اما با این وجود احتمال آن می‌رود برخی متخلفان اقدام به گران‌فروشی کنند.

«حمیدرضا کاشانی» رییس هیات مدیره اتحادیه مرغداران تخم‌گذار قبلا به مازاد تولید اشاره کرده بود

او گفت: ما با مازاد روبه رو هستیم، قیمت هر کیلوگرم تخم‌مرغ درب واحدهای تولیدی بین ۲۵ تا ۲۷ هزار تومان، یعنی حدود ۸ تا ۹ هزار تومان زیر قیمت مصوب سال گذشته به فروش می‌رسد که معادل ۲۵ درصد زیر قیمت مصوب به فروش می‌رسد که موجب ضرر تولیدکنندگان شده است. به گفته او، شرکت پشتیبانی امور دام کشور برای حمایت از تولیدکنندگان به‌تازگی اقدام به خرید حمایتی تخم‌مرغ از ۸ استان کشور بزرگ تولیدکننده این محصول ازجمله اصفهان، تهران، البرز، قم، قزوین، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی و گلستان کرده است.

همچنین دولت برای حمایت از تولیدکنندگان این بخش به دلیل مازاد تخم‌مرغ اقدام به حذف عوارض صادراتی این محصول کرد تا جایی که چندی پیش بین ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ تن تخم‌مرغ به کشورهای هدف صادر شده است. کاشانی می گوید: روزانه ۶۰ میلیارد تومان صنعت تخم گذار به دلیل فروش کمتر از نرخ مصوب و افزایش هزینه های تولید زیان می دهد که با استمرار این روند، تداوم تولید به خطر می افتد.

رئیس اتحادیه مرغ تخم‌گذار در همین زمینه گفت: به‌رغم حذف عوارض صادرات مرغ و تخم مرغ، باز هم صادرات صورت نمی‌گیرد. چراکه قیمت‌های ما از دیگر تولیدکنندگان جهانی بالاتر است. به همین خاطر تا دولت مشوق صادراتی ندهد امکان صادرات ایجاد نمی‌شود.

او ادامه داد: به نظر می‌رسد با افزایش صادرات، قیمت مرغ و تخم مرغ افزایش یابد و به قیمت مصوب دولت برسد. البته دولت در حالی اقدام به حذف عوارض صادراتی کرد که مشوقی در این زمینه در نظر نگرفت. از این رو بعید است که صادراتی صورت پذیرد.

او با بیان اینکه تخصیص ارز ترجیحی منجر به افزایش مصرف کالاها شده بود، گفت: با آزادسازی قیمت‌ها و به تبع آن افزایش قیمت‌ها مصرف کالاهای اساسی کاهش یافته‌ است. زیرا بر اساس ارز ترجیحی برنامه‌ریزی تولید آنها صورت گرفته بود. اگر چه قیمت محصولات هنوز به قیمت واقعی تولیده شده آنها نرسیده است.

او گفت : حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی اقدام بسیار عاقلانه‌ای بود، ولی باید پیش از این طرح تدابیری برای حمایت از تولیدکنندگان و پایداری تولید اتخاذ می شد.

تخلف سوپرمارکت‌ها در فروش تخم مرغ/ یک شانه تخم مرغ ۱۱۰ هزار تومان قیمت خورد!

کاشانی در ادامه گفت: سرمایه در گردش مرغداری‌ها باید افزایش یابد. اگر سرمایه در گردش تامین نشود و شرکت پشتیبانی امور دام نیز خرید حمایتی تخم مرغ انجام ندهد مقداری از تولید را از دست خواهیم داد و قیمت تخم مرغ افزایش خواهد داشت.

او با اشاره به کاهش تقاضا برای خرید تخم مرغ، گفت: چندی قبل یک کیلو تخم مرغ درب مرغداری ۲۵ هزار تومان شده است اما با این نرخ نیز تقاضا کاهشی و کسی نمی‌خرد این در حالیست که دولت نرخ یک کیلو تخم مرغ ۳۹ هزار و ۸۰۰ تومان اعلام شد پس تخم‌مرغ زیر نرخ مصوب هم خریدار ندارد.

به گفته این فعال اقتصادی؛ در شرایط فعلی اگر مرغداران بخواهند مرغ‌های تخم‌گذار خود را نگه دارند ماهی یک میلیارد و ۶۰۰ هزار تومان ضرر می‌کند به همین دلیل حاضرند مرغ‌های ۳۳ هفته خود را به کشتارگاه بفرستند و به عبارتی گله خود را تقلیل بدهند تا ضررهای خود را به حداقل برسانند.

رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار در پاسخ به این پرسش نرخ تخم‌مرغ درب واحدهای مرغداری منطقی است چرا در واحدهای صنفی با خریداران با نرخ‌های نجومی مواجه می‌شوند؟ گفت: اینکه واحدهای صنفی با چه میزان سود می‌خواهند کالاها را عرضه کند ارتباطی به تولیدکنندگان ندارد و دستگاه‌های نظارتی باید در این زمینه ورود کنند./ خبر آنلاین

ارسال نظر